Gothic 1.01d beta (REMAKE - 24 MIN FILMU) 51340 114

O temacie

Autor Digger

Zaczęty 25.07.2017 roku

Wyświetleń 51340

Odpowiedzi 114

Zakker0105

Zakker0105

Użytkownicy
posty4
Propsy3
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=fbFRoI_47qM

Nowy film Psimka. Quality content.

Stanford34

Stanford34

Użytkownicy
posty1
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ileż można? Poza szkicami to kolejne, nudna gówno o tym, że (jakże to dziwne!) starsza wersja różni się czymś od nowszej, główne paroma dialogami na krzyż i dwoma postaciami. Jedynie mnie interesuje skąd wziął te szkice i mam wątpliwości co do ich "legalności".
Normalnie może bym to olał ale psimek to wyjątkowo irytująca "osobistość" i mam pewne podejrzenia co do kondycji psychicznej tego człowieka biorąc pod uwagę jego niezwykłe pragnienia bycia zauważonym oraz dziwna obsesje na punkcie gothica biorąc pod uwagę, że zrobił 4 filmy prawie o tym samym.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkice i różne koncepty pochodzą z tej strony http://www.comixfactory.de/?go=gallery&id=6 i są autentyczne.
A niech robi nawet i tysiąc jak go to jara. Póki nie jest toksycznym trollem i robi swoje nie jest szkodliwy :ok:

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Dobrze, że powycinano lub pozmieniano to wszystko, koncepty nie trzymają się kupy, a dialogi to jakaś porażka xD

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No większość tych rzeczy była kiepska dlatego wyrzucono ale ten początkowy koncept obozu był dosyć ciekawy no i te dodatkowe animacje jak ta ze zbieraniem ryżu szkoda że odpadły.

Post połączony: 2018-03-10, 16:38
@inż. Avallach istnieje więcej konceptów z g1 i czy w ogóle są jakieś z g2? Wiem że kiedyś trafiłem na jakieś materiały z making off g2 ale ubogie to było.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
@inż. Avallach istnieje więcej konceptów z g1 i czy w ogóle są jakieś z g2? Wiem że kiedyś trafiłem na jakieś materiały z making off g2 ale ubogie to było.
Niestety to właściwie wszystko, jest jeszcze jeden bardzo trudny do dostania drukowany artbook który ma trochę więcej. Ogólnie to do G2 bardzo mało rysowali, złożyli go na szybko z pozostałości po G1 i sequelu.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Niestety to właściwie wszystko, jest jeszcze jeden bardzo trudny do dostania drukowany artbook który ma trochę więcej. Ogólnie to do G2 bardzo mało rysowali, złożyli go na szybko z pozostałości po G1 i sequelu.
Gothic 2 obdarty z tego nimbu wspaniałości i w porównaniu do Gothic 1 nawet po troszę innowacyjności stracił w moich oczach, same piranie także  :lol2:

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedyś też miałem przekonanie że g2 był pod każdym względem lepszy. Ale to tylko takie złudzenie bo przy nawet drobniejszej analizie produkcji obu części widać różnice jaka je dzieli. Do jedynki przyłożyli sie chyba najbardziej spośród wszystkich gier które wyprodukowali. G2 był moim zdaniem szybkim strzałem bo w tamtych czasach robiło sie u nich nieciekawie i musieli wydać kolejną gre. Anulowali sequela naprędce podłapali tematy z community gothica dodali te smoki ulepszyli nieco silnik i koniec końców całkiem dobrze im to wyszło ale gra straciła ten przemyślany mroczny klimat a sama gra była jak wiele innych rpg.

Szkoda że G3 był tak nieprzemyślaną grą. Moim zdaniem mogli zostać przy zenginie jakoś go zmodyfikować odpowiednio i trzasnąć podobną stylistycznie kraine i spójną historie. Bo to im wychodzi najlepiej, dużych otwartych gier nie potrafią zrobić odpowiednio bo fabuła sie rozłazi i jest miałka co potwierdza G3 i chociażby ostatnio Elex.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Kiedyś też miałem przekonanie że g2 był pod każdym względem lepszy. Ale to tylko takie złudzenie bo przy nawet drobniejszej analizie produkcji obu części widać różnice jaka je dzieli. Do jedynki przyłożyli sie chyba najbardziej spośród wszystkich gier które wyprodukowali. G2 był moim zdaniem szybkim strzałem bo w tamtych czasach robiło sie u nich nieciekawie i musieli wydać kolejną gre. Anulowali sequela naprędce podłapali tematy z community gothica dodali te smoki ulepszyli nieco silnik i koniec końców całkiem dobrze im to wyszło ale gra straciła ten przemyślany mroczny klimat a sama gra była jak wiele innych rpg.

Szkoda że G3 był tak nieprzemyślaną grą. Moim zdaniem mogli zostać przy zenginie jakoś go zmodyfikować odpowiednio i trzasnąć podobną stylistycznie kraine i spójną historie. Bo to im wychodzi najlepiej, dużych otwartych gier nie potrafią zrobić odpowiednio bo fabuła sie rozłazi i jest miałka co potwierdza G3 i chociażby ostatnio Elex.
Gothic 2 stracił ten pazur który miał Gothic 1 i miał mieć Sequel i stał się to niemal zwykłym fantasy co nie zrobiło z niego złej gry na szczęście ale szkoda tego surowego klimatu jedynki
Gothic 3 to dramat aż ciężko mi się powstrzymać od wstawienia Stonogi, zadania porobili parę miesięcy przed premierą, orkowie to jakieś gówno, sam do dzisiaj nie wiem czy to coś co maja po bokach głowy to rogi czy uszy XDDD

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Gothic 1.01d beta (REMAKE - 24 MIN FILMU)
#89 2018-04-07, 13:33(Ostatnia zmiana: 2018-04-07, 13:39)
Psimgoth rozmawiał z jednym z głównych autorów Gothica I i dostał od niego trochę niepublikowanych starych artów:
Galeria: https://imgur.com/a/VWdgr

Przetłumaczył też pierwszy trailer, gdzie jest jeszcze mowa o 5-osobowym multi:
https://www.youtube.com/watch?v=s67M9515iJw

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Co do gothic 3 to niestety prawda. Orkowie w gothic 1 i 2 budzili respekt z wielu powodów.

Po pierwsze byli potężni. Na początku gry jeden ork niszczy nas i nie daje nam bladych szans.

Po drugie byli w grupie, zawsze atakowali dziką hordą, co robiło wrażenie.

Po trzecie nie znaliśmy ich dobrze, byli tajemniczy, nie znaliśmy ich intencji, widzieliśmy u nich szczątki ciekawej kultury, ich brak znajomości ludzkiej mowy u większości orków był na plus. Niesamowitym było, gdy okazało się, że elitarni orkowi dowódcy znają język ludzi.

Natomiast w gothic 3 orkowie nie są potężni. Już na początku gry możemy zabić samodzielnie z 3, a nawet w "prologu" wybyć całą wioskę. W gothic 3 wszyscy orkowie (z Myrthany znają mowę ludzką) nie są już intrygujący, to tylko ludzie z innym modelem i teksturą. Nie mają już ciekawej historii i ogólnie mają gorsze tekstury.

Sam gothic 3 był problematyczny, gdyż nawet gdy by piranie dostały czas na ukończenie dzieła i nie było by ono zabugowane to i tak miało by inne problemy. Choćby z konstrukcją questów i dialogami, a nawet początkiem gry i zakończeniem, które były beznadziejne. Gothic 3 wymagał napisania wszystkich questów, dialogów odnowa. Sama idea odbijania miast również fatalna. Nudna nieciekawa mechanika i przerażająco sztuczna, gdy w pojedynkę zabijamy orków z wszystkich miast Myrthany XD. W ogóle sami byśmy powstrzymali inwazję orków.......

Co do sequela to wolałbym go od nie jednej współczesnej pełnoprawnej gry. Najlepiej gdy by był zespolony z gothic 1 tak jak noc kruka z gothic 2. To znaczy by po zakończeniu gry dało się od razu ruszyć w sequela. :P

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Według mnie studio powinno wziąć sobie do serca te prośby fanów nawet tych psycho (pozdro psimgoth) i wrócić do swojej najlepszej marki.

Myśle że te otwarte zakończenie zostawione w g3 jest wystarczające by dało sie dopisać kolejną część, a te brednie o ogromnych wymaganiach fanów mogą wsadzić między bajki w momencie gdy takowe wymagania fani tworzą przy produkcji każdej ich kolejnej gry.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Chyba lepiej by było, gdyby to nie ujrzało światła dziennego xD

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
karyna jak z kharynic

Albo ta z moda "Z życia złodzieja" :D

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten magnat jak młody Tim Robbins

Ale ta kobieta wygląda jakby ją ktoś od pracy w polu oderwał. xD

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ten magnat jak młody Tim Robbins

Ale ta kobieta wygląda jakby ją ktoś od pracy w polu oderwał. xD
Ten magnat ma szczękę jak szpadel XD

hastor

hastor

Użytkownicy
<tu podaj nazwę własnej modyfikacji>
posty24
Propsy40
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • <tu podaj nazwę własnej modyfikacji>
Dla mnie przypomina młodego Toma Putzkiego.

Psimek of Gothic

Psimek of Gothic

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Zbanowany
Bo to jest Tom putzki sam go o to pytałem. Tom powiedzial nawet że początkowo bohater miał wyglądać jak on a później zdecydowano że to będzie Hoge. Szykuje ostatnie ciekawostki z bety, jednak jest tyle tych rzeczy że samemu  nie chce się tego ogarniać, bo z miesiąc jak nie lepiej bym musiał przy tym przysiedzieć. Ktos chętny do pomocy? Zapłacę albo wspomnę.

"Der Held" - czyli bohater

tak miał początkowo wyglądać głowny bohater

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry