Ale my nie piszemy o 5 pn tylko cały czas o 10 pn i na takim ustawieniu jeśli gramy 7 rozdział da się dojechać do 1500 maxerzy podobni do mnie maja po 1k maina stata na koniec 4 rozdziału co powoduje ze takie tam szkielety po 2,5k hp są oneshtowane bo na tym etapie z takimi statami duale bija po ponad 2500 dmg.
Koleiny raz widzę marnowanie pn i pogarszane własnej sytuacja nadmiar szczawiów idzie na potki hp bonusów jest na tyle dużo aby mieć wymagana ilość siły nigdy na nią nie wydajemy pn i mamy ja standardowo w dupie jej przelicznik dla duali tez jest slaby bo jest to 0,5 dmg per 1 siła dla zreki i duali jest to aż 1,5 dmg per 1 zreka ma to gigantyczny wpływ.
Smocze korzenie czego nie wiesz wymienia się na goblinie jagody a nie marnuje na jakieś gówno potki na sile twój brak wiedzy pogarsza twoja sytuacje mimo ze jesteś przekonany ze robisz coś dobrze, returning to gra solucji pierw trzeba sie dowiedzieć jak ta gra działa a potem grac pomysł idiotyczny w dzisiejszych czasach ale to ruskie albo to akceptujesz albo szukaj normalnej gry xd
Piszemy o 10pn ale ja chciałem ci uświadomić że gdy bym grał na 5pn to takich wyników bym nie osiągnął a że ustawiłem sobie za dużo(nie chce by gra była za latwa) to trochę pn poszło na jakieś tam rzeczy, nie wiem co jest fajnego w one-shotowaniu w 4 rodzialę (60%gry) to już staję się nudne, to też zależy od stylu gry osoba wybierająca koszmar liczy że będzie trudniej ty grasz na gothic 10pn i robisz boga w 4 rodzialę i na szybko kończysz gierke odmienne podejście po prostu ale ten sam cel
Co do smoczych korzeni wiedziałem że można je wymienić ale opcja 10 za 1 goblińską jagodę? straciłem 6 zręczności o my god jestem udupiony
Szczawie na potki hp nie wiezdiałem że jest opcja akurat, ale to już trudno hp i tak mam nadmiar bo dałem 10pn co poziom i to mnie uratowało
Co do zręczności zebrałem wszystkie bonusy ale jakoś zręczności gdy bym nie zmarnował niektórych pn miałbym 600-650 w granicach 700 może co jest daleko do twoich 1000 co jest akurat może osiągalne ale ja np do teraz nie miałbym 1h na 100% gdy bym nie dał w nie pn ponieważ tablic nie znalazłem do 1h i są prawdopodobnie dopiero w koszmarzę kruka albo jakiejś krypcie której lokalizacji nie znam na pustyni adanosa
Więc tak po obliczeniu tych wszystkich bochenków chleba i goblińskich jagód + dary dając wszystkie pn w zręczność w moim etapie gry pewnie miałbyś 700zręczności i jakim cudem byś dobił brakujące 300 do końca 4 rodziału nie mam zielonego pojęcia skoro gra ma ograniczenia, kiedyś jak grałem w returinga to tych bonusów było więcej szczególnie do 1h oraz chyba zręczności bonusy nie były jednorazowe z jedzenia no i inaczej się grało
Ale tak podsumowując i tak nie gra się trudno pomimo że nie one-shotuje no i twoje wartości zręczności są po prostu dla mnie jakąś fantazją patrząc na to ile gra oferuje mi bonusów (nawet zakładając że za pn zjebałem sobie 100zręczności) ale pewnie i tak mniej bo dawno osiągnąłem próg 15pn za 5zręczności) to i tak daleko do twoich 1000 więc ja tu widzę no logic jakiś wielki albo wbija się zręczność w jakimś miejscu jak fajka guru? czegoś nie wiem?
Aha i najważniejsze czy ty nie grałeś czasem podstacią pod zręczność gdy były mutageny? wtedy wartości zręczności były by zupełnie inne i to by tłumaczyło ja dostaję za jedną potke +2 zręczności to nie jest nawet +3