Postulaty 1809591 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1809591

Odpowiedzi 5186

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Ja jestem przeciw ale z innych powodów. Jestem za tym by poradników wszelakich był także z osobnej strony(dać link obok nowych postów) i tam odpowiednio przedstawione. Jednak wymagałoby to jednej z dwóch rzeczy:
-ktoś musiałby aktualizować tę listę w miarę pojawiania się nowych tutoriali co byłoby żmudne
-jeśli lista miała być generowana automatycznie ktoś musiałby to oskryptować. A pisząc ktoś najpewniej by wyszło, że to ja. Prócz generowania listy tutoriali musiałoby to je grupować i uwzględniać wyjątki(po co regulamin dodawania tematów w liście poradników?).

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mysle, ze 8 propsow na post Darka to jest jakis odzew :P
Ja nie propsowałem.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Tym bardziej powod, aby postulat wykonac :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ktoś musiałby aktualizować tę listę w miarę pojawiania się nowych tutoriali co byłoby żmudne
Ale w wypadku nowego działu 3D a gothic gwarantuje Ci, że NIE DOJDĄ JUŻ ŻADNE NOWE TUTORIALE. Od czasów tutorialu KzW i Gumena - przez te kilka lat nie dopisał NIC i NIKT. Teraz uzupełniam brakującą treść wraz z Valeyardem, i kiedy skończymy w dziale będzie komplet wiedzy. Zostanie tylko co najwyżej pomoc początkującym grafikom będącym w potrzebie

Moim zdaniem nie jest to potrzebne, by wyciągać dział trochę wyżej. Obecnie znajduje się w dobrym miejscu, tam gdzie reszta rzeczy potrzebnych do nauki tworzenia modów.
Wypunktuje jeszcze w takim razie kilka rzeczy ZA

Po pierwsze - przez lata zarówno tutorial Gumena jak i KzW były ukryte w jakimś dziale 'Inne' (gdybym ja szukał informacji o 3D w życiu bym tam nie zajrzał). Rozumiem doskonale dlaczego nie umieścili ich w dziale 3D - bo to była wiedza zbyt bezpośrednio powiązana z Gothiciem. Dalej - themodders zawsze miało opinie miejsca nieprzyjaznego pod względem nauki grafiki 3D. Baza była fatalna od zawsze (na problem zwracali uwagę w historii forum m.in. thoro, kazzmir). Jak nagle mamy uświadomić ludziom, że coś się zmieniło? Właśnie to wyciągnięcie na wierzch spowoduje że ktoś włączający stronę główną, zobaczy ten dział, i pomyśli - CO?? Zajrzy do środka i praca moja i valeyarda nie pójdzie na marne.
Chce też MOCNO zaznaczyć - ja NIE MAM złudzeń że na tych tutorialach wychowamy 100 czy 50 grafików 3D. Nie wychowamy. Ale jeśli będzie ich CHOCIAŻ 10 albo przynajmniej 5 - aktywnych ogarniętych i działających aktywnych grafików 3D na forum, (wspomagających powstające projekty) to moim zdaniem: TAK WARTO. To może być najlepsze co zrobiliśmy kiedykolwiek dla społeczności tego forum.

Po drugie - mam poparcie przywódców największych grup modderskich. Co by nie mówić - górne forum to NASZ (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) dział. Myślę, że osoby niepowiązane z gothiciem - Aztek, Pagan, bez problemu zminimalizują sobie całą kategorie gothica (i nowego działu nawet nigdy nie zobaczą).

Po trzecie na głównej stronie wyświetla się dział TARGOWISKO którego nazwę powinniśmy na dobrą sprawę zmienić na CMENTARZYSKO - no to jest jakieś kuriozum patologii, w dziale dziesiątki nieaktywnych linków i obrazków, i drugie tyle 'próśb o reupload :) ", zrobiłem tam dzisiaj czystkę i zostały na szczęście w miarę znośne prace (z reguły te Rybopiotra albo wrzucone na woga + Wietrzyk). ALE wcześniej główny prym wiodły tam TAKIE PRACE:

A POD TYM DZIESIĄTKI PROPSÓW I PRÓŚB o reupload, no po prostu folwark zwierzęcy Orwella. I TAKIE 'targowisko' zasługuje na stronę główną, a dział z tutorialami nie?

Mało tego obecność nowego działu możemy połączyć z mini akcją promocyjną. Na Gothic Site napisze się newsa, że powstał nowy dział ułatwiający naukę 3D, poprosi się Gumena żeby wrzucił film z informacją na swój kanał YT (w końcu ma 500 subskrypcji), Sentarion tez może wrzuci na fb Złotych Wrót? No COŚ ruszy.

A odpowiedzialność za poziom merytoryczny tego działu biorę osobiście na siebie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ale w wypadku dzialu 3D a gothic gwarantuje Ci, ze NIE DOJDĄ JUŻ ŻADNE NOWE TUTORIALE. Od czasów tutorialu KzW i Gumena - nie dopisał przez te kilka lat NIC i NIKT. Teraz uzupełniam brakującą treść wraz z Valeyardem, i kiedy skończymy w dziale będzie komplet wiedzy. Zostanie tylko co najwyzej pomoc będącym w potrzebie
Z tym, że to miałaby być strona dla wszystkich tutoriali, a nie tylko dla "3D a Gothic", dlatego to zaznaczyłem. Gdyby chodziło tylko o ten dział(albo o jakikolwiek inny pojedynczy) to nie byłoby problemu aktualizować ręcznie tej listy.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Zapotrzebowanie na 3D i nie mówię tu o modelach mniejszych ilością tri, jest większe niż wielu się wydaje. Z jednej strony przyblokowało mnie w poście Dareckiego to

utworzyc taki dział i poprosić naszych grafików do napisania serii porządnych tutoriali pod gothica.
Dobrze wiesz, że podejście do tej sprawy mamy identyczne, tylko w tym miejscu ukazuje się druga strona medalu, która sprawia, że mam we łbie mętlik i na razie pozostaję neutralny w tej sprawie - można było ich poprosić w 2006, nie poproszono. Ale jeżeli w ciągu 10 kolejnych lat prac nad goticzkiem tylko kilka osób zrobiło kilka poradników, to współczuję takiemu np Gumenowi, jeżeli podjąłby się tej roboty.

Post połączony: 2016-01-28, 12:58
Dobra w sumie nie widziałem drugiej strony. Jebać. Podbijam do postu Darka :ok:

Kto nie ryzykuje ten szampana nie pije. Sam od prawie roku próbuję się w 3ds maxie z reszta było widać.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Spełniony postulat z działem.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Proszę o przeniesienie tego tematu do archiwum.

http://themodders.org/index.php?topic=25772.0

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Na forum pojawił się już jakiś czas temu pojawił się nowy użytkownik:

http://themodders.org/index.php?action=profile;u=16920

Podobnie jak Kaco, gdzie się nie pojawia robi spam i lekki zamęt. Popatrzcie sobie na jego posty, którymi nic nie wnosi do tematu. Ostatni z jego postów jest o tym, że dał propsa i razem jest 55. No ja Was proszę...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wątpię żeby to był on.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Popieram Splasha, można zauważyć że zachowuje się inaczej niż Kaco :P

Kaco to bardziej jakiś głąb, który nie ogarnia co się dzieje, natomiast on wygląda mi na gościa co pierwszy raz w internetach :F

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie rozumiecie, nie chodzi mi o to, że to Kaco. Chodzi mi bardziej o to, że podobnie jak on, nie wnosi nic pożytecznego na forum poza robieniem burdelu w tematach

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Popieram Splasha, można zauważyć że zachowuje się inaczej niż Kaco :P

Kaco to bardziej jakiś głąb, który nie ogarnia co się dzieje, natomiast on wygląda mi na gościa co pierwszy raz w internetach :F
Patrz na siebie farfoclu.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Chciałbym ładnie poprosić kogoś dysponującego potężną mocą, o magiczną zmianę mojego nicku z "toworish" na "Toworish" ślicznię dziękuję i pozdrawiam. :D

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Johny Sins

Johny Sins

Użytkownicy
posty11
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Postuluje o uciszenie Użytkownika potezny2, gdyż jest osobą upośledzoną psychicznie i tylko zaśmieca forum swoimi postami. ostatnio napisał ''Nareszcie 10 propsów!'' ...

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Postuluję o administrację która nie wpierdala się w tematy.
Nie wnikam który sobie pośmieszkował ale edytowanie ankiety w temacie bardzo kurwa subtelne

Johny Sins

Johny Sins

Użytkownicy
posty11
ProfesjaTester
  • Zbanowany
@Leinnan Nie, do tamtego konta zapomniałem hasła. ;d

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Wiesz, że istnieje coś takiego jak odzyskiwanie hasła?  :pokerface:

No chyba, że na tym forum nie ma takiej funkcji  :D

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Pewnie ze jest. Po prostu selekcja naturalna  pozwala nam wyeliminować osoby nie umiejące użyć tej funkcji.

0 użytkowników
Do góry