[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1206846 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1206846

Odpowiedzi 5178

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ma tam jaskinię, więc na pewno zauważysz, idąc od Pepego wzdłuż skały. Jak zaatakuje cię banda loch, które w 1 i przez większość 2 rozdziału przerobią cię na kebab, znaczy, że jesteś blisko.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ma tam jaskinię, więc na pewno zauważysz, idąc od Pepego wzdłuż skały. Jak zaatakuje cię banda loch, które w 1 i przez większość 2 rozdziału przerobią cię na kebab, znaczy, że jesteś blisko.
Domyślam się, że masz na myśli samice dzików po 1200 HP sztuka. Gram pod łuki także kroje już niemal wszystko.
Ogólnie ten DMG z łuków jest nie do przeliczenia - mam własnoręcznie wykonany łuk bukowy - 110 DMG + 122 zręczności i robię na hita powyżej 360 DMG zębaczowi ;)
Nie wiem czy obczajaliście ale jest możliwość otworzenia wszystkich skrzynek u ashtara. Należy poprostu do tego czasu nie wydawać żadnych punktów nauki na staty - siła, zręczność, mana. Na rpgrussia można znaleźć takie poradniki.

Post połączony: 2020-02-27, 11:37
Gram pierwszy raz szpadami i posiadam aktualnie Drażniące Ostrze czy jakoś tak od myśliwych ze schematu. Czy szpada mistrza złodzieji od Rączki będzie lepsza? A jeśli tak (lub nie) "to będzie w późniejszej grze jakas szpada jeszcze lepsza?
Jest jeszcze kilka sporo lepszych szpad. Tu masz spis wszystkich broni: https://rpgrussia.com/threads/vozvraschenie-2-0-ab-oruzhie-v-igre-gde-dostat.17783/
Wygląda na to, że najlepsza szpada jest lepsza od prawie najlepszych duali. Te najlepsze, które są już total op dostajemy jednak dopiero pod koniec 6 rozdziału po ubiciu ostatniego smoka w grze. Później jak wiadomo pozostaje już tylko zupełnie nudny i niepotrzebny rozdział 7.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Wygląda na to, że najlepsza szpada jest lepsza od prawie najlepszych duali. Te najlepsze, które są już total op dostajemy jednak dopiero pod koniec 6 rozdziału po ubiciu ostatniego smoka w grze. Później jak wiadomo pozostaje już tylko zupełnie nudny i niepotrzebny rozdział 7

Czy ja wiem czy lepsza :P jak tak biłem słabymi dualami robiłem naprawdę świetny dmg.. a to był dopiero lwi kieł 150obraźeń kwestia tego przebicia pancerza, najlepsza szpada posiada aż 80%! a duale mają 650 najlepsza + 30% penetracji(nawet te prawie najlepsze duale powinny być lepsze od najlepszej szpady) do tego ten zwiększony podwójny dmg i krwawienie więc jestem ciekaw jaka broń spiszę się lepiej ale stawiam że duale ze względu na ten podwójny dmg

Tak czy siak następnę duale mam w wątku assasynów, więc tam się wybiorę według logiki broni, ale prawdopodobnie będę skakał między wątkiem pustyni adanosa a assasynów gdzie łatwiej będzie tam będę grał

A co do łuków ja już pisałem że są na początku bardzo OP ze względu na fajny dmg z maksymalnego naciągu i dzięki  temu bijemy silniejsze bossy bez problemu i stada chodź gdy już dorwiemy do łapek jakieś fajne duale to wszystko co nie jest bossem mordujemy natychmiast, to że grasz pod łuk to nie wiem jak ci to wyjdzie ale na pewno samym łukiem będzie ci ciężko ze względu na ten czas naciągu oraz zasięg (to nie skyrim) :P niestety strzelanie z łuku jest upośledzone może następne łuki są dużo szybsze i mają lepszy zasięg

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Jao
Idę ciągle wzdłuż klifu i doszedłem już do bossa dzików to gdzieś tam?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W tej okolicy, tak. Jaskinia jest w klifie, pozostań przy nim.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wreszcie to znalazłem.
Jak zebrać dwa szczawie królewskie na wzgórzu obok trolla przy wieży xardasa? I kolejny przy porcie w khornis.

Psalm 19

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciuś 1.Musisz grać bez "NoGrass". Możesz uderzyć w nie małą burzą ognistą - wtedy wszystkie zginą, albo pojedynczo wyciągać je łukiem - będą spadać w dół. Następnie idziesz w prawo do drzewa , skaczesz na gałąź po prawej, w górę i hop na drugą stronę. Powrót teleportem.
2. Gdzie przy porcie?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Wreszcie to znalazłem.
Jak zebrać dwa szczawie królewskie na wzgórzu obok trolla przy wieży xardasa? I kolejny przy porcie w khornis.

Tą przy porcie akurat łatwo zdobywać wystarczy zeskoczyć z góry, ogolnie wszędzie gdzie jest szczaw można łatwo się dostać tylko trzeba pomyśleć trochę a jedynym zielskiem jakiego nie zebrałem to smoczy korzeń z jarkendaru w górach gdzie dostać się nie chciało mi się mysleć i tak gram pod zręczność

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Przecież gallahad ma nie ogranicza ilość tp na czorta jakieś skoki po drzewa  kupujemy zwoja i robimy tp problem solved w 10x krótszym czasie.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak ma, ale z kasą na początku nie jest za wesoło.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
żeby korzystać z strzał zatrutych albo konserwowanych musze mieć specjalny łuk czy mogę ze zwykłego z nich korzystać ?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Klawisz H rozwiąże ten i przyszłe twoje problemy tam znajdziesz  info

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Jak stworzyć tę święte strzały na trupy? mam wodę święconą i strzały ale brak opcji wytwarzania tam strzał czyżbym musiał odblokować kapliczkę innosa w piwnicach klasztory by poświęcić strzały?

Co do własnego obozu to niezła lipa, obóz zarabia około 400sztok złota na dzień, kopacze wydobywają 400/400 żelaza/rudy na dzień a jest ich 3 gdzie ja przy 1dniu kopania wydobywam grubo ponad 1.2k żelaza(więcej nie mogę) i zarabiam solo 1.5k za kucie głupich mieczy, obóz tworzy pancerz którego potem nie sprzedaje ani broni.. tylko pręty gdzie tu logika xD ledwo pracują by siebie utrzymać przez brak jakichkolwiek opcji kowalstwa i zarobku :) oczywiście nie chodzi o samo złoto(bo tego można samemu zdobyć masę) tylko brak rozwinięcia obozu by przynosił rzeczywiste zyski, nie licząc już nawet nędznej gildi zabójcow która nic nie daje, nie długo nie będę potrzebował złota ale obóz nawet mi w tym nie pomógł, ewentualnie podziekuję onarowi trochę :P 10k golda około dał

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius Jakbyś zagrał na "koszmarze+", to wówczas doceniłbyś każdy grosz, który może ci wpaść  w rękę.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Sorfarius Jakbyś zagrał na "koszmarze+", to wówczas doceniłbyś każdy grosz, który może ci wpaść  w rękę.

Można się domyśleć bo na koszmarzę+ wszystko kosztuje więcej(raczej bym nie zagrał chyba że magiem miałbym jeszcze odwagę xD) aktualnie mam 25% przychodu złota co pozwala mi na wszystko prócz wykupu calego khorinis, dochody z obozu mogły by być po prostu większe zważywszy na wszystko co znajdujemy w sensie trofea oraz kopanie obóz jest niczym zanim zacznie przynosić jakikolwiek zysk ty już będziesz srał złotem

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Polecam rozgrywkę na koszmarze. Przy 10 pn  na level gierka bardzo szybko stanie się łatwiutka.
 5 pn zapewnia ciekawszą rozgrywkę na dłużej. Rozgrywka wcale nie jest taka trudna jak można się spodziewać. Sam myślałem że zapisy w określonych miejscach to dla mnie sytuacja nie do przejścia a okazało się że jest to tylko chwilowa katorga, później idzie się przyzwyczaić. Co prawda gram najłatwiejszym buildem ale jest to moje 1 podejście do nowego ab. Nawet na koszmarze można grać nie wydając żadnych punktów w staty. Moja postać pod zręke na nightmarze wciąż w 1 rozdziale:
https://zapodaj.net/e471f058f1ccd.png.html

