Błędy i bugi 4982 142

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 4982

Odpowiedzi 142

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Brutus z zadania Paczka dla Kowala nie pojawił się w miejscu, gdzie miał się pojawić.. Jaki jest kod na paczkę stali?
Nie dostałem wpisu do zadania Niedostępny klif po zabiciu maga w jaskini za chatą kavalorna (nie pogadałem z nim/ jestem 10h do przodu), jaki jest kod na przyzwanie go xD? Tak btw. jako myśliwy bandyci mi się zrespili :d.

Mam ten sam problem , ma ktoś kody na te paczki ?
 

szatan2000

szatan2000

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie jak zrobić zadanie towarzystwo mam 3 rozdział i to zadanie męczy mój umysł
 

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak próbuje założyć Hełm barda to zawrze mnie mi się Gothic wysypuje do pulpitu. Widzę przez chwilę czarny ekran i gra się wywala bez żadnego komunikatu.
 

NagashiWWo

NagashiWWo

Użytkownicy
posty10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Cześć, mam problem z obozem bandytów, gdy do niego podchodzę wszyscy automatycznie się rzucają, nie ważne czy jestem w zbroi bandyty czy nie. Zrobiłem wszystko pomyślnie w misji "nieznani", nikogo nie musiałem respić itd.
Z Carrym nie mogę pogadać również, podchodzę i bez żadnego dialogu rzucają się na mnie wszyscy.
Jeśli jest jakiś "lek" na to to proszę o pomoc, a w innym razie proszę o udostępnienie save z gry w momencie bandytów, dzięki z góry!
 

szatan2000

szatan2000

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A i gdzie mogę znaleźć Jehena po zabiciu nieumarłego cieniostwora ?
 

xendix

xendix

Użytkownicy
posty399
Propsy85
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Cytuj
Mam ten sam problem , ma ktoś kody na te paczki ?

Itna_paczkaIana przyzwij 3.

Cytuj
Panowie jak zrobić zadanie towarzystwo mam 3 rozdział i to zadanie męczy mój umysł

Idziesz do snafa i kupujesz porade za 20 szt.(chyba tyle) zlota
Potem klucz od ratforda i otwierasz ostatnie pietro budynku u mysliwych.dalej poradzisz sobie.

Cytuj
Jak próbuje założyć Hełm barda to zawrze mnie mi się Gothic wysypuje do pulpitu. Widzę przez chwilę czarny ekran i gra się wywala bez żadnego komunikatu.

U mnie nie wystepuje ten problem.Moge go normalnie zalozyc.

Cytuj
Cześć, mam problem z obozem bandytów, gdy do niego podchodzę wszyscy automatycznie się rzucają, nie ważne czy jestem w zbroi bandyty czy nie. Zrobiłem wszystko pomyślnie w misji "nieznani", nikogo nie musiałem respić itd.
Z Carrym nie mogę pogadać również, podchodzę i bez żadnego dialogu rzucają się na mnie wszyscy.
Jeśli jest jakiś "lek" na to to proszę o pomoc, a w innym razie proszę o udostępnienie save z gry w momencie bandytów, dzięki z góry!

Kolejnosc co robic(moze cos ominales):
-Zabic bandytow w kopalni(jak nie ma to przyzwac)
-Zabrac zbroje jednemu
-Isc do Gestatha
-Pogadac z Carrym
-Isc nad wode i porozmawiac z bandyta ale nie majac ich zbroi na sobie
-wrocic do Carry'ego i pojsc do Monka



 

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Taigho

Błędy i bugi
#46 2019-07-10, 22:37(Ostatnia zmiana: 2019-07-10, 23:40)
Problem z hełmem rozwiązany, wystarczyło pochodzić kilka minut po świecie i normalnie mogłem go założyć bez wywalania. Ogólnie zauważyłem, że jeśli często wywala przy próbie założenia jakiegoś przedmiotu, to po spędzeniu trochę czasu w świecie gry (bez spania - nie zawrze działa, z hełmem nie chciało) rozwiązuje tą niedogodność.

Jednak zauważyłem dwa problemy:

1. Jak przed rozpoczęciem nowej gry włączyłem Tryb Sprawiedliwości (swoją drogą rewelacyjny pomysł, jak dla mnie taka opcja powinna być w każdym modzie, a nawet w oryginalnej serii dokładnie w takiej formie jak w Uciecze), to po paru godzinach jak musiałem go na chwilę wyłączyć to się nie dało. Nawet jak wyłączyłem grę i przed załadowaniem zapisu wyłączyłem go w opcjach, po wczytaniu i wpisaniu marvin wyskoczył mi komunikat, żebym wyłączył ten tryb (na szczęście nadal można korzystać z konsoli, tylko staje się to bardziej męczące).

2. Jak już wcześniej napisałem są problemy z animacjami walki tarczą. Teraz jak mam 60% w walce bronią jednoręczną to czasami mi nie walczy animacjami wojownika, ale mistrza. Z tego co zaobserwowałem dzieje się tak jak zapiszę grę przed jakąś walką i po śmierci wczytam ten save, a po wyciągnięciu broni przyjmuje mi postawę mistrza pomimo trzymania tarczy. Co gorsza dzieje się tak tez bez tarczy, z animacji mistrza na wojownika. Poza tym jak walczyłem z drugim przeciwnikiem z zadania Arena, to jeśli go jako pierwszy uderzyłem jeszcze zanim wyciągnie broń po swoim jednolinijkowym przywitaniu to przez kilka pierwszych sekund walki walczył jak zielony, a nie mistrz. 
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Problem z hełmem rozwiązany, wystarczyło pochodzić kilka minut po świecie i normalnie mogłem go założyć bez wywalania. Ogólnie zauważyłem, że jeśli często wywala przy próbie założenia jakiegoś przedmiotu, to po spędzeniu trochę czasu w świecie gry (bez spania - nie zawrze działa, z hełmem nie chciało) rozwiązuje tą niedogodność.

Jednak zauważyłem dwa problemy:

1. Jak przed rozpoczęciem nowej gry włączyłem Tryb Sprawiedliwości (swoją drogą rewelacyjny pomysł, jak dla mnie taka opcja powinna być w każdym modzie, a nawet w oryginalnej serii dokładnie w takiej formie jak w Uciecze), to po paru godzinach jak musiałem go na chwilę wyłączyć to się nie dało. Nawet jak wyłączyłem grę i przed załadowaniem zapisu wyłączyłem go w opcjach, po wczytaniu i wpisaniu marvin wyskoczył mi komunikat, żebym wyłączył ten tryb (na szczęście nadal można korzystać z konsoli, tylko staje się to bardziej męczące).

2. Jak już wcześniej napisałem są problemy z animacjami walki tarczą. Teraz jak mam 60% w walce bronią jednoręczną to czasami mi nie walczy animacjami wojownika, ale mistrza. Z tego co zaobserwowałem dzieje się tak jak zapiszę grę przed jakąś walką i po śmierci wczytam ten save, a po wyciągnięciu broni przyjmuje mi postawę mistrza pomimo trzymania tarczy. Co gorsza dzieje się tak tez bez tarczy, z animacji mistrza na wojownika. Poza tym jak walczyłem z drugim przeciwnikiem z zadania Arena, to jeśli go jako pierwszy uderzyłem jeszcze zanim wyciągnie broń po swoim jednolinijkowym przywitaniu to przez kilka pierwszych sekund walki walczył jak zielony, a nie mistrz.

1. Grasz na trudnym poziomie albo na wyższym? Na nich jest on wymagany, więc jeżeli chcesz go wyłączyć, to zmień poziom trudności na chwilę na mniejszy. ;)
 
while(false) do();

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bogu9821 nie wiedziałem, że ten tryb jest wymagany na poziomach trudności wyższych od średniego. Ja jakie są dokładne czernic pomiędzy poziomami.
 

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wyuczyłem się 3 poziomu regeneracji i po wypiciu tego napoju, którego nam daje ten ale myśliwy zacząłem co sekundę dostawać 1 punkt doświadczenia. Myślałem, że za chwilę samo minie, ale zostawiłem Gothica włączonego na półtorej godziny i jak przyszłem do nadal mi naliczało, a przespanie się czy wyłączenie i ponowne załadowanie zapisu nie naprawiło buga. Wie ktoś może jak to naprawić?
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Jak wyuczyłem się 3 poziomu regeneracji i po wypiciu tego napoju, którego nam daje ten ale myśliwy zacząłem co sekundę dostawać 1 punkt doświadczenia. Myślałem, że za chwilę samo minie, ale zostawiłem Gothica włączonego na półtorej godziny i jak przyszłem do nadal mi naliczało, a przespanie się czy wyłączenie i ponowne załadowanie zapisu nie naprawiło buga. Wie ktoś może jak to naprawić?
3 poziom regeneracji daje exp. To nie bug.
 
while(false) do();

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bogu9821 Dzięki za odpowiedź, ale czy to trochę nie ułatwi zbytnio gry? W ogóle jest pewien problem z nauczaniem siły. Mianowicie jak miałem wyuczone 47 siły (po zdjęciu pierścienia) i chciałem dobić do dych 49, a potem wykorzystać 5 punktów aby mieć 54 to nauczyciel mi mówi abym nabrał doświadczenia (z nauką walki bronią jednoręczną ten trik normalnie działał).   
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
@bogu9821 Dzięki za odpowiedź, ale czy to trochę nie ułatwi zbytnio gry? W ogóle jest pewien problem z nauczaniem siły. Mianowicie jak miałem wyuczone 47 siły (po zdjęciu pierścienia) i chciałem dobić do dych 49, a potem wykorzystać 5 punktów aby mieć 54 to nauczyciel mi mówi abym nabrał doświadczenia (z nauką walki bronią jednoręczną ten trik normalnie działał).

Nie można ominąć progu tak jak w podstawce.
 
while(false) do();

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bogu9821 ok, a jak tam prace nad łatką? Będzie jeszcze jakaś czy czekasz już na powrót Ketraba? Będzie naprawiony błąd z animacjami, o którym pisałem wcześniej?
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
@bogu9821 ok, a jak tam prace nad łatką? Będzie jeszcze jakaś czy czekasz już na powrót Ketraba? Będzie naprawiony błąd z animacjami, o którym pisałem wcześniej?
Za niedługo wyjdzie wersja 1.01, która będzie zawierała wszystkie błędy z łatek + możliwość zakończenia 2 questów (powinno się już dać wszystkie questy zrobić bez większych problemów) i jakieś kosmetyczne zmiany i usprawnienia.
Wysłałem skrypty do Ketraba, on może coś tam jeszcze obczai i zostanie wydana wersja 1.01.
Pojawi się ona także na Spine.
Może po tej wersji też zrobię jakiś patch np. z tymi animacjami, ale większe zmiany raczej będą po powrocie Ketraba.
 
while(false) do();

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty3655
Propsy734
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W zadaniu "Czystki" (nie wiem, czy wcześniej też, nie sprawdzałem) Bam ma ujemne odporności, przez co bez Marvina nie ma mowy o zrobieniu mu jakiejkolwiek krzywdy. Prócz tego (może tak ma być, ale) bandyci nie atakują nas, dopóki nie zadamy pierwszego ciosu.
 
O DISCORDIA

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty616
Propsy203
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja też miałem to zgłosić, ale zapomniałem, bo zabiłem go mieczem runicznym.
 
while (!success) try{...}

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Taigho

Błędy i bugi
#57 2019-07-13, 21:46(Ostatnia zmiana: 2019-07-14, 12:52)
Zadanie Paczka dla kowala nie da się wykonać bez kodów, bo Jan nie ma opcji dialogowej dotyczącej paczek. Mam tez bug gdzie pomimo tego iż mam 72 siły to mogę założyć bez problemu broń wymagającą 85 (łuków to nie dotyczy). Daję w poście linka do mego Chomika z folderem z zapisami do Ucieczki, wczytaj 1 lub 2 zapis od góry: https://chomikuj.pl/Kapi14PL/Zapisy+gier

Jest jeszcze bug z runami teleportacyjnymi. Najczęściej, ale nie zawrze on występuje, gdy się teleportujemy do jakiegoś obozu np: obozu myśliwych i po załatwieniu sobie zadania lub oddania go chcemy się przenieść do np: starej wierzy demonów, a ciągle przenosi nas do miejsca wcześniejszej teleportacji pomimo iż używamy innej runy.
 

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty3655
Propsy734
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

Jao

Błędy i bugi
#58 2019-07-14, 13:20(Ostatnia zmiana: 2019-07-14, 13:26)
Pewnego razu po wczytaniu zapisu, na którym mam 65% w walce bronią jednoręczną, nagle status zmienił mi się z mistrza na wojownika. Potem spróbowałem wczytać pozostałe zapisy - na każdym to samo! 65% i wojownik. O co chodzi? :F
EDIT: Wydanie kolejnych punktów w naukę walki przywraca mistrza, tylko po to, żeby po zapisaniu i wczytaniu znowu był wojownik.
 
O DISCORDIA

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zauważyłem, że chyba po przemianie w golema i zamianie w człowieka walka bronią jednoręczną mi się zmniejszyła. Zaczynając 2 rozdział miałem równo 60% Wojownika w walce bronią jednoręczną, a a teraz bez przedmiotów zwiększających tą wartość procentową mam 44%.
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry