Nieśledzące wyszukiwarki 11364 20

O temacie

Autor Żelazko

Zaczęty 14.08.2017 roku

Wyświetleń 11364

Odpowiedzi 20

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Nieśledzące wyszukiwarki
2017-08-14, 20:52(Ostatnia zmiana: 2017-08-14, 21:07)
Jakie przeglądarkę polecacie moddersowi eksperci. Taka żeby jak najmniej pozwalała na adtracking i szpiegowanie użytkownika.
Tor odpada. Chrom odpada z wiadomwych przyczyn. Używałem do tej pory firefoxa z dodatkiem noscript, ale sam fuckedupfox muli mocno nawet bez noscript. Plus Firefox dołaczył do Obozu Świrów Sekty Sorosa https://blog.mozilla.org/blog/2017/08/08/mozilla-information-trust-initiative-building-movement-fight-misinformation-online/ więc nieetycznie mi go używać bez skazy na sumieniu.
 Czytałem coś o Brave. Niby szybki dobry, ale chce wyłudzać pieniądze za blokowanie i ochrony prywatności, więc też odpada. Spróbowałem Ice Dargon/Comando Dragon. Ice Dargon na podstawie firefox muli cholernie. Comando Dragon jest na kodzie źródlowym Chrome więc odpada. Co radzicie?

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Jakie przeglądarkę polecacie moddersowi eksperci. Taka żeby jak najmniej pozwalała na adtracking i szpiegowanie użytkownika.
Tor odpada. Chrom odpada z wiadomwych przyczyn. Używałem do tej pory firefoxa z dodatkiem noscript, ale sam fuckedupfox muli mocno nawet bez noscript. Czytałem coś o Brave. Niby szybki dobry, ale chce wyłudzać pieniądze za blokowanie i ochrony prywatności, więc też odpada. Spróbowałem Ice Dargon/Comando Dragon. Ice Dargon na podstawie firefox muli cholernie. Comando Dragon jest na kodzie źródlowym Chrome więc odpada. Co radzicie?
Opera też śledzi,ponoć Safari mniej śledzi ale nie wiem na pewno bo nie używam

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Tor nie jest taki anonimowy jak się wydaje plus muli strasznie.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Wejdzie na stronę gdzie są skradzione karty kredytowe to już go mają xD.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Wejdzie na stronę gdzie są skradzione karty kredytowe to już go mają xD.
No używanie trolla jest bardzo niebezpieczne.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

Nieśledzące wyszukiwarki
#8 2017-08-15, 00:49(Ostatnia zmiana: 2017-08-15, 00:56)
Tak serio, to ja też o tym słyszałem, dlatego jak bawiłem się przez Tora VPNem i się nie udało to odinstalowałem to w pizdu, bo bałem się, że pewnego dnia będę miał kłopoty, a kumpel trzyma to na kompie już rok, ale nie używa, a nie chce mu się odinstalowywać i do tej pory nic mu się nie stało.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tak serio, to ja też o tym słyszałem, dlatego jak bawiłem się przez Tora VPNem i się nie udało to odinstalowałem to w pizdu, bo bałem się, że pewnego dnia będę miał kłopoty, a kumpel trzyma to na kompie już rok, ale nie używa, a nie chce mu się odinstalowywać i do tej pory nic mu się nie stało.
Jak ktoś chce wchodzić na darkweb to powinien stosować wszystkie środki ostrożności(polecam mobilny dysk twardy,wyłączasz komputer i odłączasz dysk od USB)
Jak to jest,samo używanie Tora jest nielegalne czy po prostu korzystanie ze stronek z ciekawymi ofertami pokroju Silk road?

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
możesz robić co chcesz dopóki czegoś nie zamawiasz, nie ściągasz, nie możesz udostępniać tego typu materiałów, czy nawet linków do nich, za przeglądanie nikt cie nie zamknie, praktycznie wszystkie linki z onion wiki są nieaktywne więc jeśli chcesz się dobrać do tego typu rzeczy to najlepiej znajdź jakiś czat i pogadaj z ludźmi

ps. jak chcesz zobaczyć pokurwione rzeczy to nie będziesz zawiedziony

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Silk road rozjebali xD. Na chuj mi mobilny dysk jak to po IP lub czym innym idzie :F?

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Silk road rozjebali xD. Na chuj mi mobilny dysk jak to po IP lub czym innym idzie :F?
W nocy nic nie wjebie ci się na dysk jak będzie odłączony od komputera
Wiem że zamknęli ale są inne strony tego typu

Post połączony: 2017-08-15, 02:24
możesz robić co chcesz dopóki czegoś nie zamawiasz, nie ściągasz, nie możesz udostępniać tego typu materiałów, czy nawet linków do nich, za przeglądanie nikt cie nie zamknie, praktycznie wszystkie linki z onion wiki są nieaktywne więc jeśli chcesz się dobrać do tego typu rzeczy to najlepiej znajdź jakiś czat i pogadaj z ludźmi

ps. jak chcesz zobaczyć pokurwione rzeczy to nie będziesz zawiedziony
Zależy o jakie pokurwione rzeczy chodzi,nawet ja mam jakieś granice  :lol2:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
A kto mówi to o jakiś darknetach i silk road? xD Jeśli chciałbym silkroad to wystarczy mi zapukać do sąsiada murzyna.
Po prostu chcę wyjebać ten cały szyf szpiegujący google i innych monopolistów - oni na tym kasę zarabiają a ja chce ich przechytrzyć. Ostatnio zaczynam bawić się w jebanie władzy legalnie w dupę.
DuckDuckGo ciekawe, ale domyślnie ma ustawione auto type więc pewnie też śledzi. No niestety nie pozostaje mi nic innego jak poprawnie politycznie firefox i noscript. Nie ma wyjścia.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Co do przeglądarek. Brave jest na Chromium, czyli Chromie niby bez googlowych dodatków. Nie wiem czy to się liczy jako nieśledząca, ale z Chromiumowych przeglądarek to polecam Vivaldi - możliwości personalizacji pod wygodę użytkowania jest naprawdę olbrzymia.

A co do wyszukiwarek. DuckDuckGo to google bez śledzenia. Ale jeśli bawisz się w polityczne podziemie, to chyba słyszałeś plotki o tym, że google grzebie przy wynikach wyszukiwania w celach propagandowych. Coś słyszałem o wyszukiwarce StartPage czy jakoś tak.

Swoją drogą to super newsy, że korporacje z doliny krzemowej formują totalitarny reżim -.-

Popisuje się ciągle menda jedna...

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wiem od ludzi którzy tam pracują / pracowali, że od czasu wykupienia przez chiński koncern Opera wysyła ogromne ilości danych na temat użytkowników na serwery tej firmy. Powiedziałbym że to obecnie zdecydowanie najbardziej naruszająca prywatność z mainstreamowych przeglądarek (zwłaszcza od wersji Neon). Alternatywą jest Vivaldi.

Przeczytałeś w ogóle co linkujesz? ;p
We collect data to:
Study and personalize user experiences
Conduct business analysis and research, and marketing campaigns
We may also use your data to send surveys, recommendations and/or advertisement
Jestem oburzony że ktoś wymienił ten twór w temacie "Nieśledzące wyszukiwarki" ;p

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ojej jak strasznie, ze cie sledza. Jesli nie popelniasz przestepstw to w czym widzisz problem? Dzis nie ma juz prywatnosci.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Alternatywą jest Vivaldi.
Jak wypada pod względem stabilności? Czy wszystkie strony działają jak powinny (wyświetlanie obrazków,animacji)?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry