Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 249124 471

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.05.2018 roku

Wyświetleń 249124

Odpowiedzi 471

StoryHelper

StoryHelper

Użytkownicy
posty34
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, a przynajmniej z CAŁKOWITYM wywaleniem tych dialogów. Możesz wyrzucić z folderu Data pliki RET2_Sounds_02.vdf  do RET2_Sounds_05.vdf, ale plik RET2_Sounds_01.vdf musisz zostawić, bo bez niego mod nie będzie działał jak należy, a plik zawiera też część dubbingu kwestii z moda.

Ja usunąłem wszystkie RET2_Sounds i nie miałem problemów.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie masz też nowych dźwięków, żadnych dźwięków w przypadku nowych rzeczy, nie masz też muzyki do intra i napisów, muzyki do bossów...

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

StoryHelper

StoryHelper

Użytkownicy
posty34
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się przeżyć bez tego. Byle, by nie słyszeć ruskiego języka.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You didn't grow.
You didn't improve.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Rany, co za rusofobia :F

Bez kitu, żal takich ludzi, ale to jeszcze nic, żebyś widział wywód jednego takiego na BS o "Sowieckich zwierzęcych odgłosach"  :lol: ^^

Pytanko, kamień teleportacji przy wschodniej bramie Khorinis ma taką fajną niebieską aurę, a przy klasztorze już nie... domyślam się że jest nieaktywowany, jak to zrobić?  :hmmm:

StoryHelper

StoryHelper

Użytkownicy
posty34
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bez kitu, żal takich ludzi

Żal to bardziej ludzi, którzy nie mogą pogodzić się z tym, że ktoś nie preferuje języka rosyjskiego.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ale to właśnie ci niepreferujący mają większe bóle dupy xD

You didn't grow.
You didn't improve.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy coś robie nie tak bo mod texture replac powoduje u mnie brak fizyki u postaci. Tak ma być ? Widzialem na stremach ze niby to dalej działa.

Waszym zdaniem lepiej grać z nim czy bez ? lepiej widzi mi się z tą właśnie łatka, gothic jest bardziej przejrzysty i jasniejszy, do tego lepiej widac potwory.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Tizgar akaMarian Menda Paździoch -  " Zbugowane questy czy żałosne teksty mające odniesienie do sytuacji memowych lub seriali, jak to miało miejsce w przypadku tłumaczenia returninga (teksty Xardasa o paździochu z kiepskich. Kurwa, serio?)" XD.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
A tobie co odpierdala? wyjechałeś z tekstem nie mającym związku z tematem gówno burze na sile chcesz zrobić czy jak?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
On tylko cytuje xD Zapewne chodzi o ostrzeżenie co do późniejszych ewentualnych zmian w spolszczeniu.

You didn't grow.
You didn't improve.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jakich zmian ja nawet 1 linijki kurwa nie przetłumaczyłem i jakiekolwiek zmiany w kwestii linijek dialogów mnie nie obchodzą i nie jestem z nimi w żaden sposób powiązany jasne czy nie?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ochłoń, Tizgar, nikt cię o nic nie oskarża... jeszcze :D

You didn't grow.
You didn't improve.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Jeszcze... ale podejrzewa już tak... też kojarzę te teksty z kiepskich z R1, po wybraniu łatwego Xaradas gavari "Wynocha stąd paździochu" i gra się wyłącza, ale na pewno to nie ma nic wspólnego z Tizgarem  ^^. Na BS pisałeś że wywaliłbyś w pizdu łatwy i normalny, jeśli zależałoby to od Ciebie, albo pozmieniał ilość PN otrzymywanych co poziom... wątek zapowiedzi, reasumując wszystkiego można się spodziewać.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale nie zależy od mnie wiec temat jest zamknięty, zresztą pisałem wyraźnie AB nie będzie także ten watek zamknięty.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Quasch i Ventrue mają inne zdanie na temat AB, po patchu mają się tym zając, raz w miesiącu będzie przetłumaczona nowa wersja  ^^

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Tizgar, puknij się w czółko. Poza tym, jak coś tłumaczysz to wypadałoby najpierw nauczyć się języka polskiego, bo czasem twój wypada gorzej niż translator. Zacytowałem kogoś kto napisał coś takiego, nie wiem ile w tym prawdy, ale jeśli serio dodałeś jakieś nawiązania do Kiepskich, to tylko pogratulować Ci gustu. Nie tak to się robi, nie tak nawiązuje się do polskiej popkultury i tego typu rzeczy. Pomijam, że jest to jedna, raczej mało istotna kwestia, no ale jednak...

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ale co to ma do rzeczy? Stary Returning jest w archiwum i tam powinien pozostać.

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Tyle, że nikt nie chce by błędy tłumaczy z starego returninga zostały powtórzone. A pewne niepokojące wzmianki wskazują, że jest to możliwe. Zwłaszcza, że nowym spolszczeniem zajmuje się praktycznie ta sama ekipa, a wciąż nikt z tłumaczy nie napisał, "nie będziemy grzebać w modzie o ile to nie dotyczy tłumaczenia." Było by mi lżej, gdy by taka informacja została nam przekazana, a także był bym bardzo wdzięczny tłumaczom.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Hudof problemy z czytaniem?  wyraźnie pisałem naszego AB nie będzie oni sobie będą tłumaczyć ten ruski który nie każdemu się podoba w założeniach mieliśmy przenieść co fajniejsze rzeczy z niego do naszego AB i go wydać, jednak nic z tego nie będzie z powodu inicjatywy dubbingowej, chyba jasno się wyraziłem powtarzam po raz ostatni temat AB jest zamknięty.
@Fabio wiem ze masz downa ale to można leczyć kurwa widzisz ze to jest temat o 2.0 przy którym aktualni nic nie zrobiłem bo nie mam skryptów o czym tez pisałem a ty dalej pierdolisz jakieś smuty nie na temat, zresztą jakim  imbecylem trzeba być aby sugerować ze ja coś tłumacze skoro post wyżej ci napisałem ze nawet kurwa 1 linijki nie przetłumaczyłem...
@Czarnoksiężnik z Angmaru Lżej to będzie mi jak przeczytasz pierwszy post tego tematu który napisał Ventrue to chyba kurwa wszystko wyjaśnia nie? i nie pisz za wszystkich a za siebie, bo jakoś nie doczekałem się tego głosu narodu bo w sumie to wszyscy maja to w dupie co będzie to będzie a zasadniczo patrz post #1 nic nie będzie

Jeśli kiedykolwiek powstanie patch który będzie coś zmieniał z naszej strony to i tak nigdy się o tym nie dowiecie i nigdy nie dostaniecie do niego linka wiec nigdy go nie zainstalujecie proste w chuj, sami dla siebie to zrobimy o ile kiedykolwiek to zrobimy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry