W końcu jakaś konstruktywna rozmowa i ktoś z jajami - bez obaw kyro, nie mam na myśli ciebie ;)
Kazz dlatego o koniu napisałem i bynajmniej nie chciałem go zniechęcać - gdyby przeczytał z większym zrozumieniem to co napisałem to by wyszło, że uważam go za pociągowego źrebaka, który kto wie, może zostanie twoim ulubionym pociągowym tirem w stajni sq
Kazz bez obrazy, ale skoro ktoś pisze o CZ tak jak marek to nie ma takiej opcji, żebym sobie po nim nie pojeździł. Gdyby to był ktoś wiarygodny - bez obaw ciebie tutaj też nie mam na myśli ;p - ktoś pokroju wytryska czy orca, ba nawet siekacza [pod warunkiem, że byłby nietrzeźwy bo wtedy to co pisze nosi znamiona "geniuszu"] to pewnie bym nabrał wody w usta i walnął się w pierś ze trzy razy. Ale wybacz, marek nie miał ku temu żadnych podstaw. I to do mnie pijesz z pokorą? Kazz nawet nie wspomniałem o BIT, to się właśnie nazywa pokora w moim wykonaniu, pewnie gdybyś z tym nie wyjechał nie napisałbym tych kilku stron a4 poniżej ;p
Druga sprawa, chyba za bardzo dosłownie bierzecie do siebie to co piszę. Fajnie, bo to chyba znaczy, że na modzie wam zależy. Kto wie może nawet go skończycie - co bardzo bym chciał zobaczyć, bo póki co sq to oględnie mówiąc banda "modderskich" nieudaczników [żeby nie było, że znowu kogoś obrażam to taka wizualizacja osób, które póki co moda nie zrobiły, przynajmniej czegoś o czym warto byłoby pamiętać, wizualizacja ma na celu wznieść w was nieprzebrane pokłady gniewu, które drzemią między uszami dośc blisko kreatywności, więc kto wie, może to będzie pozytywny bodziec?] - od razu przepraszam jeżeli odkąd przestałem postować dobiły ludziki, które rzeczywiście mają coś na koncie.
Kazz co do ciebie. Lubię cię z wielu względów, ale ile projektów zacząłeś
- i ile z nich skończyłeś[y]? Możesz odpowiedzieć na zasadzie równania [wyzysk pewnie by to lepiej wytłumaczył i pewnie skrytykował by "równanie"] [emotka z ; i P]
A skoro tak bardzo chcesz sobie błotkiem po bit porzucać to czemu nie. Oczywiście masz rację bit to jedna wielka porażka, bo co to za projekt, który od 2 lat [wcześniej pewnie z 10 lat nad nim galf, rexio i vaxi/mag pracowali] praktycznie stał w miejscu. Nie licząc designu i kilku innych dupereli - organika goblina, chyba ulubiona kyro bo dość często ją wspomina [emotka z : i D], twoje logo, mapka, postawienie forum na ipb [emotka z : i D], etc. Normalnie żenada. Hmm, kazz miałeś dostęp do tajnego, powiedz czy twoim zdaniem po tym jak odszedłeś widać jakiś postęp? Jeszcze ze 2 lata i kto wie, może nawet skończymy te 7 modeli do lokacji demo [emotka z : i )]
Kazzik nigdzie nie napisałem, że MT to fenomen, nie wiem jak ci to wyszło - wybrałeś litery z początku wyrazów w kilku zdaniach i poskładałeś je do kupy? [emotka z : i D] Nigdy MT nie kładłem na piedestale, wiem, że balans jest skopany, że w sumie jakoś porażające dzieło to to nie jest, ale je skończyłem. I naprawdę jestem z tego dumny. W rok podczas pracy nad MT nauczyłem się moddować Gothica i zrobiłem dość spory mod - oczywiście nie sam, dziękuję teamowi, pani z niższego piętra i panu z windy [emotka z ; i P]. Co w tym złego? To była [do pewnego momentu] całkiem fajna zabawa, taki big trial. Ale w przypadku CZ uważam inaczej. Ten mod jakby na niego nie spojrzeć to przełom. Wiem, że to stary Gothic, z całym community 25 fanów, co niedługo znowu zaczną sikać w pieluchy i popijać skondensowaną zawiesinę z viagrą, że to dead zone, po co modować grę zarośniętą mchem? Ale tym bardziej jestem z tego dumny bo ten mod to projekt najwyższych lotów. W sumie to nawet obiektywnie to piszę, wystarczy spojrzeć na fjuczery [nie mylić z datą premiery]. Wiesiek to także sporo pole do popisu, ale pod warunkiem, że zrobi się coś więcej niż fabułę i nowe lokacje. Bo wtedy wyjdzie wam tylko takie "MT" [oczywiście nie bierz tego za dosłowną metaforę, przecież wasz mod już na starcie ma wieśminową grafę, st, fajne shadery wody, gotowe modele redów, etc.], nie lepiej stworzyć coś ambitniejszego? O tym też pisałem 2-3 posty wcześniej. Może to dziwny sposób na wpłynięcie na waszą ambicję, ale wolę tak niż słodzić i pisać jaki to z was dream team, jakie to zajebiste rzeczy robicie, jaka to rewolucja, ba! ewolucja się nam szykuje. A skoro nawet ty kazz tego nie dostrzegłeś to albo zbyt emocjonalnie traktujesz ten mod "po niespodziankowy" [mam tu na myśli to co zrobicie po dziecku niespodziance], co może świadczyć, że może rzeczywiście będzie to coś więcej, co by oznaczało, że na szczęście się myliłem

Albo masz zły dzień i akurat się na to napatoczyłem. Kazz nie niszcz naszej przyjaźni [tutaj twarz wykrzywiła mi się w żałosnym grymasie - wyszło dość marnie bo rzadko w ten sposób krzywię twarz]. Aha i zawsze staram się ułatwić interpretacje tego co piszę emotkami, np.

- żart, cień żartu, czarny humor, gazy
;p - cynizm, ironia, drwina bądź akurat klawiatura mi się przełącza na helmutową,
;) to co po tym przed tym to najczęściej szczera prawda - kurde obnażyłem się przed wami! [brak emotki, żeby było trudniej].
;) , pomyliłem się bo miało być [emotka z : i )]
To co jak będzie? Dalej będziesz na mnie krzyczał? [emotka z ; i P]
--------------------------------
Kyro. Ach Kyro! jak to zwykła krzyczeć pani sprzątaczka kiedy kyro opuszczał toaletę bez spłukania całego tego shitu - to także metafora na to co piszesz na tym forum [emotka; P] [uwaga! dobrze zinterpretuj emotkę i podpowiem - klawiatura mi się nie przełączyła].
Moje osiągnięcia. Hmm, ale co tu pokolorowałem? Ba, nawet nie napisałem o BICie bo uważam, że póki co nie ma o czym pisać. MT za fenomen także nie uważam, tylko za pierwsze pl mod, którego englishowa wersja także została dobrze przyjęta - i tyle, ani mniej, ani więcej. I o ile MT był pierwszy, o tyle moim zdaniem CZ zakończy agonię polskiej sceny moddingu Gothica - tak, to była szczera refleksja [musiałem wykreślić emotkę : ) przez ograniczenia forum]
O pokorze już pisałem, uważam, że nie mam sobie nic do zarzucenia. Ale Ty... Hmm, to co powiesz prawdę jak duży chłopiec jak to z tym T było?
Aha kyro, żeby nie było i tak nadal uważam, że jesteś idiotą [emotka : D]
-----------------------------------------
Wesoły ten temacik się zrobił, przynajmniej można jakoś się oderwać od szarej rzeczywistości ;)