Postulaty 1781013 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1781013

Odpowiedzi 5186

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

Postulaty
Nadzwyczajna kasta :d

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przeczytałeś Avallacha przecież, to nie jest mój pomysł, ale z pewnością warty wykonania. Także każdy kto chce, niech śmiało pisze GG/PW itp.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#4842 2017-07-22, 16:03(Ostatnia zmiana: 2017-07-22, 17:36)
Maciej, chodziło mi o usuwanie postów dowolnej osoby z dowolnego tematu, o ile poprosi o to autor tematu. Zastrzegam że dotyczy to tylko tematów "osobistych", nie "ogólnych" (takich które mógłby założyć ktokolwiek, ostatnie zdanie ma administracja).
Przykładowo, jeśli Simen pisał w portfolio grafika niekonstruktuwną krytykę, a autor sobie tego nie życzy, ma on prawo poprosić o usunięcie jego postów. Podobnie jeśli ktoś założy temat w którym z góry zaznaczy że jest on przeznaczony dla jakiegoś konkretnego celu, a Twoje posty tam będą tą zasadę łamały, autor wątku będzie mógł poprosić o ich usunięcie.
Zastrzegam też że nie będziemy usuwali postów którym nie da się absolutnie nic zarzucić.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przykro mi chlopaki, może się uda następnym razem :C

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Chyba ci się Simen zapomniało że to forum jest publiczne i dla każdego kto się zarejestruje   i każdy ma prawo się na nim wypowiadać
Jeżeli chcesz się czepiać, to nie, nie jest. Każdy ma możliwość wypowiedzenia się dzięki właścicielom domeny i serwera, w teorii jest to własność prywatna.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Postulaty
#4845 2017-07-28, 08:01(Ostatnia zmiana: 2017-07-28, 14:11)
Fajnie ze został wydzielony temat o risen2, ale czemu nikt nie dal warna kerethowi za spam i offtop niezwiązany w ogóle z grami?

@Simen

Edit: Bezczelnie kasujesz mój post simen w temacie obca cywilizacja i dajesz Warna bo admini maja w dupie ciebie, a takie kwiatki olewasz.
Równi i równiejsi, c'nie?

@inż. Avallach

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Nie mam już na Ciebie sił normalnie. Jeżeli dostanę warna, to w przeciwieństwie do Ciebie nie będę o niego płakał, bo forum nie jest dla mnie całym życiem, ani tym bardziej jakieś 10% lub 20% za to, że po prostu przyznałem, że jesteś gałganem (co i tak zresztą wszyscy wiedzą i się z tym zgadzają).

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Maciej ogarnij, że nikt tutaj poza Tobą nie przebywa na tym forum 24/7 i nikt nie będzie badał każdego posta, który Twoim zdaniem Cię obraża, bo nie będę analizował połowy wiadomości na forum xD Co do postów z tematów Elex to je usunąłem, bo wywiązały się z wcześniejszej dyskusji. Gdybym miał być uczciwy, dałbym Wam obu warna za spam, bo Kereth Cię w żaden sposób nie obraził moim zdaniem, ale nie będę i nikomu nie dam warna. Ba, nawet pokasuję te "obraźliwe" posty, w porządku kolego?

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
@Simen

Już nie musisz mi dawać tego warna, bo go wyprosiłem sobie dla świętego spokoju, by @Maciej mógł poczuć że sprawiedliwość istnieje.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Bezczelnie kasujesz mój post simen w temacie obca cywilizacja i dajesz Warna bo admini maja w dupie ciebie, a takie kwiatki olewasz.
Równi i równiejsi, c'nie?

@inż. Avallach
Nie wiem o czym mowa, ostatniego warna dostałeś ponad dwa tygodnie temu.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Postulaty
#4850 2017-07-28, 16:23(Ostatnia zmiana: 2017-07-28, 16:35)
@inż. Avallach No to wytłumaczę ci Avallach o czym mowa. Simen dał mi warna za spam w temacie obca cywilizacja bo napisałem
Najpierw niech amerykańce zaczną się dobrze zachowywać u siebie

I TO PRZYPADKIEM GDY ZA KILKA DNI MOGŁEM ZDJĄĆ SOBIE CZĘŚĆ WARNA BO MINĄŁ JEDEN MIESIĄC A jak widać kereth czy inni sobie mogą sobie spamować TOTALNYM offtopem bez konsekwencji, do tego simen usunął mi post bo zapytałem się cragana po co wprowadzać cenzurę na tM, kazzmir oczywiście się zaczął wpierdalać i robić zwykły spam i oczywiście jakoś jego post sobie widzi dalej

Obiektywność u niego, jest jak u małpy wiedza z astronomii

EDIT:

Ban jedniodniowy za zgłoszenie wszystkich postów złych, to też jest w porządku według ciebie? ...
Faktycznie zbrodnie zrobiłem, w sumie nawet nie wiem jak to może szkodzić komuś :facepalm:

Następnie będzie warn/ban za obrażanie jego ulubionych polityków albo gier? Litości

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
I TO PRZYPADKIEM GDY ZA KILKA DNI MOGŁEM ZDJĄĆ SOBIE CZĘŚĆ WARNA BO MINĄŁ JEDEN MIESIĄC A jak widać kereth czy inni sobie mogą sobie spamować TOTALNYM offtopem bez konsekwencji, do tego simen usunął mi post bo zapytałem się cragana po co wprowadzać cenzurę na tM, kazzmir oczywiście się zaczął wpierdalać i robić zwykły spam i oczywiście jakoś jego post sobie widzi dalej

Już nie musisz mi dawać tego warna, bo go wyprosiłem sobie dla świętego spokoju, by @Maciej mógł poczuć że sprawiedliwość istnieje.

