Freifechter Wrocław 2577 6

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 20.07.2017 roku

Wyświetleń 2577

Odpowiedzi 6

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1300
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jeżeli ktoś chciałby spróbować szermierki długim mieczem i jest z okolic Wrocka to może zainteresuje go ogłoszenie Freifechter (znajdziecie ich też na FB).

Ważna informacja! Ogłaszamy nabór do grupy początkującej szermierki długim mieczem. Jeśli do tej pory coś powstrzymywało Cię przed przyjściem na trening bo bałeś się, że nie dasz sobie rady to teraz jest najlepszy moment by spróbować. W grupie początkującej nauczysz się wszystkiego od podstaw więc zabierz ze sobą strój sportowy + zmienne buty i przyjdź w dowolny PONIEDZIAŁEK o 19.00 na trening. Miejsce: ul. Hubska 6 TEATR TOTU.

Od siebie dodam, że chłopaki poważnie do tego podchodzą, dodatkowo pracują nad traktatami na podstawie których odtwarzają średniowieczne sztuki walki (nie tylko miecze). Jak ktoś ma wolny czas to polecam ;-)

BR,
Shr

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
To bardzo fajna sprawa. Technicznie nazywamy to też HEMA dla odróżnienia od olimpijskiej szermierki która niestety nie ma już z tym tematem nic wspólnego.

Jest fajny anglojęzyczny kanał na ten temat i ogólnie o broni białej:
https://www.youtube.com/watch?v=scholagladi

Na zachęte dodam też dosyć imponujący filmik sparingu dwóch kanadyjskich ekspertów próbujących odtworzyć polski styl walki szablą:

https://www.youtube.com/watch?v=n5w2Mh6CyXo

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Najwyraźniej poza tobą nikt nie mieszka we Wrocławiu. ;)

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1300
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No juz od kilku lat :D zastanawiałem się nad tym, syna zaciągnąłem kilka razy na pokazy i było super. Znajomy z nimi kiedyś trenował, ale już niestety nie mieszka we Wrocku. Avallach napisz trochę więcej jak to wygląda: trzeba mieć własny sprzęt? Ile to trwa? Jaka kasa? W środy ta sama lokalizacja i godzina? Szkoda, że mam 70km do Wrocka, ale w sumie raz w tygodniu chyba dałbym radę...

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Napisałem to już w poście powyżej ;)
Sprzęt wypożyczają - jednorazowa opłata 35zł.
15zł za jedne zajęcia. Trwają 2-3 godziny.
Poniedziałek i środa 19.00 (pompki za spóźnienia), teatr Totu.
Ledwo podnoszę dziś ręce nad głowę >.<

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry