Wygląda na to, że najlepsza szpada jest lepsza od prawie najlepszych duali. Te najlepsze, które są już total op dostajemy jednak dopiero pod koniec 6 rozdziału po ubiciu ostatniego smoka w grze. Później jak wiadomo pozostaje już tylko zupełnie nudny i niepotrzebny rozdział 7
Czy ja wiem czy lepsza

jak tak biłem słabymi dualami robiłem naprawdę świetny dmg.. a to był dopiero lwi kieł 150obraźeń kwestia tego przebicia pancerza, najlepsza szpada posiada aż 80%! a duale mają 650 najlepsza + 30% penetracji(nawet te prawie najlepsze duale powinny być lepsze od najlepszej szpady) do tego ten zwiększony podwójny dmg i krwawienie więc jestem ciekaw jaka broń spiszę się lepiej ale stawiam że duale ze względu na ten podwójny dmg
Tak czy siak następnę duale mam w wątku assasynów, więc tam się wybiorę według logiki broni, ale prawdopodobnie będę skakał między wątkiem pustyni adanosa a assasynów gdzie łatwiej będzie tam będę grał
A co do łuków ja już pisałem że są na początku bardzo OP ze względu na fajny dmg z maksymalnego naciągu i dzięki temu bijemy silniejsze bossy bez problemu i stada chodź gdy już dorwiemy do łapek jakieś fajne duale to wszystko co nie jest bossem mordujemy natychmiast, to że grasz pod łuk to nie wiem jak ci to wyjdzie ale na pewno samym łukiem będzie ci ciężko ze względu na ten czas naciągu oraz zasięg (to nie skyrim)

niestety strzelanie z łuku jest upośledzone może następne łuki są dużo szybsze i mają lepszy zasięg