Błędy i bugi 4984 142

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 4984

Odpowiedzi 142

TheKetrab

TheKetrab

Użytkownicy
posty330
Propsy202
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Zgłoszone błędy zostaną (w większości) poprawione w wersji 1.1, która planowo powinna ukazać się w listopadzie 2019. Jeśli ktoś znajdzie jakiś błąd, to może się nim pochwalić/pożalić w tym temacie lub wysłać maila na adres: bugi@g2ucieczka.pl

W krytycznych momentach rozwiązaniem może być:
1) kod: insert NASZ_999_Test
-> i poszukanie odpowiedniej opcji (otwarcie bramy, ustawienie ilości drużyny, ...)
2) pobranie skryptów ze strony g2ucieczka.pl/donwload.html
-> a następnie zmienienie w nich tego, co przeszkadza, kompilacja i dalsza gra
 

xendix

xendix

Użytkownicy
posty399
Propsy85
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Przy kopaniu niektórych złóż wyrzuca grę do pulpitu.
Wynika to z złej instalacji czy ten problem nie został naprawiony przed wydaniem moda?
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu

bogu9821
Moderator działu

Błędy i bugi
#2 2019-07-02, 10:25(Ostatnia zmiana: 2019-07-02, 12:00)
Przy kopaniu niektórych złóż wyrzuca grę do pulpitu.
Wynika to z złej instalacji czy ten problem nie został naprawiony przed wydaniem moda?
Jest to spowodowane tym, że item potrzebny do interakcji (kilof) jest na qs.
Możesz albo go zdjąć, albo spróbować wgrać tego fixa (nie mam pewności, czy zadziała, bo u mnie błąd nie występuje). Wrzuć go do folderu data https://mega.nz/#!UQEGEIIS!GGAMqaqrjMc83wDWUIMEM7NONMe_Xhmx6RWnVQtCw9A
Chociaż błąd jest on tylko u niektórych osób.
 
while(false) do();

Mattzio

Mattzio

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przy kopaniu niektórych złóż wyrzuca grę do pulpitu.
Wynika to z złej instalacji czy ten problem nie został naprawiony przed wydaniem moda?
Jest to spowodowane tym, że item potrzebny do interakcji (kilof) jest na qs.
Możesz albo go zdjąć, albo spróbować wgrać tego fixa (nie mam pewności, czy zadziała, bo u mnie błąd nie występuje). Wrzuć go do folderu data https://mega.nz/#!UQEGEIIS!GGAMqaqrjMc83wDWUIMEM7NONMe_Xhmx6RWnVQtCw9A
Chociaż błąd jest on tylko u niektórych osób.
Ogółem dzięki temu pliczkowi już nie wywala ale zamiast tego po każdej interakcji z jakimkolwiek złożem, 1 kilof jest dodawany do ekwipunku (w sensie mam aktualnie 2 kilofy, odłupałem jeden kryształ i mam 3 kilofy, znowu wszedłem w interakcję i mam 4 kilofy itp.)
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Ogółem dzięki temu pliczkowi już nie wywala ale zamiast tego po każdej interakcji z jakimkolwiek złożem, 1 kilof jest dodawany do ekwipunku (w sensie mam aktualnie 2 kilofy, odłupałem jeden kryształ i mam 3 kilofy, znowu wszedłem w interakcję i mam 4 kilofy itp.)
Zostanie to naprawione, ale na razie nie jest to bardzo istotne. Ogólnie, to pobierz nową łatkę stąd (koło download), bo jeszcze parę rzeczy naprawiłem: https://themodders.org/index.php?topic=30074.0

Wszystkie błędy niestety nie zostały naprawione przed publikacją mod. Ważniejsze zostaną naprawione w najbliższym czasie, a te mniej ważne zostaną na patch listopadowy.
Zapraszam też na discord, na którym komunikacja będziesz szybsza i będzie szybsza możliwość dostania łatek: https://discord.gg/yuFKpa

Jesteśmy także otwarci na wszelkie propozycje, bo dużo zmian będzie w patchu listopadowym.
 
while(false) do();

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc

Możesz odpalić moda za pomocą gothicstarter_mod z opcją zSpy-Nachricten na alles i po crashu wysłać mi plik zSpyDefault.log z Gothic2\_Work\Tools\zSpy?
 
while(false) do();

Lebron

Lebron

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nauczyłęm się szybkiej nauki a bohater i tak co poziom dostaje 10 PN.
 

