Postulaty 1777424 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1777424

Odpowiedzi 5186

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Oo, dzięki łap propsa. A i mógłbyś jeszcze otworzyć ten temat? xD
http://themodders.org/index.php?topic=27756.0

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Proszę o usunięcie wątku "Oficjalna zapowiedź Gothic II Noc Kruka Edycja Rozszerzona" lub połączenie z "Gothic II NK Edycja Rozszerzona |Nowa zapowiedź|" , niestety wynikło to z niedogadania z @Miler , za co przepraszam i dziękuję z góry za rozpatrzenie mojej prośby.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Wykonane.
Tematy połączone, na tym forum staramy się nie usuwać jakiejkolwiek treści.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Wykonane.
Tematy połączone, na tym forum staramy się nie usuwać jakiejkolwiek treści.

Rozumiem, dziękuję  :) .

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Postuluję o opublikowanie pełnej banlisty.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie ma takiej.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Nie ma takiej.
Jak to w panelu admina nie macie jakieś listy gdzie są bany/gdzie można banować na IP, maile itp.?

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Nie mamy. Jak ktoś odpierdala na forum to go grzecznie prosimy aby przestał.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Taka lista jest, ale to 12 stron...
Popatrz na to tak - jakbyśmy mieli coś do ukrycia, to byśmy to po prostu z tej listy wycieli przed pokazaniem jej.
Ale nie nadużywamy nigdy waszego zaufania i możemy chyba zgodnie uznać że jesteśmy całkiem dobrymi i przyjaznymi adminami. Jak banujemy kogoś kto na serio był użytkownikiem forum (a nie np kolejnym multikontem, spambotem albo bardzo podejrzanym kontem założonym z TORa/proxy i tymczasowego maila) to piszemy o tym w temacie Bany. Uwierz że ta forma jest o wiele bardziej przejrzysta dla obu stron.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Taka lista jest, ale to 12 stron...
Popatrz na to tak - jakbyśmy mieli coś do ukrycia, to byśmy to po prostu z tej listy wycieli przed pokazaniem jej.
Ale nie nadużywamy nigdy waszego zaufania i możemy chyba zgodnie uznać że jesteśmy całkiem dobrymi i przyjaznymi adminami. Jak banujemy kogoś kto na serio był użytkownikiem forum (a nie np kolejnym multikontem, spambotem albo bardzo podejrzanym kontem założonym z TORa/proxy i tymczasowego maila) to piszemy o tym w temacie Bany. Uwierz że ta forma jest o wiele bardziej przejrzysta dla obu stron.
Nie chodzi mi o nadużywanie po prostu chce poczytać listę nazwy userów zabanowanych. Przejrzeć nicki.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Wznoszę postulat o odebranie funkcji moderatora Simenowi. Naprawdę myliłem się co do niego, myślałem, że potrafi wykonywać dobrze obowiązki niestety okazało się, że tak nie jest. Wzywam całą administrację do rozważenia mojego wniosku.

Kolega odebrał mi możliwość pisania na SB.

Podał taki powód, który jest wręcz fałszywy i nie poparty żadnymi dowodami. Naprawdę moje sumienie jest czyste, nie pamiętam żebym kiedykolwiek pisał coś na SB o jakimś modzie. Ty Simen myślisz, że jestem głupi?

Domyślam się o co tu we wszystkim chodzi. Poprzednia dyskusja w wątku "O Biblii [wydzielone z "Oto Ziemia"]" na temat Alberta Einsteina. Nazwałem go ateistą i Simen od razu zareagował. Niestety to świadczy o braku szacunku i nietolerancji z jego strony. Teraz się mści jak ryczący lew.

Ps. To ty kurwa nie masz co robić tylko węszysz na tym forum i doszukujesz się najmniejszych błędów, żeby tylko banować i dawać warny. Naprawdę nie wierzę, że to piszę. Nie żeby mnie denerwowała ta sytuacja, ja mam głęboko w chuju czy mogę pisać na SB czy nie, ale takie działania świadczą o tym, że tM zaczyna schodzić na psy. Niszcz sobie dalej reputację Simen. Tyle ode mnie.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spokojnie, to nie wina simena - zapewne nawet nie chciał Cię zbanować. Mamy kwestię dość utrudnionego banowania na SB (nadal możliwego, ale wymagającego tricków), a Simen nie zdążył się z tym zapoznać.

Bana zdjąłem.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Spokojnie, to nie wina simena - zapewne nawet nie chciał Cię zbanować. Mamy kwestię dość utrudnionego banowania na SB (nadal możliwego, ale wymagającego tricków), a Simen nie zdążył się z tym zapoznać.

Bana zdjąłem.

Ja jestem spokojny, mi to nawet obojętnie czy mogę pisać czy nie, tylko nie rozumiem takiego zachowania z jego strony.
Popędliwy i czasem bezmyślnie podejmuje działania.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja jestem spokojny, mi to nawet obojętnie czy mogę pisać czy nie, tylko nie rozumiem takiego zachowania z jego strony.
Jak powiedziałem, nie zbanował Cię umyślnie. Nawet o tym nie wiedział.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Jak powiedziałem, nie zbanował Cię umyślnie. Nawet o tym nie wiedział.

Ale jak mógł nieświadomie to zrobić? Wysłałem PW i zapytałem czemu mi to zrobił, to dlaczego mi nie wytłumaczył szczerze, że zrobił to nieświadomie?
Czekam aż przeprosi.

@down Dobra, rozumiem.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mamy problem z SB, najzwyczajniej w świecie dostałeś rykoszetem.
Wiadomość na pw to z pewnością bronienie swojego stanowiska - jeżeli banował tylko za gadanie o gothicu (a nie wiedział, że dał złego bana) to wydaje się oczywiste.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak jak kolega wyżej pisze. Bany na shoutboxie dawałem tylko za gadanie o modowaniu, więc założyłem że też musiałeś o nich pisać, skoro tego bana dostałeś. Aztek poinformował mnie, że banowanie na sb nie działa tak, jak być powinno (o czym oczywiście dowiedziałem się dopiero teraz, a co też wiele wyjaśnia), więc ban jest czystym rykoszetem. Nie rozumiem też, czemu po prostu nie poprosiłeś o zdjęcie tego bana, skoro już zacząłeś o niego pytać, bo ban pewnie nie jest nowy, więc bym go zdjął. Jeśli faktycznie uważasz, że zbanowałem Cię z czatu, bo przypisywałeś różne gówna geniuszowi, który nie żyje od 60 lat, w temacie który btw. ja w ogóle wydzieliłem, żebyście tam srali swoimi gównami, a normalne tematy zostawili w spokoju, to łał, faktycznie musisz być głupi.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja dostałem podobnego bana a nie pamiętam,żebym kiedykolwiek pisał o modowaniu na SB XD A nawet jak zapytałem na PW o powód to nie raczyłeś mi odpowiedzieć.

0 użytkowników
Do góry