Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 271676 471

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.05.2018 roku

Wyświetleń 271676

Odpowiedzi 471

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zwykły nie, w Returnie 2.0 łatwy jest zrobiony specjalnie pod casuali.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Frizbick
  • Gość
@Simen

Ale Gothic2, w szczególności returning NIE JEST GRĄ DLA CASUALI!!

Tylko dla ludzi szukających dobrego wyzwania i satysfakcjonującej rozgrywki.
Jakiego wyzwania? Jakiej satysfakcji? Walki w Gothicu są nudne i monotonne i jakbym miał bić ścierwojada przez 5 minut to bym się wolał pociąć. Jak dla mnie walki z bossami powinny być jedyną i największą trudnością w grze.
Druga sprawa, po to są poziomy trudności żeby balansować rozgrywkę. Jak chcesz wyzwania to bierzesz trudny, jak nie to po to masz łatwy, żeby bez problemu przejść grę. Nie bardzo rozumiem, w czym masz problem.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@Simen

huru duru nie grajcie w mojo gre normiki i kazadory, ona jest dla powergamerów!!!!!!111

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
@Loop zrozum to ze  paladyn i ss maja prawo grac pod 2h a obecnie jest im to zabieranie na starcie gry jest za duży rozstrzał 120 dmg vs 200 zmniejsza to do 170 vs 200 i nie dodaje broni tylko korzystam z tego co jest.

@Simen powtórzę to po raz ostatni te zamiany są konieczne i przeczytaj sobie loga czy tam ci coś utrudnia czy drastycznie zmienia gry? tylko ty jeden masz z tym problem reszta widzi ze to pierdolona kosmetyka i więcej i tak nie będzie to co jest w logu to zmiany które wyszyły na przestrzeni uwaga aż 4 pierwszy rozdziałów, bardzo wątpię  ze w 5 ,6 czy 7 rozdziale dojdzie coś jeszcze co wymaga fixa bardzo w ta wątpię.

AB ma ostro zmieniać grę stad nie ma przymusy do korzystania z niego a to to jest pierdolony bug fix  i parę drobnych  w sumie niemal gówno znaczących poprawkę.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Twórcy chcieli by te różnice istniały to je zostaw i zrób swojego Submoda do Returning 2.0, może nawet zagrałbym bo lubię piekielnie trudne wyzwania. Zresztą w grze można pokombinować i pomyśleć jak rozwijać postać. To mógł być nawet celowy zabieg twórców, by nie było na początku mocnej dwuręcznej broni.

geronimo

geronimo

Użytkownicy
posty23
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Polecam zrobić ankietę ...będzie trzeba się z nią pogodzić. I już nikt nie będzie miał więcej do powiedzenia.
A jak nie to zróbcie pierdoloną ustawkę i tam się napierdalajcie do skutku.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Simen

Jakiego wyzwania? Jakiej satysfakcji? Walki w Gothicu są nudne i monotonne i jakbym miał bić ścierwojada przez 5 minut to bym się wolał pociąć. Jak dla mnie walki z bossami powinny być jedyną i największą trudnością w grze.
Druga sprawa, po to są poziomy trudności żeby balansować rozgrywkę. Jak chcesz wyzwania to bierzesz trudny, jak nie to po to masz łatwy, żeby bez problemu przejść grę. Nie bardzo rozumiem, w czym masz problem.

Skoro to takie nudne i monotonne to nie graj, i po problemie.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Albo pracujcie nad AB! ;P Tam dodali ciekawą broń dwuręczną pod siłę, więc coś było na rzeczy. i te młoty u Harada, bo chyba ich nie ma w zwykłym Returnie skoro Tizgar narzeka (grałem 10h więc nie wiem).

Frizbick
  • Gość
@Simen

Podpowiedź: Gothic to nie tylko walka.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@Simen

Co ty typie konstruujesz, Dark Souls jest wyzwaniem i satysfakcją, wszystko jest sprawiedliwe, powtórzyć to samo w realiach Gothica? niemożliwe.

Post połączony: 2018-05-11, 20:54
@Simen

On właśnie myśli,że bicie ścierwojada przez 5 minut to satysfakcjonująca rozgrywka, o czym z takim gadać.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Loop zrozum to ze  paladyn i ss maja prawo grac pod 2h a obecnie jest im to zabieranie na starcie gry jest za duży rozstrzał 120 dmg vs 200 zmniejsza to do 170 vs 200 i nie dodaje broni tylko korzystam z tego co jest.

@Simen powtórzę to po raz ostatni te zamiany są konieczne i przeczytaj sobie loga czy tam ci coś utrudnia czy drastycznie zmienia gry? tylko ty jeden masz z tym problem reszta widzi ze to pierdolona kosmetyka i więcej i tak nie będzie to co jest w logu to zmiany które wyszyły na przestrzeni uwaga aż 4 pierwszy rozdziałów, bardzo wątpię  ze w 5 ,6 czy 7 rozdziale dojdzie coś jeszcze co wymaga fixa bardzo w ta wątpię.

AB ma ostro zmieniać grę stad nie ma przymusy do korzystania z niego a to to jest pierdolony bug fix  i parę drobnych  w sumie niemal gówno znaczących poprawkę.

1. Nie, te zmiany nie są konieczne, bo to nie są żadne bugi tylko Twoje problemy z samym sobą najwidoczniej. Chcesz tak mieć, proszę bardzo, ale zrób sobie to dla swojej gry, ewentualnie w formie submoda, a nie dla wszystkich.
2. Nie, nie tylko ja jeden mam problem, bo w tym temacie już kilku użytkowników Ci powiedziało, że nie podobają się im takie zmiany. Więc nie wymyślaj.
3. Nie są to drastyczne zmiany, są to zmiany, które są wprowadzane w wersji polskiej, czaisz? Dlaczego nie możesz z tego zrobić submoda? Podaj mi jeden logiczny argument. Boisz się, że nikt w niego nie zagra czy co?
4. No to skoro są to gówno znaczące poprawki to może nie dawaj ich nam w formie patcha do spolszczenia.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Simen

Podpowiedź: Gothic to nie tylko walka.

Zgadza się :)

Ale to też nie fallout, bez walki gry nie przejdziesz.

Post połączony: 2018-05-11, 23:41
@Hudof
On właśnie myśli,że bicie ścierwojada przez 5 minut to satysfakcjonująca rozgrywka, o czym z takim gadać.

Zacytuj gdzie ja takie coś napisałem że bicie jednego moba 5min to dobra walka?
Nigdzie więc, nie ściemniaj...

Satysfakcjonująca walka to taka nad którą trzeba się trochę zastanowić, i czerpie się przyjemność z pokonania silnego ale nie niepokonanego wroga, a nie bezmyślnie kliknąć 2 przyciski i iść dalej do następnego mobka.

Frizbick
  • Gość
Tzn. miałem na myśli to, że niektórzy po prostu nie lubią walczyć i wolą skupić się na fabule. Ja przykładowo w większości przypadków robię zadania w mieście dopóki nie będę w stanie bez problemu pokonać mobków bo mnie takie walki zwyczajnie nudzą. Jak już wolę pojedynki z NPC/walkę z bossem bo przynajmniej jest więcej akcji.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Simen ok pod jednym jebanym warunkiem to ty będziesz się kurwa tłumaczył i bierzesz to na siebie i jasno każdemu odpowiadasz ze to nie działa z twojej winy pasi?

Bo jak narazie to nikt tu nie podał żadnych argumentów przeciw tym zmianą, po prostu napisało sobie parę osób nie bo się boi ze będzie coś więcej, kurwa w kolko to pisze nic więcej nie będzie  ( log który tu wrzuciłem jest z kwietnia  w sumie jego początku i od tego czasu nic do niego nie doszło ) nawet AB nie będzie z powodu inicjatywy dubbingowej.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jasne xD Jak chcesz ze mną ustalać zmiany to czemu by nie :D Tylko pisz potem na PW, co chcesz zmieniać i co leci do AB, żeby chlewu w temacie nie było :P

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Simen przesadzasz, te zmiany które wymienił można przełknąć. A i AB podobno nie będzie.

@Ventrue

Zdecydowaliście się na łatanie bugów? I czy to prawda że nie będziecie tłumaczyć AB?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie przesadza. Nie wszyscy życzą sobie zmian w balansach etc, nawet jak jest to w granicach dobrego smaku.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wykaz zmiany w balansie bo ich nie ma i nie będzie, AB tez nie będzie jasno się wyraziłem ( A gdyby był to nie musiałbym konsultować go z nikim bo przecież każdy miałby prawo go nie pobierać i nie instalować ) dalej czekam na jasno odpowiedz @Simen bierzesz to na siebie i przyjmujesz to ze z twojej i tylko twojej winy błędy nie zostaną naprawione tak czy nie?

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Przepraszam że się wpieprzę, jaką winę, za jakie nienaprawione bugi ma wziąść Simen? Każdy chce żeby bugi pozostawione przez twórców zostały naprawione, jestem pewien.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tizgar, pod warunkiem, że to ja definiuje co jest bugiem, a co nie, ok? :P