Błędy i bugi 71128 183

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 71128

Odpowiedzi 183

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po rozmowie z Udarem po odbiciu zamku, gdy wybieram opcję "Koniec", wszyscy rozchodzą się do swoich spraw... poza Willem, który tkwi w trybie rozmowy. Dopiero włączenie Marvina i wciśnięcie F8 pozwala aktywować 4 rozdział.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Udarem? A nie z Kerolothem? Pomijając to, że jest to jeden z bugów, które zgłaszałem XD to wystarczy chwilę odczekać, jak Keroloth oddali się na dalszą odległość to od razu wychodzisz z dialogu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Mój błąd xD W każdym razie ja z nim już pogadałem jak siedział na krzesełku, także nie miał się gdzie oddalić. Ale może faktycznie wystarczyło poczekać, huh.

You didn't grow.
You didn't improve.

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Błąd ten został naprawiony w łatce, ale musiałbyś grać od nowa, aby w dalszym ciągu nie występował (a przynajmniej tak powinno być).

while(false) Do();

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zacząłem grę na łatce z 8 lipca, więc jeśli nie wyszła nowsza...

You didn't grow.
You didn't improve.

h0rible

h0rible

Użytkownicy
posty11
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Crashuje grę w trakcie walki z Ur Shakiem. Można coś na to poradzić teraz ?

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Crashuje grę w trakcie walki z Ur Shakiem. Można coś na to poradzić teraz ?

Masz najnowszą łatkę?

Zacząłem grę na łatce z 8 lipca, więc jeśli nie wyszła nowsza...

W sumie to naprawiłem to dopiero w wersji, która ma się ukazać jako 1.01.
Wysłałem niby skrypty ketrabowi, aby została wersja 1.01 (także na spine) ogarnięta (zmiany ze wszystkich łatek + parę innych poprawek, np. możliwość ukończenia wszystkich questów (pobocznych), bo teraz 2 albo 3 się nie da ukończyć, a jeden tylko z marvinem)  jakiś czas temu, ale coś nie widać jej na razie.

while(false) Do();

Wolfram_Hard

Wolfram_Hard

Użytkownicy
posty16
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wolfram_Hard

Błędy i bugi
#67 2019-07-17, 04:05(Ostatnia zmiana: 2019-07-17, 04:25)
Paskudny bug ze znikającymi kilofami. Gdy chcę przekopać grób Kpt. Garonda w obozie łowców orków to kilof znika z ekwipunku. Próbowałem już wszystkiego. Mieć kilka, sprzedać je i kupić, zakładać, nie zakładać... Za pierwszym razem zniknął przy próbie kopania rudy w takiej jaskini gdzie przed nią jest pobojowisko, świecące skrzynie, martwi orkowie i ludzie. Pierwszy raz zobaczyłem to w misji gdzie ktoś chce 500 złota za to by Gerold mógł stać na straży. mówię mu, że nie mam tyle kasy a on mi mówi, że ma trochę schowane i chyba właśnie chodzi o to że w tym grobie. Próba kopania kasuje kilof z ekwipunku. Kolejne miejsce to grób naprzeciwko bandytów gdzie pod ziemią jest zombiak i teleport by od niego wyjść. Następne to grób jakiegoś orka z wbitą orkową bronią.

Inny bug. Pierwsza walka na arenie. Fed jest nieśmiertelny i nie da się wygrać walkę. Gdy on wygra, zabiera mam całe złoto i broń.

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W zadaniu "W poszukiwaniu nieumarłej bestii" jest bug. Gdy po pokonaniu szkieletów cieniostworów i rozmowie z Mattem podchodzimy do maga, naglę słyszę odgłos upadania. Po zakończonym dialogu z magiem odwracam się i widzę ciało Matta, a według dziennika powinienem go poszukać przy wejściach do zawalonej kopalni. Od tego buga pojawia się jeszcze jeden, mianowicie potwory np: wściekły topielec czy szkielet-duch są jakby zapałzowani. Nie ruszają się, nie reagują na Willa, a nawet wtedy jak są atakowani. Buga naprawiło dopiero przespanie się do rana.   

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
W zadaniu "W poszukiwaniu nieumarłej bestii" jest bug. Gdy po pokonaniu szkieletów cieniostworów i rozmowie z Mattem podchodzimy do maga, naglę słyszę odgłos upadania. Po zakończonym dialogu z magiem odwracam się i widzę ciało Matta, a według dziennika powinienem go poszukać przy wejściach do zawalonej kopalni. Od tego buga pojawia się jeszcze jeden, mianowicie potwory np: wściekły topielec czy szkielet-duch są jakby zapałzowani. Nie ruszają się, nie reagują na Willa, a nawet wtedy jak są atakowani. Buga naprawiło dopiero przespanie się do rana.   

Matt miał umrzeć. A co do zpauzowania tych potworów, to po prostu pogadaj z jakimś npc i powinno być dobrze.

while(false) Do();

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem, tylko oz trochę za wcześnie umiera. Powinien najpierw zniknąć , a jego ciało powinniśmy znaleźć kawałek w dół przed jednym z wieść do zawalonej kopalni. O to mi chodziło z bugiem dotyczącym Matta.

Wolfram_Hard

Wolfram_Hard

Użytkownicy
posty16
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu wersji 1.0.1 w drugim rozdziale podchodze do Kerolotha a ten ni z gruszki ni z piertruszki mówi, że trzech przywódców pokonanych, zamek jest nasz. Po czym odgrywana jest cutscenka i przenosi mnie do zamku gdzie na mnie i Kerolotha rzuca się cała zgraja orków gdzie nie ma szans pokonać nawet jednego. Myślę, że to jakiś skrypt z dalszej części gry, na bank nie z drugiego rozdziału.

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Po zainstalowaniu wersji 1.0.1 w drugim rozdziale podchodze do Kerolotha a ten ni z gruszki ni z piertruszki mówi, że trzech przywódców pokonanych, zamek jest nasz. Po czym odgrywana jest cutscenka i przenosi mnie do zamku gdzie na mnie i Kerolotha rzuca się cała zgraja orków gdzie nie ma szans pokonać nawet jednego. Myślę, że to jakiś skrypt z dalszej części gry, na bank nie z drugiego rozdziału.

Tak to błąd. Zapomniałem odkometować kodu. Jak najszybciej (w miarę możliwości) postaramy się to ogarnąć.

while(false) Do();

Wolfram_Hard

Wolfram_Hard

Użytkownicy
posty16
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Każdy Bandzior jest nieśmiertelny. Jak walczymy z Fedem na arenie to on też.

PR3C3L

PR3C3L

Użytkownicy
Zimno, ciemno, strasznie jest. A ja idę, wspinam się.
posty18
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Zimno, ciemno, strasznie jest. A ja idę, wspinam się.
Niestety, ale napotykam na problemy crashowania gry w losowych momentach. Podczas kopania rudy jest to u mnie standard, ale trochę stresik że nie znam momentu wywalenia gry. Dotrwałem z tym problemem do 4rozdziału, ale naprawdę potrafi to zirytować.

Wolfram_Hard

Wolfram_Hard

Użytkownicy
posty16
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wolfram_Hard

Błędy i bugi
#75 2019-07-18, 05:04(Ostatnia zmiana: 2019-07-18, 08:25)
DELETE

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy to normalne,  że jak biję się z gościem do po uderzeniu go on dostaje jakimś efektem ognistym i ginie na 2 strzały??? Po wszystkim nie dostaje expa a on pada martwy i nikt nic z tego nie robi. Ponadto na górze ekranu wyskakują mi jakieś cyfry podczas walki. Tak ma być?

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Czy to normalne,  że jak biję się z gościem do po uderzeniu go on dostaje jakimś efektem ognistym i ginie na 2 strzały??? Po wszystkim nie dostaje expa a on pada martwy i nikt nic z tego nie robi. Ponadto na górze ekranu wyskakują mi jakieś cyfry podczas walki. Tak ma być?
Z jakim gościem?

while(false) Do();

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z jakim gościem?
No na przykład z tymi co trenują walkę w obozie Łowców orków

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Z jakim gościem?
No na przykład z tymi co trenują walkę w obozie Łowców orków

To nie jest normalne. Ja nie mogę, wszystko się musi komplikować, bo muszę zawsze o czymś zapomnieć.
Zaraz łatkę zrobię.

while(false) Do();

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry