Wojenny Sztandar 30907 87

O temacie

Autor

Zaczęty 9.08.2008 roku

Wyświetleń 30907

Odpowiedzi 87

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wojenny Sztandar
2008-08-09, 22:25(Ostatnia zmiana: 2008-08-11, 20:20)
Render: http://i37.tinypic.com/o58eoz.jpg
Download: max, 3ds, render, template, Obj
Autor modelu: Kyroman
UWV Mapping: Kyroman
Termin: 9 sierpień (niedziela) - 16 sierpień (niedziela)

Wraz z kolejną bitwą wracamy do założeń. Tym razem prosty model, który zaawansowanym grafikom daje spore pole do popisu a dla początkujących będzie mało wymagającą lekcją. Kształt proporca i piktogramu pozwala na nieograniczoną inwencję. Dzięki mapie alpha sami możemy zadecydować o kształcie, rozmiarze oraz całym wyglądzie naszego sztandaru. Obecność odpowiednich tutoriali na forum pozwala na uczestnictwo praktycznie każdemu do czego serdecznie zapraszam.

Ps: Obecność piktogramu na czubku trzonka nie jest obowiązkowa. Jeśli nie chcecie go robić zaznaczcie to na mapie alpha kolorem czarnym, wtedy kwadrat zniknie.
Nastąpiła aktualizacja regulaminu.

Pomocne tutoriale:
http://www.modders.dmkhosting.net/modders/...p?showtopic=111
http://www.modders.dmkhosting.net/modders/...?showtopic=3055
http://www.modders.dmkhosting.net/modders/...?showtopic=3153

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Kilkanaście minut roboty:

http://ifotos.pl/uploaded/214.jpg

resztę jutro dokończę.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Wojenny Sztandar
#2 2008-08-10, 10:49(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 11:14)
Taki mały wip:
http://i36.tinypic.com/win39l.jpg

PS: Normalmapę i speculara mamy robić?
EDIT: już wiem, można każdy rodzaj tekstury stosować ^^

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Fajnie ta czacha wygląda, szkoda, że będzie płaska :P

Mój wip: na razie myślę ^^

Thoro, do tego napisu u góry dodałbym "łyżeczką do herbaty". Może byłby lepszy efekt? :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy

Krolik

Wojenny Sztandar
#5 2008-08-10, 14:50(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 14:57)
Dex, jak renderujesz tym standardowym silnikiem, daj 2 światła po obu stronach modelu, i jednemu włącz cienie, a drugiego zostaw bez. Tak pozatym Wg. mnie Jedaith jak narazie najlepiej ^^

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
WIP!
http://img385.imageshack.us/img385/5240/choro2pf0.png :P
Na razie zrobiłem tylko teksturę z cieniowaniem, teraz zajmę się herbem (znaczy orzełkiem ^^ ), kanałem alpha, a na końcu drewnem i metalem. Kolorystyka może ulec zmianie :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
WIP #2 Tył flagi
diffuse prawie skończona przy alphie jakieś poprawki małe zostały.
Może zrobię do tego normalmapę, może nawet speculara, zobaczymy, czasu jeszcze mam dużo.
http://i38.tinypic.com/x60fid.jpg

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Wojenny Sztandar
#9 2008-08-11, 14:08(Ostatnia zmiana: 2008-08-11, 14:10)
Obecność odpowiednich tutoriali na forum pozwala na uczestnictwo praktycznie każdemu do czego serdecznie zapraszam.

a 3ds? :(  
Może zdąże załatwić sobie i się nauczyć teksturować to z miłą chęcią dołącze ;)  

Ps. Jak na razie najwięcej pokazał Jedaith i teraz u niego to najlepiej wygląda ^^

Dekster, jaki cudny cień :P

Ps2. I czemu wszystkie bitwy 2d polegaja na teksturowaniu? ;]

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co 3ds? Plik? Jest przecież.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ps2. I czemu wszystkie bitwy 2d polegaja na teksturowaniu? 10.gif

bo to bitwa gameartowa.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja wymyśliłem coś takiego
Jeszcze nie skończona bo panuje coś extra :roll:  Ale chyba nie wyjdzie ;(

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
LOL. Powiedzcie mi, która chorągiew poszarpałaby się w ten sposób. Co Wy je, nadpalacie? Bez jaj, to nie jest papier, ani nawet kawałek szmaty. Chorągiew to było coś, co się robiło starannie, co było raczej mocne, grube, obszyte, wyszywane, a nie jakaś ścierka. W sumie na każdej z pokazanych prac widać, że jest szyta z grubego materiału (albo jest w jakieś egipskie wzorki...), a więc czemu to jest tak porwane?

Mark Twain

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Wojenny Sztandar
#14 2008-08-11, 20:40(Ostatnia zmiana: 2008-08-11, 20:44)
Trochę wyrozumiałości, ja pierwszy raz robie coś takiego(tylko żeby nie było, że nielubie krytyki) Zrobie ją jeszcze raz :roll:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja też robię pierwszy raz i właśnie się zastanawiam, za pomocą jakich funkcji zrobić realistyczne obszycia.
Gdyby sztandar miał już być tak poszarpany, na pewno nie byłby już taki czysty. Bardziej byłby szary od kurzu, czerwony od krwi i wyblakły od słońca.

Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
To jest obrazek, czy tekstura z alfą na modelu?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ja też robię pierwszy raz i właśnie się zastanawiam, za pomocą jakich funkcji zrobić realistyczne obszycia.

Brush 2px.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Taka rada. Do tworzenia faktury nie stosujcie filtrów na wzór płótna i podobnych. One się do niczego nie nadają. Równie łatwo pomiksować tekstury a efekt będzie znacznie lepszy. Nie koniecznie tekstury materiałów, tkanin. Ja swój materiał zrobiłem z kolby od pistoletu, rdzy i kilku innych rzeczy które nie mają nic wspólnego z tkaninami.

Kazzmir
  • Gość
a takie mi wyszlo
[attachment=147:sztandar.jpg]

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry