1. Muzyka pozostanie absolutnie bez zmian, wszystkie nowe utwory, które występowały w Czasie Zapłaty, pojawią się i tutaj.
3. Dzięki, na pewno weźmiemy to pod uwagę. Jak pisałem, będziemy poprawiać dialogi. Na razie mogę powiedzieć tyle, że permanentnie zostaną usunięte cringowe dialogi z Velayą, które są bodajże dziełem z Mrocznych Tajemnic i absolutnie nic nie wnoszą, będąc przy tym niesmacznymi i mocno seksistowskimi. Na pewno nie będzie też "mieszańców" oryginalnych dialogów, w których wypowiada się Bezimienny, a odpowiada określona postać. Oczywiście, fanatykom oryginalnej wersji może się to nie spodobać, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by do niej wrócić.
4. Obrażenia obszarowe na pewno zostaną wykonane lepiej. Przede wszystkim nie będzie takiej sytuacji, w której nie da się trafić przeciwnika, a prawdopodobnie to one to powodowały. Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę. Co do tej sytuacji, której opisałeś, zobaczymy, co da się z tym zrobić.
6. Szczerze? Ja i nie tylko ja, uważamy, że te animacje wyglądały jak gówno, przy tym nie były wcale praktyczne. Raczej nie kojarzę specjalnie dobrych animacji, które pasowałyby pod ten system dwoma mieczami. Oczywiście nie będziemy tego także brać z innych modów, nie na tym to polega. To raczej był szumny bajer, który po pierwsze był źle wykonany (a animacji na pewno nie będziemy robić na nowo), a po drugie, z tego, co się orientuje, zbyt późno pojawił się w fabule. Na razie nie wiadomo, jaki będzie los "duali".
7. Tak, nie powinno być z tym problemu, o ile masz na myśli bloki ciosów od przeciwników, którzy używają broni białej.
8. Pełna zgoda z tym że tarcze są bardziej sensowne, aniżeli te duale, ale nie wiem, czy będziemy to wprowadzać. Na razie nie jest pora na myślenie o nich.
9. Tak, sprint zostanie w niezmienionej formie, miecze runiczne też raczej będą (prawdopodobnie te, które nie działały, zostaną usunięte lub poprawione), a co do paska szybkiego wyboru — nie pamiętam szczerze, czy to było w oryginalnej wersji, jeśli tak, a nie będzie powodować problemów — czemu nie.
10. Zobaczymy, lepiej byłoby poprawić, ale jeśli tego nie zrobimy, to zostaną usunięte.
Dzięki za sugestie i pytania. Nie na wszystko odpowiedziałem, ponieważ na razie nie wiemy, ale jak się przypomnisz lub mi się przypomni za jakiś czas (nie za szybko, na bieżąco będziemy informować o stanie projektu), to udzielę ci odpowiedzi. Dodam, że raczej skrupulatnie sprawdzamy i sprawdzać będziemy wszelkie "nowości skryptowe".