Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 249126 471

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.05.2018 roku

Wyświetleń 249126

Odpowiedzi 471

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Jak ja tego nie pamiętam :O To by zmieniło postać rzeczy, gdzie to było pisane?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To jest mój drogi na GG, możesz wejść i znaleźć mnie bez problemu w Archiwum :) Generalnie kiedyś już o tym wspominałem, ale nie widziałem jakiś wielkich powodów do dram, bo dużo tego nie przetłumaczyłem. Ale jak już zacząłeś tak na mnie wrzucać, zarzucać mi chamskie i bezpodstawne rzeczy to uznałem, że przynajmniej odwdzięczę się czymś prawdziwym :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Tych linijek było tyle ile tam pisałem, czy więcej?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tego mistrzu nie wiem, to było kurcze 6 lat temu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
@Regynild Chodź tu, bo ja już nie pamiętam.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
https://www.youtube.com/watch?v=6xUnSVTh8fI

Post połączony: 2018-05-13, 21:17
@Ventre myślisz, że Majakowski i Regynild żyją? xD

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wchodzi czasami :| Przecież ja w tym okresie nie odpowiadałem za autorów xD Musi się wypowiedzieć ktoś z zarządu.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Moje pytanie kontrolne, jak wygląda sprawa z tym całym tłumaczeniem? Czy tu jest zrobione to samo co z poprzednią wersją returninga zmieniając cały sens moda i jego schemat na własny, czy może jest zostawione to co było w podstawce bez zbędnych zmian na "lepsze"?

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba ktos tam pisal, ze zmian wielkich nie ma, tylko grafika menu i odblokowanie bosow/itemow na latwym/normalnym ale jest wybor co do tego przy instalacji spolszczenia.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
O której godzinie ten cymbał Kardiff gra w kostkę? co nie przyjdę to mówi że teraz nie zagramy.

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty119
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio
Co jesli nie mam skrótu do moda po zainstalowaniu? W folderze z grą też nie mam nic, co mogłoby odpalić Returninga. Pozostaje reinstall?

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
System\Gothic2.exe, choć mogłeś coś źle poinstalować skoro nie masz skrótu.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
O której godzinie ten cymbał Kardiff gra w kostkę? co nie przyjdę to mówi że teraz nie zagramy.
U mnie grał po prostu w dzień.

To normalne, że jeżeli mam questa na zabicie Canthara, a on siedzi w wiezieniu, to już nie zostaje z niego uwolniony? Muszę czekać do trzeciego rozdziału?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Chyba wychodzi. Ale i tak jedno zadanie z gildii kupców i finalna nagroda przepada. I w ogóle to zły dział.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość grania na poziomie legendarnym bez głodu, pragnienia i zmęczenia NIE instalując Alternatywnego Balansu ?

Zainstalowałem AB ale dzięki temu mam cała grę po angielsku i jako iż nie grałem wcześniej w 2.0 w polskiej wersji (ani w ogóle) to nie chce czegoś przeoczyć. Znam ang na tyle żeby to ogarnąć ale to nie jest to czego oczekiwałem.

skwierczyk

skwierczyk

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Ja z kolei mam pytanie czy jest możliwość gry bez rosyjskiego dubbingu dla dialogów dodanych przez moda. Najlepiej by było gdyby dialogi z vanilli były z polskim dubbingiem a dodane przez moda były nieme.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie, a przynajmniej z CAŁKOWITYM wywaleniem tych dialogów. Możesz wyrzucić z folderu Data pliki RET2_Sounds_02.vdf  do RET2_Sounds_05.vdf, ale plik RET2_Sounds_01.vdf musisz zostawić, bo bez niego mod nie będzie działał jak należy, a plik zawiera też część dubbingu kwestii z moda.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

sinarhf

sinarhf

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ktoś ogarnięty kto już przegrał sporo w ten mod odpowiedzieć mi na jedno bardzo ważne pytanie.

Czy da się w ogóle grać w ten mod bezstresowo tzn bez grzebania w plikach, marvinie, błędów i dużych bugów gry?

Jeżeli są bugi to jakie które niszczą rozgrywkę?
Dla przykładu returning 1.0 ( 2.1 rebalance) gdzie gre skończyłem na 3 rozdziale ponieważ, savy gry zostały zainfekowane jakimś błędem (stack overflow albo jakimś innym) występujących gdy się wbiło do jakieś lokacji i zasejwowało, lub już w 2 rozdziale ściągniecie/ubranie czapki maga w odpowiednim momencie potrafiło zniszczyć całą postać tzn wyzerowanie jej wszystkich atrybutów itp.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy jest możliwość przywrócenia oryginalnych textur przedmiotów w ekwipunku? Mam wrzucone oryginalne textury z jakiejś ruskiej strony, ale przedmioty w ekwipunku wyglądają tragicznie.

ps. a moje problemy z lagami o których kiedyś pisałem, były spowodowane najpewniej zasyfieniem systemu. zrobiłem format i działa dużo lepiej, choć jeszcze trochę brakuje do dobrej płynności w mieście, ale grać się da. laguje się tylko w naprawdę zatłoczonych miejscach jak np. plac targowy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry