Prace 3D 1140745 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1140745

Odpowiedzi 3194

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Prace 3D
#740 2009-08-30, 10:32(Ostatnia zmiana: 2009-08-30, 10:32)
http://themodders.org/index.php?showtopic=110 ten efekt dla kolczugi byłby chyba lepszy, ewentualnie zrób grubsze "oczka". Poza tym pamiętaj o mocnym specularze na metal, ma odbijać światło.
Nie zapomnij o zrobienieniu zagnieceń na materiale, pozwól, że pokażę jak ja bym to widział:
http://ifotos.pl/img/rrxaaa.jpg

Konserwa

Konserwa

Użytkownicy
posty63
Propsy23
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za odzew.

Dracon - poprawię
Kyro - tylko czy symetryczne zagniecenia i jakieś zabrudzenia nie będą źle wyglądały? Co to znaczy 'zrelaksuj'?
Jarro - widziałem parę ilustracji, na których butów nie miał. Myślę, że już nie będę ich dodawał. Powalczę z tym co jest. Kolczuga to coś takiego: http://img196.imageshack.us/img196/4521/chainmail.png
Jedaith - Zagniecenia będą. Opłaca się w tej sytuacji robić symetrię?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Kyro - tylko czy symetryczne zagniecenia i jakieś zabrudzenia nie będą źle wyglądały?
Faktycznie mogą wyglądać źle jeśli zrobiłbyś je bardzo wyraźne i charakterystyczne. Takie w miarę normalne, nierzucające się w oczy powinny wyglądać dobrze nawet w symetrii. W tej sytuacji wydaje mi się, że jak największa optymalizacja mapy jest ważniejsza niż dbanie o asymetrię. Z drugiej strony, górna część surkotu cały czas może zostać w jednym kawałku i tam możesz do woli robić asymetrię. Spójrz jednak, ile dodatkowego miejsca uzyskałbyś właśnie przez zmirrorowanie dolnej części i jak odbiłoby się to na jakości innych elementów po zeskalowaniu.
Co to znaczy #msgote author=Konserwa link=topic=31.msg63584#msg63584 date=1251632700]Kyro - tylko czy symetryczne zagniecenia i jakieś zabrudzenia nie będą źle wyglądały?
Faktycznie mogą wyglądać źle jeśli zrobiłbyś je bardzo wyraźne i charakterystyczne. Takie w miarę normalne, nierzucające się w oczy powinny wyglądać dobrze nawet w symetrii. W tej sytuacji wydaje mi się, że jak największa optymalizacja mapy jest ważniejsza niż dbanie o asymetrię. Z drugiej strony, górna część surkotu cały czas może zostać w jednym kawałku i tam możesz do woli robić asymetrię. Spójrz jednak, ile dodatkowego miejsca uzyskałbyś właśnie przez zmirrorowanie dolnej części i jak odbiłoby się to na jakości innych elementów po zeskalowaniu.
Co to znaczy zrelaksuj#msgote author=Konserwa link=topic=31.msg63584#msg63584 date=1251632700]Kyro - tylko czy symetryczne zagniecenia i jakieś zabrudzenia nie będą źle wyglądały?
Co to znaczy ?
No wiesz, chillout: piwko, gorąca kąpiel... :D
Z jakiego programu korzystasz? Jeśli z Maxa, to w oknie Edit UVs w zakładce Tools masz opcję Relax - pobaw się tym. Użycie tej opcji powoduje, że wielkość wszystkich wielokątów w elemencie (lub także względna wielkość elementów, zależnie co zaznaczysz) się wyrówna. Nie będzie wtedy tego co masz teraz na kolczudze - że w jednym miejscu oczka są małe, a w drugim wielkie i rozciągnięte. Wszystko powinno być równo.
Jarro - widziałem parę ilustracji, na których butów nie miał
Postuluję o zrobienie butów i rękawic :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
odnośnie tej szabli co wcześniej pokazywałem

wersja realna
http://ifotos.pl/zobacz/rrsnwq.JPG
tyci zwężona i bez rowków :D

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Zajebista. Co Wy, tam kuźnię całą macie? I razem z obsługą?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Niezła, chociaż ostrze trochę dziwne się wydaje :lol2:

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Jakiego softu uzywacie w tej kuzni?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
zdunek polerke masz jeszcze słabą chyba że to wina zdjęcia albo wstępnej obróbki
ile Cię to w sumie wyniosło?

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
zdunek polerke masz jeszcze słabą chyba że to wina zdjęcia albo wstępnej obróbki
ile Cię to w sumie wyniosło?
polerkę będę poprawiał, muszę iść kupić pastę polerską i jakieś tarcze do tego
w sumie, koszt to materiały(70 zł ) oraz wkłady do narzędzi, porządna tarcza, kilka wierteł ok 20 zł + prąd ale tego nie liczę
na szczęście brat miał porządną szlifierkę, bo taką typu z biedronki zjarałem w kilkanaście minut :D  
wersja pierwsza była szersza i cięższa, o ok 0,5 kg i odchudzałem ją potem
przelicznik to robiłem ją jakieś 3 dni po ok 6-10 godzin dziennie, teraz jestem w stanie zrobić takową w jeden dzionek

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
wersja pierwsza była szersza i cięższa, o ok 0,5 kg i odchudzałem ją potem
Ile waży całość?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=31.msg64621#msg64621 date=Sep 7 2009, 12:07 AM\'
Ile waży całość?
1,2 kilo

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To po co ją odchudzałeś? Przecież ktoś taki jak Ty mógłby bez problemu machać nawet szablą ważącą 3 kg.