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty6107
Propsy2771
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A dlaczego miałby dostawać więcej?
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Fabio

Fabio

White&Red
posty3165
Propsy1916
ProfesjaScenarzysta
  • White&Red
nauczyłęm się szybkiej nauki a bohater i tak co poziom dostaje 10 PN.

Tu chodzi o to, by mniej expa było wymagane na kolejny poziom, a nie że więcej się dostaje...

Lebron

Lebron

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pobiłem strażnika który sikal na karczme, wyprowadzajac go z o z obozu bym mógł okraść. Potem wyzwalem go na pojedynek i że może mnie zabić. Pokonalem go i od tej pory ciągle mnie atakuje z dupy I zabija. Można go zabić czy będzie do czegoś potrzebny potem?
 

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty6107
Propsy2771
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zabij.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki bug, że jak zamieniam się w jaszczura zwojem i trochę polatam oraz pozabijam po mapie, to po przemianie w człowieka enterem po kilku sekundach Ucieczka wywala mi się do pulpitu bez żadnego komunikatu o błędzie.
 

Lebron

Lebron

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
krytyczny błąd z Kowalem Janem. Damy mu surowce do wykucia broni, potem znowu mu dajemy a on mówi że nei wykuje kolejnej broni dopóki nie zrobi jednej, ale surowce niestety zabiera. Drugi poważny błąd to możemy poza obozem pobić Jana i odzyskać rudę oraz przedmioty. Możemy w nieskończoność prosić go o wykucie jakiegoś dobrego miecza i sprzedawać :)
 

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tarcze mi nie działają, nie chcą się założyć (mam wyuczoną umiejętność i wymaganą siłę). Mam najnowszą łatkę, a w pliku SystemPack.ini EnableShields nadpisany na 1. 
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Tarcze mi nie działają, nie chcą się założyć (mam wyuczoną umiejętność i wymaganą siłę). Mam najnowszą łatkę, a w pliku SystemPack.ini EnableShields nadpisany na 1.
Musisz dać tarczę na slot i później klikając na slot będziesz mógł ją założyć. ;)
 
while(false) do();

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Taigho

Błędy i bugi
#16 2019-07-08, 11:37(Ostatnia zmiana: 2019-07-08, 11:47)
Ok działa, ale Will nie chce mi nią parować, a podczas walki z goblinami nie byłem w stanie zablokować żadnego z ich ataku. muszę mieć przynajmniej 30% walki bronią jednoręczną czy wbić tą umiejętność na drugi poziom?

EDIT:

Błagam, jeśli możesz naprawa błąd gdzie ludzie nawet jak upuścisz WŁASNY przedmiot z eq lub np: podniesiesz lagę zabitego goblina krzyczą złodziej i cię atakują. To jest tak bardzo wnerwiające.
 

Lebron

Lebron

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gestath zlecił mi bym udał się sprawdzić jakiś ludzi przy kopalni niepodal wieży demonów. Niestety nikogo tam nie ma. Czy tylko ja tak mam?

Post połączony: 2019-07-08, 11:58
Podczas używania broni co ma 30% walki 1h jako bonus, po wczytaniu gry postac wraca do poziomu średniego, gdzie muszę dezaktywować i aktywować bron ponownie by zaczął walczyć po mistrzowsku. Tym samym dubluje mi się broń, którą mogę sprzedać.
 

bonq

bonq

Użytkownicy
posty26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam założony łuk na drugim slocie, ale nie ma go na plecach ani nie mogę go użyć o co chodzi ?( Mam wystarczająco zręczności)
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Mam założony łuk na drugim slocie, ale nie ma go na plecach ani nie mogę go użyć o co chodzi ?( Mam wystarczająco zręczności)
Masz najnowszą łatkę?
 
while(false) do();


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry