Postulaty 1792741 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1792741

Odpowiedzi 5186

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde, może źle to wyraziłem :)
Chodziło mi o Aurorę, żebym miał tam modka.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuję :)

Fraser
  • Gość
Proszę o przywrócenie mi dostępu do tajnego Immortals.
Dziękuję.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1924 2012-08-01, 14:42(Ostatnia zmiana: 2012-08-01, 15:04)
Nie ma takiego działu. W lutym przeniosłem go do archiwum. Ktoś kojarzy co się z nim stało? Jego nazwa została zmieniona? Jawny dział Piasków Tandoru który zarchiwizowałem razem z nim, jest na miejscu.
//edit: już łapię, po prostu był niewidoczny nawet dla adminów. Trzeba by specjalnie dla ciebie zrobić nową maskę uprawnień. Potrzebujesz czegoś konkretnego?
//edit2: zrobiłem ci tą maskę, daj znać czy działa i napisz jak tylko skopiujesz sobie to co jest potrzebne.

Fraser
  • Gość
Nie wiedziałem, że jest z tym aż tyle zachodu. Nie jest to nic istotnego, tak więc nie musisz tworzyć już nowej maski uprawnień.

Fraser
  • Gość
Nie działa, ale to i tak nic ważnego.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Czy mogę prosić o warna dla użytkownika demonikon? Nie raz pisał w złym temacie i przenosiłem. Teraz zadaje pytania nie związane bezpośrednio z tą modyfikacją. Zostawiłem jako dowód. potem mój i jego post usunę. Zostawiłem i odpisałem, tylko na dowód. Niestety modzi konkretnych działów nie mogą dawać warnów

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rzuciłem okiem, nie sądzę by zasłużył na warna. Pytania odnoszą się do modyfikacji, z tą różnicą, że chce ją ugryźć z innej strony :ok:

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Postulaty
#1932 2012-08-10, 20:55(Ostatnia zmiana: 2012-08-10, 20:58)
Jednakże, to pytanie bardziej nadaje się gdzie indziej np. działu problematyka. Poza tym nie raz, nie dwa musiałem przenosić jego wypowiedzi do odpowiednich tematów. Jeżeli to pytanie nadaje się do działu moda, to chociaż przeniosę do tematu od z notatkami, gdyż nie pasuje do reszty tematów, a do dyskusji, też bym nie zaliczył tego.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli to Cię pocieszy to dostał warna, ale za co innego :D

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to taki temat ale tapatalk coś nie działa na tym forum choć pokazuje się na liście =/

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie wiem czy to taki temat ale tapatalk coś nie działa na tym forum choć pokazuje się na liście =/
Co to jest tapatalk?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Aplikacja, do przeglądania for.Aplikacja, do przeglądania for.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Forum działa na IP.Board 3, mamy tylko własny skin. Nie korzystałem nigdy z Tapatalka (o ile kojarzę jest płatny), masz tam możliwość zmiany skina którego używa on do "czytania"? Może gdybyś przestawił na "IP.Board" problemy by zniknęły. Wgrałem też dedykowanego skina na urządzenia mobilne, "IP.Board Mobile". Powinien wybierać się automatycznie kiedy wchodzisz z urządzenia mającego mobilny user-agent, jest dobrze przystosowany do niedużych ekranów dotykowych.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Ale to jak korzystam z przeglondary. Do tapatalka jest osobny mod do wgrania, ale spoko. Grunt, że mniej mb z pakietu leci.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
http://themodders.org/index.php?/topic/18038-forumowy-terrorysta/page__pid__1049671__st__100#entry1049671

Postuluje o zamknięcie tego tematu. Do niczego nie prowadzi. Prowo wygasło po trzeciej stronie.

0 użytkowników
Do góry