Aluzja do:
http://themodders.org/index.php?s=&sho...ost&p=23296 :D

Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=31.msg64626#msg64626 date=Sep 7 2009, 01:04 AM\'
To po co ją odchudzałeś? Przecież ktoś taki jak Ty mógłby bez problemu machać nawet szablą ważącą 3 kg.

Aluzja do:
http://themodders.org/index.php?s=&sho...ost&p=23296 :D
pierwsza sprawa, mówimy o szabli nie mieczu a druga sprawa, miecze oraz także szable, były kiedyś sporo cięższe, ludzie mimo wszystko mieli więcej siły
a jeszcze jedna rzecz, tamte modele były robione do gry, wiec miały fajnie wyglądać, a waga mnie gówno obchodziła...

kurdeman ale jesteś upierdliwy

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Zdunek link=topic=31.msg64631#msg64631 date=Sep 7 2009, 09:22 AM\'
mówimy o szabli nie mieczu
Co to ma do rzeczy?
miecze oraz także szable, były kiedyś sporo cięższe
I co z tego? Podobno to realistyczne odwzorowanie. Czemu nie biegacie z karabinami?
ludzie mimo wszystko mieli więcej siły
A teraz mają koks i siłownie.
tamte modele były robione do gry, wiec miały fajnie wyglądać
Co to ma do rzeczy?
waga mnie gówno obchodziła...
Teraz już obchodzi Cię więcej niż gówno.

kurdeman ale jesteś upierdliwy
Nie to że upierdliwy, ale nie widzę nic przeciwko wytknięciu Ci hipokryzji, skoro Ty tamtą sytuację czy też sytuację z taczką przypominasz przy każdej okazji. Czy ja nie mogę powiedzieć, że to Ty jesteś upierdliwy? :D

Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=31.msg64634#msg64634 date=Sep 7 2009, 10:58 AM\'
Co to ma do rzeczy?

I co z tego? Podobno to realistyczne odwzorowanie. Czemu nie biegacie z karabinami?

A teraz mają koks i siłownie.

Co to ma do rzeczy?

Teraz już obchodzi Cię więcej niż gówno.

Nie to że upierdliwy, ale nie widzę nic przeciwko wytknięciu Ci hipokryzji, skoro Ty tamtą sytuację czy też sytuację z taczką przypominasz przy każdej okazji. Czy ja nie mogę powiedzieć, że to Ty jesteś upierdliwy? :D
szable są lżejsze od miecz

tak realistyczne, na tyle na ile ma być realistyczne, wszystkiego nie da się w 100% odwzorować

widziałeś jakiegoś koksa kiedyś na imprezie historycznej ? główną sprawą przy machaniu szablą jest nadgarstek, bo ten nie wytrzymuje, siłownia za specjalnie nie wzmacnia tej części ciała, ale np. ciągłe machanie szablą mieczem czy innymi rzeczami już tak(kiedyś to były główne zajęcia)

to ma do rzeczy że robiłem miecz dla gry która ma 10 lat i ostrze o nawet 1 cm grubości(szable mają od 5 do 7 mm) będzie wyglądać chu... beznadziejnie, ba, patrząc od ostrza, nie będzie widać takiej broni

i będę wypominał tą taczkę do końca, bronie które robiłem do gothica musiał być grubsze by jakoś wyglądały i wychodziło to, miały zachowane proporcje, jedyne co to to grubsze ostrze, ale z danego powodu
a to gówno o które się kłuciłeś(gówno które nazywasz taczką) nie miało zachowanych nawet podstawowych proporcji i wyglądało lekko mówiąc śmiesznie

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Sorry ale takie gadanie w rekonstrukcji że coś jest za ciężkie bo cośtam albo, że różni się czymśtam i to nie szkodzi jest mało poważne. Albo jest koszerne i robimy prawdziwy reenactment albo produkty wyrobopodobne do inscenizacji na festyny i dnie pszczoły i chleba. Ale to też weryfikuje środowisko.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Macie, moja pierwsza praca, którą sobie zobaczycie :D

TADAM:

Na razie bez tekstury, chcę zrobić model według Waszych rad, bo w końcu się na tym znacie lepiej niż ja. Nie użyłem Smooth'a, bo mi rozwalał render.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Zdecyduj sie co robisz, low-poly? hi-poly?

Konserwa

Konserwa

Użytkownicy
posty63
Propsy23
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie użyłem Smooth#msgote author=eto link=topic=31.msg64673#msg64673 date=1252349864]Nie użyłem Smootha, bo mi rozwalał render.

Co to znaczy? W jaki sposób rozwalał?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
pewnie miał źle ustawionego albo z automatu na cały model. to normalna przypadłość

0 użytkowników
Do góry