@reybeek Pamiętaj aby zdecydować się dość szybko nad jednym rodzajem broni nie ma sensu dawać myślę więcej w kuszę niż do 30% nawet nie mam pojęcia czy w ogóle płaca to inwestować w łuki na pewno co do kusz nigdy nimi nie grałem ale jak bierzesz 10pn to możesz się pokusić na to przy 5pn już bym raczej wybrał broń sieczną bardziej w te stronę, postać pod zręke ma nawet sporo pancerzy w początkowym etapie gry i troche od myśliwych czy to zlodzei ale i tak prędzej czy później każda klasa ma swój pancerz który jest przez większość gry niezastąpiony mowa np o pancerzu ciężkim cenia +10% luki i 1h brzmi nieźle? No więc twój wybór jak coś zwalisz będziesz miał trudniej ja polecam 30% kuszy i testować oraz dobić 60% 1h reszte z bonusów ewentualnie potem dobijesz pn gra w zwarciu nie jest niczym przyjemnym przez większy etap gry mowa o początku 4 rodziału trzeba się jeszcze męczyć do póki nie otrzymamy zajebistej zbroi^oraz broni wtedy możemy kosić ewentualnie zrobić zajebiste statystyki niczego nie marnować wtedy możesz pomyśleć o tłuczeniu od 4Rodziału mowa rzecz jasna o 10pn co poziom na 5pn co poziom niestety męczyć się będziesz bronią sieczną dość długo jedynym ratunkiem jest walka na dystans z kuszy&łuku zawsze na propsie wchodzisz na kamyk i do póki nie skończą ci się belfy tłuczesz orków jak kurczaki 
Dziekuje za wyczerpujaca wypowiedz

Jak mowilem, ustawilem 15pn bo tyle bylo na hardzie w r2.0(z tego co pamietam)

NAjwyzej nie bede korzystal z nadwyzki i tyle. Gralem wczesniej pod zreke i bylo naprawde przyjemnie, jezeli polegalo sie na bugu z "wolnym chodzeniem". Wiec jestem teraz pewien, ze zagram z kusza + 2h albo 1h i tarcza. To musze jeszcze przemyslec

I co by nie mwoic, postac pod zrecznosc byla duzo bardziej papierowa niz pod sile ;)