To może dziwnie zabrzmi, ale czy moglibyście coś zrobić z długością wyświetlania dialogów? Zdarzały się sytuacje (jak częste to nie powiem, bo dokładnie nie pamiętam, ale na pewno problem występował przy napisach w cutscenkach), iż była ściana tekstu i jakieś 4-5 sekundy na przeczytanie, a czasami jedna linijka np : dwóch, trzech słów okno na ekranie było za długo. Wiem, że animację muszą się skończyć zanim pojawi się kolein okno z napisami, ale chyba moglibyście z tym pokombinować. Sam sobie radziłem z zbyt krótkim czasem sporej ilości dialogu w oknie czytając połowę, a następnie wczytując zapis z przed rozmowy i czytając ten sam dialog od drugiej połowy, ale chyba nie o to chodzi. Wiem, iż pewnie brzmię jak jakiś nieuk, który nie potrafi płynnie czytać, ale według moich informacji nie tylko ja miałem takie problemy.
Moglibyście też poprawić dialog Ricka przy pierwszym spotkaniu rebelianta Toniego (scenka przed mostem po wybraniu się z kompanami na zwiedzenie okolicy), w którym Rick po zabiciu dwóch ludzi z Starego Obozu mówi to Toma "czerwona mendo". Tony nie ma lekkiej zbroi strażnika SO tylko strój rebelianta, która nie jest czerwona.
W sumie jest to dosyć dziwne, że Tony prowadzi nasz drogą do obozu rebeliantów, która przebiega tuż obok jednej z bram do SO (ta w okolicy tego mostu strzęsionego przez dwóch strażników). Rozumiem, ze brama jest zamknięta i nikt nasz nie zobaczy (pomimo tego, iż w oryginale stali tam ludzie z obozu, a fabuła moda rozpoczyna się chwile po rozpoczęciu czwartego rozdziału), ale na logikę jest to mało rozważne, niepotrzebnie ryzykowne.