Dostałem warna, dlaczego Ty masz z tym problem?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Maciej Adanos ściągnął Ci w zeszłym tygodniu 10% warna, więc o co płaczesz teraz, bo nie rozumiem?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Postulaty
#4853 2017-07-28, 16:53(Ostatnia zmiana: 2017-07-28, 17:54)
Po pierwsze nie rozmawiam z tobą simen, a po drugie piszę to dlatego żeby avallach sobie zdawał sprawę jak traktujesz swojego moderatora. Każdy warn niesłużny będę piętnować, jak tam chcesz

, bo najwidoczniej wychodzi się z założenia że może się czegoś o życiu nauczysz przy Kazzmirze i się zmienisz. Pozdrawiam.
Buahahaha, to teraz dowaliłeś Simen  :F No sorry, ale nic nie zamierzam się uczyć od dorosłego faceta który przesiaduje na forum i czacie telegram sporą ilość czasu, do tego jest bezczelny w stosunku do mnie i robi jak najwięcej aby mnie się pozbyć stąd

Gdyby Kazzmir chciał, to by Cię już nie było xD
A kazzmir stracił admina/moda nie za darmo

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

Postulaty
#4854 2017-07-28, 16:59(Ostatnia zmiana: 2017-07-28, 17:07)
No sorry, ale piszesz ze mną i z każdą inną osobą na tym forum, bo to jest dyskusja publiczna. Dyskutować jeden na jeden możesz na PW, tutaj każdy może się wypowiedzieć. Poza tym, czy Ty naprawdę jesteś tak bezmyślną osobą, że tak naprawdę nikt nie da Ci tu bana z powodu warna? Nie widzisz tego, że bana dostaniesz jak faktycznie zasłużysz, a nie jak otrzymasz tam 75% itp xD O 100% nie wspomnę, bo przy 90% nie można już pisać :D Uważasz, że jakiś losowy troll musi nazbierać warna, zanim dostanie bana, czy dostaje bana za zalewanie forum śmieciowymi postami? Sęk w tym, że nikt Ci nie daje bana (stałego), bo najwidoczniej wychodzi się z założenia że może się czegoś o życiu nauczysz przy Kazzmirze i się zmienisz. Pozdrawiam.

Post połączony: 2017-07-28, 17:07
Gdyby Kazzmir chciał, to by Cię już nie było xD

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No sorry, ale nic nie zamierzam się uczyć od dorosłego faceta który przesiaduje na forum i czacie telegram sporą ilość czasu

Nie wiem co jest gorsze, dorosły facet który przesiaduje na forum i czacie telegram sporą ilość czasu czy może młody gnojek który robi to samo, wkurwiając 3/4 osób w okół siebie, będąc hipokrytą i kimś jeszcze.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
No sorry, ale nic nie zamierzam się uczyć od dorosłego faceta który przesiaduje na forum i czacie telegram sporą ilość czasu, do tego jest bezczelny w stosunku do mnie i robi jak najwięcej aby mnie się pozbyć stąd

To tak jakbyś przyszedł do baru, nasrał na stół i płakał, że właściciel ci mówi, że jesteś idiotą.

W dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego moderacja nie da mu bana. Dostanie jednego, drugiego bana na miesiąc to się może oduczy, jak nie to trudno, droga wolna.
Na tym forum (a przynajmniej na dolnym) są dwie osoby, które są nietolerowane tj. gejzer, który w każdym temacie pisze o tym, że Ukraińcy to banderowcy i prawi swe oświecone prawdy o polityce światowej oraz mac dun, który w każdym temacie o grach, mówi co jest dobre co jest złe, a każdy kto myśli inaczej nie ma racji i jest głupi. Jeśli ktoś się nie umie odpowiednio zachować, to powinien dostać ostrzeżenie, ale nie jakieś gówniane warny, które nic nie zmieniają, a bana.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Postulaty
#4857 2017-07-28, 19:10(Ostatnia zmiana: 2017-07-28, 19:33)
Po pierwsze nie rozmawiam z tobą simen, a po drugie piszę to dlatego żeby avallach sobie zdawał sprawę jak traktujesz swojego moderatora. Każdy warn niesłużny będę piętnować, jak tam chcesz

Buahahaha, to teraz dowaliłeś Simen  :F No sorry, ale nic nie zamierzam się uczyć od dorosłego faceta który przesiaduje na forum i czacie telegram sporą ilość czasu, do tego jest bezczelny w stosunku do mnie i robi jak najwięcej aby mnie się pozbyć stąd

A kazzmir stracił admina/moda nie za darmo
kiedy to skończysz?

Obiektywność u niego, jest jak u małpy wiedza z astronomii
uważam siebie za całkiem obiektywnego.

@Maciej żeby lepiej zrozumieć czemu tu jestem, zmienię dns domeny i zostawię avallacha i resztę z tym problemem. albo sprzedam ci domenę, może być?

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
@Maciej żeby lepiej zrozumieć czemu tu jestem, zmienię dns domeny i zostawię avallacha i resztę z tym problemem. albo sprzedam ci domenę, może być?
Na pewno byłoby ciekawie. :D

Digger

Digger

Użytkownicy
posty32
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
Ja mam pytanie .Czy to normalne że tyle osób sra się o to że Simen jest moderatorem? Z nikim innym nie ma problemu. Tylko simen i simen. Postuluję o zmianę modera. Pozdrawiam.

0 użytkowników
Do góry