Psalm 19

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Polecam rozgrywkę na koszmarze. Przy 10 pn  na level gierka bardzo szybko stanie się łatwiutka.
 5 pn zapewnia ciekawszą rozgrywkę na dłużej. Rozgrywka wcale nie jest taka trudna jak można się spodziewać. Sam myślałem że zapisy w określonych miejscach to dla mnie sytuacja nie do przejścia a okazało się że jest to tylko chwilowa katorga, później idzie się przyzwyczaić. Co prawda gram najłatwiejszym buildem ale jest to moje 1 podejście do nowego ab. Nawet na koszmarze można grać nie wydając żadnych punktów w staty. Moja postać pod zręke na nightmarze wciąż w 1 rozdziale:

Tizgar coś już o tym pisał poniekąd ma rację 
Spoiler
Ja nie grałem ani na koszmarze ani na plusie  nie dlatego ze jest trudno a jest wkurwiająco to różnica  cokolwiek nie ustawisz za poziom na start będzie trudno a potem łatwo, koszmar czy  plusik nie utrudniają gry a  upierdliwiaja ja zmuszając gracza do robienia pewnych rzeczy które normalnie by ominą zaoszczędzając trochę czasu.

Dajesz gothic i ustawiasz wszystko na maxa co się da wyłączasz upierdliwcze i tyle pkt zycia za poziom zero  istotne są tylko 2 kwestie przychód golda dajesz 100% żeby zaoszczędzić czas

Pn za lvl albo 5 albo 10  więcej nie ma sensu będzie za łatwo
Regen z potów natychmiastowy daje komfort gry,  czasowo mocno utrudnia grę

Ta są 2 czynniki realnie wpływające na poziom trudności reszta jest  mało istotna

Mianowicie koszmar jest po prostu upierdalaczem początku i sprawia że jest dużo trudniej właśnie w początkowym etapie lecz później poziomy trudności się pokrywają  no  i zabijamy wszystko jak leci tylko czas potrzebny na zrobienie takiej postaci jest znacznie utrudniony i sama ta droga którą musimy przejść jest gorszą męczarnią + te zepisy w okreslonych miejscach, a więc nie polecam osobą które chcą pograć dla przyjemności sprawnie i przyjemnie od samego początku a polecam osobą które lubią się męczyć i poczuć ten koszmar w pierwszych rozdziałach

Aha jak by ktoś posiadał ewentualny zapis maga na koszmarze +  ze zrobionymi zadaniami i pobocznymi gildiami tak ładnie to z chęcią bym taki zapis przygarnął (z przed dołączenia do gildii)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Tizgar coś już o tym pisał poniekąd ma rację 
Spoiler
Ja nie grałem ani na koszmarze ani na plusie  nie dlatego ze jest trudno a jest wkurwiająco to różnica  cokolwiek nie ustawisz za poziom na start będzie trudno a potem łatwo, koszmar czy  plusik nie utrudniają gry a  upierdliwiaja ja zmuszając gracza do robienia pewnych rzeczy które normalnie by ominą zaoszczędzając trochę czasu.

Dajesz gothic i ustawiasz wszystko na maxa co się da wyłączasz upierdliwcze i tyle pkt zycia za poziom zero  istotne są tylko 2 kwestie przychód golda dajesz 100% żeby zaoszczędzić czas

Pn za lvl albo 5 albo 10  więcej nie ma sensu będzie za łatwo
Regen z potów natychmiastowy daje komfort gry,  czasowo mocno utrudnia grę

Ta są 2 czynniki realnie wpływające na poziom trudności reszta jest  mało istotna

Mianowicie koszmar jest po prostu upierdalaczem początku i sprawia że jest dużo trudniej właśnie w początkowym etapie lecz później poziomy trudności się pokrywają  no  i zabijamy wszystko jak leci tylko czas potrzebny na zrobienie takiej postaci jest znacznie utrudniony i sama ta droga którą musimy przejść jest gorszą męczarnią + te zepisy w okreslonych miejscach, a więc nie polecam osobą które chcą pograć dla przyjemności sprawnie i przyjemnie od samego początku a polecam osobą które lubią się męczyć i poczuć ten koszmar w pierwszych rozdziałach
Jeżeli ustawisz na poziomie Gothic 5 punktów nauki na level to się zgodzę, jeżeli 10 to jest to całkowicie inna rozgrywka.
Równie dobrze możemy zagrać po 20 na lvl rozgrywka na początku będzie jeszcze płynniejszą a pod koniec i tak się wszystko wyrówna ;)
To punkty nauki na lvl determinują trudność rozgrywki.

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry