Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 272202 471

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.05.2018 roku

Wyświetleń 272202

Odpowiedzi 471

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wynagrodzenie? wiesz ze dusze możesz opchnąć beliarowi  i dostać silę jako wojownik a z dusza senyaka nie można nic zrobić.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No właśnie, tracisz siłę, którą mogłeś mieć z dusz, w zamian lepszy miecz :P Duszę S'enyaka też możesz oddać, choć nagroda jest mniejsza.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Inaczej ci to wytłumacze :)
Szpon beliara w obecnym stanie nie ma racji bytu bo nikt go nie używa
Masz uriziela zabijasz kruka i teraz musisz wbijać 400 dusz aby mieć lepsza bron to jest strata czasu i dusz, skoro w krótszym czasie możesz już wykonać zadanie zaginiony brat i mieć amu'rata czy jak to tam on się zwie który  całkowicie miażdży szpon w obecnej formie jak i w formie poprawionej w tym momencie ta bron ma trochę sensu chociaz i tak wciąż można to olać i od razu po zabiciu kruka cisnąc zaginionego brata i mieć lepsza bron, szpon  sam w sobie jest problematyczny, zbyt  dużo czasu na niego tracimy a i tak bron zadka nie urywa skoro szybciej można mieć coś lepszego.

Wbijanie 400 dusz aby potem ulepszyć dusza senyaka byłoby ok, ( nie neguje pomysłu ) ale wtedy musielibyśmy drastycznie zwiększyć dmg szpon aby był lepszy od amu'rata.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Większość graczy chyba jednak nie chciałaby się tak frustrować na zaginionym bracie jak Majes ostatnio xD
Ewentualnie można by zmniejszyć ilość potrzebnych dusz, albo osłabić bronie z dungeonu po prostu.
Tak czy inaczej, ja bym tylko poprawił bug z wejściem do dungeonu przy korzystaniu ze Szponu z duszą S'enyaka a resztę zostawił. Kto chce, pobawi się duszami (czyli nikt xD), kto nie, weźmie duszę S'enyaka. I tyle. Nie jest to super-ultra-bug-oton 4000X uniemożliwiający ukończenie gry nawet z Marvinem.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Primo ja nie miałem nic wspólnego z patchem 1.3.2.
Sekundo kurwa simen naucz się kurwa mac czytać czy dla ciebie zmiana życia bo to zostanie zmienione bo jest błędem to koksanie potworów mam w dupie ile te brzytwiaki maja siły i ochrony jedyne co im się zmieni to życie zamist 200- 300 będą miały od 1200-1300 podobnie pantery zamiast mieć 400-500 będą miały 1400-1500 a to  czy maja sile 1 i ochronę przed wszystkim po 1 czy ile tam ustawili mnie wali i będą miały dalej tyle samo bo nie jest to błędem.
- Szpon  beliara z dusza senyaka będzie miał staty 400/250 zamiast 325/250 mowa o 2h ale analogicznie będzie dla 1h  dzięki czemu ulepszanie go dusza senyaka będzie miało logiczny sens bo obecnie nie ma, ten bez duszy jest lepszy co jest błędem
- Fix życia brzytwiaków i panter tylko i wyłącznie życia
- Dodanie do erola 2h to będzie ten toporek co sprzedaje Khaled 170 dmg, z tym ze on go sprzedaje tylko najemnikom ( którzy i tak mogą sobie wykuć coś lepszego ) przez co paladyn czy ss który chce grac pod 2h w r1 najlepsza bron ma zadając ledwo 120 dmg gdzie najemnicy maja bronie po prawie 200 dmg zmiana pod wyrównanie tego
- Pierdołko fix w dmg Uriziela stary 340/150 nowy 350/150 nikt tego nawet nie odczuje
- Pierdołko fix w dmg Amu'rat stary 475/250 nowy 500/250 tez nikt tego nie odczuje
- Byc może bo nad tym się zastanawiamy zwiększenie tylko i wyłącznie hp bloodwyna bo sry ale 600 życia, jego można pokonać bez broni chociaż żeby z 2000 miał

Chyba wszystko na obecna chwile być może coś jeszcze jeśli znajdzie się coś co wymaga fixa.

Od samego początku wiedziałem, że Twoja praca nad spolszczeniem oznacza jedynie wtrącania się do moda i jego niszczenie :) Nie powiem, święty nie jestem, ale kiedy ja przynajmniej spolszczałem to założenie było jasne, zrobić lokalizację 1:1 moda :C

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Frizbick
  • Gość
Kurde Simen, przecież to są zwykłe pierdoły które nie mają żadnego znaczenia. Potrzebne czy też nie to i tak nie ma większego wpływu na rozgrywkę więc nie rozumiem o co się czepiasz.
Tzn. rozumiem, że niektórzy (ja w sumie też) wolą grać w "czystą" wersję gry ale to w końcu tylko mod i nie ma co przesadzać.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jest w Twoim myśleniu dużo racji, ale nie bierzesz pod uwagę tego, że patrząc na patch 1.3.1/2 podejrzewam, że zmian dojdzie i dojdzie, aż dostaniemy grę przesadzoną/niegrywalną :C

Frizbick
  • Gość
Tu masz rację, nie grałem w Returninga 1.3.1 więc nie wiem o co chodzi. Da się to skrócić w jednym zdaniu?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Simen proszę cie dostałeś cały log na obecna chwile, gdzie tu masz niszczenie same fixy i parę pierdołek nic nawet nie będzie dodane  co widać, zmian więcej raczej nie będzie nie spodziewam się aby gdzieś jeszcze ruscy zapomnieli dodać opcje reapet w dialogu.

Widzisz tu jakieś poważne zmiany ktokolwiek je widzi, nie bo ich tu nie ma owszem można by udupić głos straznika aby nie był hiper op no ale nie ma SS chociaż to, bo armory mu ruscy ujebali bronie tez, można by poprawić miecz na trupy czy tego typu bronie no ale niech se będą skoro ruscy chcą takie ułatwienie ze można bić  przez bloka to ok dobre ze to tylko na trupy działa :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A to naprawdę dla Ciebie taki problem, żeby te zmiany, które tutaj wymieniłem były w ramach Twojego AB i nie były przymusowe dla ludzi? Nie każdy lubi, jak się mu miesza spolszczeniu. Z tego co pamiętam, sam narzekałeś na zmiany w pl wersji Globala. Dlaczego robisz to teraz w Returnie?

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Tu masz rację, nie grałem w Returninga 1.3.1 więc nie wiem o co chodzi. Da się to skrócić w jednym zdaniu?

W skrócie uczyniono moda niegrywalnym, poprzez WIELKIE zwiększenie poziomu trudności, nawet na poziomie łatwym.

@Tizgar

Te zmiany które wymieniłeś są faktycznie czysto kosmetyczne, oby tylko takie były,oby....

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

W skrócie uczyniono moda niegrywalnym, poprzez WIELKIE zwiększenie poziomu trudności, nawet na poziomie łatwym.

@Tizgar

Te zmiany które wymieniłeś są faktycznie czysto kosmetyczne, oby tylko takie były,oby....

Ale wiecie że to bzdury, czyli czyste kłamstwo że return 1.3.1 był niegrywalny?
Gdy od r2-r3 byliśmy niepokonanym koksem, gdzie grało się łatwiej niż w podstawowym NK?

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Może dla ciebie, dla większości ludzi był niegrywalny, takie patche to róbcie sami dla siebie.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
A tak btw. skąd wiesz, że dla większości, skoro skarżyły się pojedyncze osoby?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

@Tizgar

Ale wiecie że to bzdury, czyli czyste kłamstwo że return 1.3.1 był niegrywalny?
Gdy od r2-r3 byliśmy niepokonanym koksem, gdzie grało się łatwiej niż w podstawowym NK?

1.3.1 był zbugowany przez magiczne bronie, więc z kolei tam było za łatwo xD

A tak btw. skąd wiesz, że dla większości, skoro skarżyły się pojedyncze osoby?

Większość osób ma to naprawdę gdzieś :) Wychodzi spolszczenie grają, a potem przez zmiany przez Was wprowadzane lecą teksty typu "Ruskie są spierdolone" itp, kiedy w rzeczywistości za przesadzę odpowiedzialna jest polska strona, ale oni nie są zainteresowani tematem. Widziałeś ile jest pozytywnych z kolei opinii w stosunku do negatywnych, gdy się wypowiadano? Moim zdaniem tych negatywnych jest dużo więcej. Na grupach fejsbukowych tyle razy słyszałem narzekania na trudność itd i wiesz na jakiej wersji grali? 1.3.2, bo nie wiedzieli że są inne wersje dostępne, bo też skąd?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Simen
Tak były bugnięte magiczne bronie, ale można było ich nie używać, ja nie używałem i tak było łatwo.

1.3.2 był trudniejszy, ale był do zrobienia ale wymagał kombinowania, też mi się udało i fakt że zombie był przesadzony ale dało się :]
I jakoś pokonałem paladynkem 2h smoka ożywieńca mając 500+sił i nikt nie był wstanie już mnie powstrzymać, no może 10elitarnych orków, bo one w takiej ilości krzywdę robiły :]

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Ładne mi "pojedyncze osoby", boicie się przyznać że poprzednio popłynęliście bez opamiętania.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja też przeszedłem grę na 1.3.2, ale to nie jest moim zdaniem powód, dla której mod miałby nagle stać się grywalny, szczególnie, że w ten sposób stał się bardzo niedostępny dla większości graczy, casuali czy nie. A zmiany Tizgara idą w kierunku jeszcze większego podkręcenia poziomu trudności gry i nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby to było coś opcjonalnego w ramach AB. @Tizgar naprawdę nie możesz się ugiąć i zrobić tych zmian jako opcjonalnych? Gracze na tą chwilę chcą jedynie poprawy błędów w spolszczeniu, nie wpływania na balans nawet w minimalnym stopniu.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nadal nie rozumiem czemu z uporem maniaka chcesz wprowadzać jakiegoś 2H w 1 rozdziale, czy to nie logiczne że ŁS ma dostęp do lepszej broni ze względu na gildie? Zresztą w 2 rozdziale jest pełno lepszych, także kompletnie tego nie rozumiem @Tizgar . Pamiętaj że gra nie kończy się na 1 rozdziale, jest to logiczne także daj se siana i tylko naprawcie rzeczywiste błędy.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Simen

Ale Gothic2, w szczególności returning NIE JEST GRĄ DLA CASUALI!!

Tylko dla ludzi szukających dobrego wyzwania i satysfakcjonującej rozgrywki.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry