Postulaty 1781198 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1781198

Odpowiedzi 5186

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wiedziałem, że można na ciebie liczyć :D

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Nie pisz tak. Dla ogółu forumowego mam nadal być gimbusem bez ambicji i ze słomianym zapałem.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nawet wiem dla jakiego ogółu... Pagan (dla Kaczki?)

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Zmieniając temat, jak wygląda sprawa z SimplePortal?

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Właśnie wgrany, od razu zdezaktywowany, będzie czekał na czasy kiedy ktoś uzna że to się do czegoś nadaje i że ma za dużo czasu więc chce go pokonfigurować.

Jak dla mnie drzewo kategorii (czyli widok tradycyjny) MUSI na głównej zostać, jakieś gadżety można dodać co najwyżej w sidebarze.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Zabrania się pisania na temat moddingu oraz specjalistycznych dziedzin. Od tego służy forum.
Weźcie jeszcze walnijcie ten napis na jaskrawo niebieski oczojebny kolor.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Postuluję o kolejnego warna dla MacDun. Nie będę pisał dlaczego, bo każdy widzi co koleś wyprawia.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Postulaty
#2627 2014-04-07, 18:25(Ostatnia zmiana: 2014-04-07, 20:01)
Ja jestem nie winny, tylko kaczka ma ból dupy do mnie jak zwykle ;\

Niestety to za mało, musisz coś zalinkować coś naprawdę godnego warna, choć szczerze mówiąc ja też za nim nie przepadam (dostał ode mnie w sumie 85% xP) :D

Hej, co ja ci takiego zrobiłem ? :(

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Niestety to za mało, musisz coś zalinkować coś naprawdę godnego warna, choć szczerze mówiąc ja też za nim nie przepadam (dostał ode mnie w sumie 85% xP) :D

No, ale na szczęście zainteresowany sam dostarczył nam właśnie przykładu spamu. Jedna emotka jako treść posta to trochę za mało biorąc pod uwagę że piszesz w Postulatach a nie na shoutboxie. 10%

//edit: zedytował zanim zdążyłem wstawić warna, także nic z tego :<

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Rozumiem, że to kierujesz sam do siebie? Bo na Twoje posty tylko wlasnie taka jest odpowiedz.

Postuluję o kolejnego warna dla MacDun. Nie będę pisał dlaczego, bo każdy widzi co koleś wyprawia.
Popieram!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Postulaty
#2630 2014-04-07, 18:43(Ostatnia zmiana: 2014-04-07, 18:51)
Na wstępie przepraszam za odpowiedź w sprawie z miesięcznym poślizgiem, ale informacje dotarły do mnie ze sporym opóźnieniem, a na forum ostatnio nie zaglądałem.
Postuluje o usunięcie działu Dzieje Khorinis z kategorii Zapowiedzi modyfikacji.

Bez obrazy Dark, lubię Cie jako tako i niektore z Twych poglądow popieram, ale to jest strasznie wkurwiajace. Cisza w tym dziale, grobowa cisza, zadnego info ze strony autorow, zadnego screena, filmiku czy czegokolwiek. Takze cisza od strony fanów, nikt nie jest tym zainteresowany, i wcale sie nie dziwie.

Teraz pewnie ktoś wyjedzie z tekstem: "chcesz nowosci z DK to idź na ich forum bo to tam sie wrzuca". Gowno mnie to obchodzi, chyba po to jest ten dział, zeby tu wrzucali nowiny, screeny, filmiki, jakiekolwiek informacje, a skoro wszystko idzie na oficjalne forum soulfire, to znaczy, że ten dział nie jest tu potrzebny.
Kiedy otrzymywaliśmy dział układ forum wyglądał zupełnie inaczej. Był tylko jeden nadrzędny dział – twórczość modderska gothica, gdzie obok siebie poza projektami w produkcji były też projekty wydane, dema, a także spolszczenia (a przypomnę, że pierwsze lata istnienia SoulFire to tylko i wyłącznie lokalizacje modów zagranicznych).
Jak już tu słusznie ktoś przytoczył, kiedy latami CZ i dziesiątki innych projektów nie wrzucały żadnych materiałów, to nikt nie rozwodził się nad zabieraniem im działu. No i pytanie, czy w obecnej sytuacji, gdzie scena modderska jest już tak mała i stara ma to jeszcze jakikolwiek sens?

Jeśli jednak mimo tego macie o obecność tego działu taki ból dupy, to nie będę się tu na silę spierał i możemy z niego zrezygnować

Soulfire praktycznie nic nie pokazał przez cały rok 2013, ani na forum the modders, ani na swoim forum. Do tego z pewnością, gdyby jakaś mniejsza modyfikacja nie ujawniała postępów prac temat byłby już dawno zamknięty. DK miało zrobić w 2013 tak: trailer, pokazać nowe screeny i wydać I część modyfikacji ( sam Dark pisał że wyjdzie na 100%). No to jak to wyglądało w skrócie

- soulfire na swoim forum ogłosiło, że do wakacji 2013 roku powstanie trailer- sluch o nim zaginal
- soulfire pod koniec roku w OSTATNIM MOMENCIE !!! powiadomiło, że modyfikacja nie powstanie w 2013
- soulfire obiecywało w grudniu, że za kilka dni opublikuje screeny- tak jest, pokazali nową zbroję Gizbora, rzeczywiście duży postęp jak na tak dużą modyfikację i ich ambitne plany  :F

W dodatku na SB dodali z 2 zdj ( które były totalnie puste ) i tłumaczyli się jeszcze, że przedstawione na nich lokacje nie są jeszcze gotowe... No halo ? I oni jeszcze piszą na themodders, żeby zaglądać na ich forum po screeny ? ( W dodatku pokazując nijakie zdjęcia hejtowali screeny z moda "Rzeka"  :lol2:

Więc dlaczego dział DK nie może pozostać ukryty do czasu ukazania postępów ( ae nie takich jak 1 screen nowej zbro)i .

Wedlug mnie DK nie powinien być traktowany inaczej niż inne modyfikacje.
Nikt nigdzie nie zapowiadał premiery projektu ANI W UBIEGŁYM ROKU, ani W OBECNYM. Wspominałem tylko, że po podziale projektu liczę, że pierwszą część uda się wydać do końca 2013. Podobnie ma się sprawa z drugim terminem o którym mówiłem - koniec tegorocznego lata. Orc tylko raz ogłosił oficjalnie premierę na grudzień 2008, a obsunięcie wypominano jemu i całej ekipie przez następne 5 lat. Uczepiliście się wtedy tej daty jak rzep psiego ogona. Łudziłem się, że jeśli napomnę o optymistycznych planach w poście to przejdzie to bez większego szumu, ale i tak nie przeszkadza to w nad interpretowaniu moich słów i wmawianiu, że 'zespół podał oficjalną datę premiery' :facepalm:

Formalnie NIE JEST to ani moja grupa, ani tymbardziej moja modyfikacja. Ja tylko dołączyłem do istniejącej już grupy i byłem coaktywniejszym jej członkiem, a w roku 2008 zaproponowałem zmianę tematyki moda na coś ciekawszego w porównaniu do gówna jakim zajmował się nasz 'lider'. Kiedy ten szef i koordynator projektu po prostu się na nas olał i odszedł bez słowa ludzie stopniowo zaczęli się wykruszać (początek 2011). Wtedy zacząłem się zastanawiać - czy też powinienem spierdalać z tej tonącej łajby i definitywnie zakończyć rozdział mojego życia modderskiego, czy może próbować ratować cokolwiek? Nie miałem żadnego zobowiązania, po prostu szkoda było mi tego całego poświęconego przez zespół czasu, potencjału projektu, i zawiedzenia rzeszy oczekujących ludzi. Ludzi którym obiecano modyfikację uhonorywującą fabułę gothica - ale obiecaną przez nieodpowiedzialnego kmiota ze słomianym zapałem.

Zamiast uciekać pozostawiając po sobie kolejny niewydany na scenie projekt postanowiłem ratować co się da, żeby ta praca i ten potencjał nie poszły na marne. Odkąd mod został w moich rękach nie ma żadnego marketingu i publicznego pałowania się nad modyfikacją. Tylko praca warsztatowa.

Tylko raz w życiu przeszło mi przez głowę, że to koniec Dziejów i czas wywiesić białą flagę. W momencie, kiedy byłem pochłonięty modowaniem pierwszego Wiedźmina. Na szczęście wziąłem się w garść i nie dałem za wygraną. Z tego też powodu, kiedy Kazz proponował mi modowanie Wiedźmina 2, mimo wielu argumentów przemawiających za (brak konkurencji, dobry support cdp, łatwość i wysoka jakość narzędzi, ogólna zajebistość gry) odmówiłem. Priorytetem w moim czasie komputerowych jest DK, i nie zamierzam rozdrabniać się na inne rzeczy póki nie skończymy. I ten stan rzeczy się nie zmieni.

Całe opóźnienie wynika z powodu błędnych decyzji podjętych w przeszłości - głównie przez grafików, którzy oddawali pokaleczone wersje swoich światów. Wszystko zaczęło obracać się w złym kierunku. Musieliśmy podjąć trudną decyzję jak naprawić zaistniałą sytuację. Nie wybraliśmy łatwego rozwiązania, co w efekcie oznaczało że, trzeba nadłożyć spore nakłady pracy. Ponieważ wiele rzeczy wymagało i wymaga gruntownego przebudowania i stworzenia ich od początku. Jednocześnie staramy się podnieść wszystkiemu jakość aby modyfikacja była naprawdę dobra i oryginalna. Wynika to z szacunku dla wszystkich którzy, tak długo już czekają jak i dla tych, którzy pracowali nad tą modyfikacją.

Obecnie jesteśmy na zaawansowanym etapie modelowania ostatecznej i definitywnej wersji świata. Tym razem jest to w rękach specjalisty stojącego wyżej od grafików jacy mieli styczność czy to z tworzeniem samej gry, czy wszelkiej maści modderów. A przede wszystkim – osoby, która podchodzi do swojej pracy poważnie i sukcesywnie dąży do skończenia tego co zaczęła.

Niestety nie jestem w stanie poradzić nic na to, że graficy z którymi pracowałem wcześniej (poza paroma wyjątkami) byli problematycznymi, nieudolnymi nierobami. Cały czas walczymy o zakończenie tego projektu.

Nie ma żadnych newsów, a zapowiedzieli nową premierę na lato 2014 roku. Gdy jakiś user spytał się ostatnio, kiedy wyjdzie modyfikacja, dostał taką odpowiedź.
Cytowana przez ciebie wypowiedź, to post jednego z użytkowników, a nie członków ekipy. Co ja mam odpowiedzieć na to pytanie? Jak skończymy, najszybciej jak będzie to możliwe. O niczym innym nie marzę.

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Sam już wiem co o tym myśleć.

some things are meant to be

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Najlepiej to zostawić w rękach adminów. Bo żale i pierdolenie co niektórych użytkowników kto ma mieć dział, a kto nie to bawienie się w adminów.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Zabrania się pisania na temat moddingu oraz specjalistycznych dziedzin. Od tego służy forum.
Weźcie jeszcze walnijcie ten napis na jaskrawo niebieski oczojebny kolor.

Dziękuję bardzo za przywrócenie koloru do normalności.  :ok:

No nie. To SB stary przywrócili. Wiedziałem, że na tym forum nikt mnie nie słucha.  :facepalm:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
No nie. To SB stary przywrócili. Wiedziałem, że na tym forum nikt mnie nie słucha.  :facepalm:
Z reguły nikt cie nie słucha

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Postulaty
#2636 2014-04-14, 16:25(Ostatnia zmiana: 2014-04-14, 17:18)
Postuluję o to, żebyście przypadkiem nie uznali konta VeroniSsia za moje multi. Mieszkam już z nią, ona ma swojego lapka a adresy IP mogą być podobne, więc informuję, że ona to ona a ja to ja :D
Amen.

EDIT: Ukryjcie też przedemną dział tajny DarkModders. Tam i tak się nic nie dzieje a po co mam dostać oczopląsu od coraz to nowszych projektów xD

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
DRUŻYNA SPOLSZCZENIA uprzejmie prosi Administrację o przeniesienie całego działu Global Mod PL z Działu Zapowiedzi Modyfikacji do Działu Ukończone Modyfikacje, w związku z zakończeniem prac nad Gothic 2 Global Mod PL ver. 1.7.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Dziękujemy :)

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition