Postulaty 1785336 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1785336

Odpowiedzi 5186

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Albo po prostu jest niecierpliwym trollem

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
prywatne wojny między użytkownikami
W takich wypadkach proponuję po prostu zbanować obu. Nie od tego jest tamten temat.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Postuluje o przywrócenie mi mojego zajebistego asa na avatar. Wiem, że możecie to zrobić :3

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wyjąsni mi ktoś, co z tym Kamilem?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Myślałem, że go jednak zbanowałeś. Imo, biorąc pod uwagę jego zachowanie to raczej to ten sam typek. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Usunąłby ktoś łaskawie mój %warna?  :|

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A, no coś tam pisałeś. Zdjęty.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Postulaty
#3268 2015-02-26, 09:41(Ostatnia zmiana: 2015-02-26, 10:42)
Ej, no Avallach, tak nie można  :angry:
Chyba trochę przesadziłeś  :facepalm:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Po co piszesz i w postulatach i na pw? Mam już dość osób które piszą tylko na pw. I tych którzy piszą tylko w postulatach. W ogóle to jest dość pojebany system. Ale już pisanie w oba miejsca na raz to całkowita przesada - z twojej strony.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Po co piszesz i w postulatach i na pw? Mam już dość osób które piszą tylko na pw. I tych którzy piszą tylko w postulatach. W ogóle to jest dość pojebany system. Ale już pisanie w oba miejsca na raz to całkowita przesada - z twojej strony.
WAT?
  • piszę tylko w Postulatach- chujowo
  • piszę tylko na pw- chujowo
  • piszę tu i tu- jeszcze gorzej
To gdzie mamy pisać?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nigdzie. Trzymajcie swoje warny c:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Wszyscy do szutboksa!

Tylko narzekać potraficie. Każdy system jest pojebany... mieszkamy w Polsce.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nikt nie odpisał, to napisałem w postulatach  -_- Ale dawać warna, to bez przesady.
I gdzie tu sprawiedliwość?  :fuckyeah:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
WAT?
  • piszę tylko w Postulatach- chujowo
  • piszę tylko na pw- chujowo
  • piszę tu i tu- jeszcze gorzej
To gdzie mamy pisać?
Nigdzie, wydaje mi się to całkiem oczywiste :D
Dopóki nie banujemy nie macie o co się martwić. A jakbyśmy mieli banować, to możemy WTEDY sprawdzić czy nie mieliście jakiś ponad miesięcznych okresów przerwy między warnami i wtedy odpowiednio odjąć za nie.
Z drugiej strony, jak już wkurwicie społeczność (nie nas, my jesteśmy głównie "władzą wykonawczą") na tyle żeby być w kolejce do bana, to jakieś odejmowanie procentów dużo wam nie pomoże. Zresztą jak ciągle powtarzam banów za procent warna u nas w praktyce prawie nigdy nie było.

gothic1210
  • Gość
Popieram. W ogóle ostatnio całe postulaty są zaśmiecone, bo każdy chce żeby mu warna zdjęli jakby to miało jakieś znaczenie. A niektórzy* to już proszą o zdjęcie warna a zaraz  potem wracają na górne i dalej się wyzywają jak neokidy :facepalm:

*nie będę z nicków wymieniał

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Prośby o zdjęcie warna. Taki piekny temat mozna zalozyc.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Prosiłbym o utworzenie w tajnym Recovery Team poddziału "Filmy" oraz usunięcie poddziału "Alvar"

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wracając do warnów - rezygnuję ze swojej strony ze ściągania ich na bieżąco. Jeżeli ktoś dobije 75% (moderacja postów) to będę wtedy rozpatrywał miesięczne przerwy :ok: Żeby dodać pikanterii - pisanie do mnie PW o zdjęcie - warn :D

0 użytkowników
Do góry