[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 378642 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 378642

Odpowiedzi 790

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Tak pograłem trochę i rzeczywiście jest spoko na tym 1.0. Ale z tym 20/20 lub 30/30 lepiej by się zaczynało według mnie. A w gimbazie byłem dawno dawno temu.Same tarcze mi nie podchodzą jakoś.

Pamiętaj że Gothic 2 to w oryginale bardzo niedopracowana gra i kończona "na szybko". Wiele pomysłów twórców zostało ostatecznie zarzuconych. Zapewne mieli w głowie tarcze i możliwe, że już wtedy chcieli je zaimplementować do gry ale ostatecznie tak się jednak nie stało. Jak dla mnie zajebioza. L'hiver to taki dopracowany Gothic i jak już raz w niego pograsz to raczej nie będziesz chciał wracać do oryginału nigdy :) ja na pewno nie :P  Co do statystyk bazowych postaci to przy rozpoczęciu nowej gry zajmuje to dosłownie kilkanaście sekund w konsoli. Jak już wspominałem powinno się zaczynać z 30/30 bo pod to początkowo przedmioty były przerabiane i tak powinno pozostać.

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A jak wygląda tutaj sprawa z trofeami? Czy ktoś skupuje coś innego niż skóry? Nie chce tracić PN.

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
A jak wygląda tutaj sprawa z trofeami? Czy ktoś skupuje coś innego niż skóry? Nie chce tracić PN.
Buster - rogi cieniostwora :D ale to zapewne wiesz ^^ nie chcesz nie trenuj i już :P możliwe, że niektóre z trofeów potrzebne są do jakiegoś craftu...nie wiem.

kareta3334

kareta3334

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wie ktoś moze dlaczego ze świata zniknęły mi wszystkie potwory ???
Dodam ze gram na wersji z dx11 ... może to być spowodowane tym ?
Jeśli ktoś wie jak to naprawić proszę o wskazówkę :)

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
[...] nie martw się, to błąd samej gry, nie modyfikacji (sam tak kiedyś miałem przechodząc NK). Najczęściej  (z tego co zauważyłem) ten błąd pojawia się właśnie podczas podróży pomiędzy światami (z Khorinis do Górniczej doliny, Jarkendaru itd).

How can I see roses... and only feel thorns...

Nemethon

Nemethon

Użytkownicy
posty17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chce grać łucznikiem , i tu pytanie czego polecacie się nauczyć oprócz tworzenia łuków oczywiście?

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Chce grać łucznikiem , i tu pytanie czego polecacie się nauczyć oprócz tworzenia łuków oczywiście?
Co to w ogóle za pytanie? No zręczności i % posługiwania się łukiem czyli "Łuki". Ubierz też Sztylet Asasyna, który zwiększy o 15pkt twoją zręczność.

TheBix81

TheBix81

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

Wczoraj pobrałem stąd L'Hiver Edition, pograłem chwilę, wszystko ładnie. Nazbierałem trochę złota, poszedłem do Hakona, kupiłem tarczę. Założyłem, nie ma. Wyrzucam ją z EQ, na ziemi leży, widać ją, podnoszę więc i zakładam znów. I to samo, znów jej nie ma, wyciągam więc broń z niewidzialną tarczą, animacja działa, parowanie też, tylko nie widać tej cholernej tarczy. Sprawdzałem na DX11 i bez DX11, nawet użyłem Marvina by móc sprawdzić czy inne tarcze też tak mają, że są niewidzialne. Odkryłem, że nawet mając broń dwuręczną jestem w stanie założyć tarcze, mało tego, niezależnie od rodzaju broni, mogę założyć ich kilka na raz... Pomoże mi ktoś?

Screen na dowód:
Spoiler

transwizja

transwizja

Użytkownicy
posty27
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra z włączonym systemem głodu itd jest bardzo przyjemna, lubie takie rzeczy :P przez pierwsze +-20 minut może być problem z jedzeniem, bo jak wszystko pozjadamy to może nas nie być stać by kupić nowe jedzenie.
Z piciem nie ma problemu, szczególnie dzięki beczkom z wodą rozstawionym po osadach.
Sen nie będzie sprawiał problemu jeśli będziemy spali po 9 godzin gdy ikonka się pojawi (warto mieć pokój w gospodzie i KONIECZNIE pamiętać że nie możemy spać w cudzych łóżkach!)
Udźwig jest najbardziej problematyczny, szczególnie na początku gry, gdzie zbieramy wszystko, a w szczególności gdy zaczynamy kraść (okradanie górnego miasta wyglądało u mnie tak że czyściłem jeden dom i wracałem do mojego schowka, tak w kółko). Jeśli zbieracie wszystkie rośliny jak ja, to też możecie mieć problem z udźwigiem. Jedzenie waży DUŻO. Jeśli długo będziemy obciążeni (czerwona ikonka, zmieniona animacja chodzenia) będziemy tracili max hp.

Jak jest zrobiony ten system udźwigu i czy udałoby się go przenieść do Gothica 1?

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Ja tam powyłączałem te dodatkowe pierdoły jak głód udźwig itp bo to nic więcej jak zbędny i irytujący dodatek. Nie na tym Gothic polega żeby jeszcze dodatkowo się skupiać na tych statystykach. Sam L'hiver jest trudny i nie potrzeba dodatkowych rzeczy jak te powyższe wg mnie:) ale pojęcie względne.

Post połączony: 2017-06-09, 13:28
Witam

Wczoraj pobrałem stąd L'Hiver Edition, pograłem chwilę, wszystko ładnie. Nazbierałem trochę złota, poszedłem do Hakona, kupiłem tarczę. Założyłem, nie ma. Wyrzucam ją z EQ, na ziemi leży, widać ją, podnoszę więc i zakładam znów. I to samo, znów jej nie ma, wyciągam więc broń z niewidzialną tarczą, animacja działa, parowanie też, tylko nie widać tej cholernej tarczy. Sprawdzałem na DX11 i bez DX11, nawet użyłem Marvina by móc sprawdzić czy inne tarcze też tak mają, że są niewidzialne. Odkryłem, że nawet mając broń dwuręczną jestem w stanie założyć tarcze, mało tego, niezależnie od rodzaju broni, mogę założyć ich kilka na raz... Pomoże mi ktoś?

Screen na dowód:
Spoiler

Widocznie mistrzu coś źle zrobiłeś gdzieś. U mnie wszystko pięknie działa z tarczami.

TheBix81

TheBix81

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm... Spróbuje raz jeszcze powrzucać pliki do danych folderów, być może mogłem coś przeoczyć.

EDIT
Po ponownym wrzuceniu plików jest to samo. Nie wiem co mogę źle robić, nigdy problemów z modami nie miałem. Może coś w .ini trzeba pozmieniać?

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Hmm... Spróbuje raz jeszcze powrzucać pliki do danych folderów, być może mogłem coś przeoczyć.

EDIT
Po ponownym wrzuceniu plików jest to samo. Nie wiem co mogę źle robić, nigdy problemów z modami nie miałem. Może coś w .ini trzeba pozmieniać?
Może masz jakąś złą wersję samego Gothica? Pobierz sobie innego G2+NK i świeżo zainstaluj i na to poprawnie wrzuć L'hivera tak jak jest to opisane przez autora. Musi działać ziom! Acha i czasami nie kożystaj ze starych saveów gry z poprzednich wersji Lhivera. Trzeba grać od nowa żeby wszystko działało poprawnie.

Kistru

Kistru

Użytkownicy
posty24
Propsy105
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy

EDIT
A systempacka zainstalowałeś?

TheBix81

TheBix81

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystko poinstalowane mam, systempacki, fixy itp, to pierwsze co robię gdy instaluje Gothica. Mam Steamowego najnowszą wersję. Sprawdzę zaraz na nowym save, bo sprawdzałem na tym starym.

EDIT
Sprawdziłem na nowym save, dalej to samo.

Nemethon

Nemethon

Użytkownicy
posty17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kamil twoje odpowiedzi są takie irytujące. Pytałem czego się opyla uczyć poza tworzeniem łuków a ty wyskakujesz z zręcznością(no chyba kurwa logiczne jak chce grać łucznikiem). Na każdym forum musi być jakiś troll...

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@TheBix81
 - Wejdź w folder z gothiciem > system
 - Usuń plik systempack.ini
 - Włącz gothica i rozpocznij koniecznie nową grę
 - Po wczytaniu gry (pokaże się bohater) możesz ją wyłączyć
 - Wejdź ponownie do folderu system
 - Otwórz plik systempack.ini
 - znajdź EnableShields=0 i zmień 0 na 1
 - Zapisz plik, włącz grę, wczytaj swój zapis i ciesz się tarczami

How can I see roses... and only feel thorns...

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Kamil twoje odpowiedzi są takie irytujące. Pytałem czego się opyla uczyć poza tworzeniem łuków a ty wyskakujesz z zręcznością(no chyba kurwa logiczne jak chce grać łucznikiem). Na każdym forum musi być jakiś troll...

Lepiej spójrz w jaki sposób sformułowałeś pytanie i dopiero się czepiaj :) W każdym bądź razie nie wiem jakiej innej odpowiedzi na swoje pytanie się spodziewałeś...

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Warto nauczyć się kopania rudy, wyrobu pancerzy u Carla, wycinki drzew i podstaw kowalstwa. Reszta według uznania i możliwości.

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Chciałbym poruszyć sprawę ognistego i magicznego ekwipunku jak kusza czy łuk :) takie fajne sprzęty a tylko garstka strzał i bełtów jest do tego na całą grę. Co sądzicie aby dodać do gry możliwość wytwarzania strzał i bełtów do nich? Musiały by przykładowo wymagać trudno dostępnych surowców żeby z drugiej strony też nie było za łatwo. 

vin324pl

vin324pl

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ktoś doradzić co mam nie tak ?
Zainstalowałem najnowszego moda i jak chce się przespać w łóżku to wszędzie mam tylko "koniec" czyli nigdzie nie mogę spać ....
jestem najemnikiem, wszystkie łóżka na farmie w stodole nie pozwalają na spanie , tak samo w karczmie khorinis

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry