[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 378651 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 378651

Odpowiedzi 790

Erkem

Erkem

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@TheBix81
 - Wejdź w folder z gothiciem > system
 - Usuń plik systempack.ini
 - Włącz gothica i rozpocznij koniecznie nową grę
 - Po wczytaniu gry (pokaże się bohater) możesz ją wyłączyć
 - Wejdź ponownie do folderu system
 - Otwórz plik systempack.ini
 - znajdź EnableShields=0 i zmień 0 na 1
 - Zapisz plik, włącz grę, wczytaj swój zapis i ciesz się tarczami

Mam ten sam problem z tarczami i twój sposób nie pomógł po usunięciu systempack.ini i włączeniu gry odpaleniu "nowa gra" i wyjściu z gry nie pojawia się nowy systempack.ini,a w poprzednim jest 1 zamiast 0 przy tym enable shields w pliku i tak nie widać tarcz,więc proszę o pomoc.Z góry dzięki ^^

maci521

maci521

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema wczoraj zainstalowałem sobie moda wszystko według instrukcji. Gra się uruchamia są jakieś aktualizację ściąga się potem jakiś plik w głównym menu potem wypakowuję uruchamiam nową grę załącza się okno ładowania wyświetlają się filmiki i tu pojawia się problem. Gdy pasek ładowania dojdzie już do końca słyszę muzykę z świata, ale nic mi się nie wyświetla po prostu tak jakby obraz się zawiesza jest pokazane okno ładowania i słychać muzykę. Próbowałem zainstalować wszystko od nowa niestety problem dalej ten sam. Dodam jeszcze, że posiadam win. 7 64 Bitową wersje. Ktokolwiek wie jak to naprawić?

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@Erkem
Mogłeś wspomnieć, że masz DX11 :ayfkm: wybacz ale nie zajmuje się DX11 i nie mogę Ci pomóc.
Jedynie to tyle, że możesz spróbować zainstalować od nowa SystemPack 1.7 albo 1.6.
Jeśli dalej nie pojawia się SystemPack.ini to możesz jeszcze spróbować chwilę pochodzić po świecie przez jakiś czas.
Albo najpierw zagraj w moda, a dopiero potem zainstaluj DX11.

@maci521
Wstawiaj przecinki, bo Cię nie rozumiem :ayfkm:
Po uruchomieniu gry nie ma żadnych aktualizacji, tym bardziej w głównym menu. Chyba, że masz DX11... od razu mówię, że Ci nie pomogę.
Jedynie możesz spróbować zagrać najpierw w moda, a potem dopiero zainstalować DX11.

Pytania na temat DX11 proszę zadawać w temacie z DX11, a nie L'Hiver!!
http://themodders.org/index.php?topic=25128.msg1217365#msg1217365

How can I see roses... and only feel thorns...

Erkem

Erkem

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Erkem

[G2NK] L'Hiver Edition 1.0 PL
#303 2017-06-12, 13:29(Ostatnia zmiana: 2017-06-12, 14:12)
Postanowiłem usunąć dx11 i bez niego z samym L'Hiverem też tarcze są niewidzialne,wieć to nie problem dx11.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@Erkem
Zainstaluj modyfikację od nowa na czystego Gothica, tylko nie przerzucaj pliku SystemPack.ini z pliku .rar.
Włącz nową grę i pochodź po świecie, załóż tarczę itd.
Po jakimś czasie wyłącz grę i zobacz czy jest SystemPack.ini (EnableShields=1)

Jeśli to nie pomoże, to zainstaluj inne wersję SystemPacka i zrób to samo co wyżej.
Instaluj tylko g2notr-systempack. Tutaj masz link.

pitappl

pitappl

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Vatras mi gdzieś zniknął. Nie ma go w tej kaplicy w Khorinis. Jakaś rada?

Erkem

Erkem

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Próbowałem teraz z SP 1.5/6/7 dalej to samo mimo,że w sp.ini jest enableshields=1 nie mam już pomysłu co jest tego przyczyną chyba sobie po prostu odpuszczę,ale i tak dzięki za rady.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@pitappl
Zapewne zniknął Ci on wieczorem, bądź w nocy. Będąc na wprost kaplicy, skręć w prawo. Vatras jest w domku.
Jeśli go tam nie ma to przyzwij go na kodach i zobacz gdzie pójdzie.

@Erkem
Może spróbuj zainstalować jeszcze wcześniejsze wersje. Nie pamiętam o co chodziło, ale jednej osobie pomógł chyba SP 1.1.

Erkem

Erkem

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Są postępy pojawił się SP.ini tyle,że prawie pusty i bez tych różnych linijek jak te enableshields(tarcz dalej  nie widać).To znaczy,że mam dłużej pograć i ten sp.ini sam się zapełni tym co trzeba czy przenieść ten z pliku .rar z l'hiverem?

PS
Szacun za cierpliwość mi by się nie chciało,tyle tłumaczyć i pomagać.
w systempack.ini mam to:
[DEBUG]
UnknExeCrc=0x90D85B15
FixGameUX=1
FixHighRes=1
FixBink=1
FixMss=1

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Dopisz:
[PARAMETERS]
EnableShields=1
Pod:
[DEBUG]
...
FixMss=1
Może zainstaluj kilka wersji SP :lol:

Erkem

Erkem

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomogło tarcze są,ale teraz nie mam w khornis bartoka,maga ognia(daron jakoś tak),gości przy piwie,wróżbity,sary,hakona,jory i laski od gospody tej u,której spać można ;/

PS
Problem rozwiązany.
Dzięki za pomoc :)

Janek Kos

Janek Kos

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejka, miał ktoś jeszcze problem lub umiałby pomóc z wykuwaniem mieczy z magicznej rudy u Benneta? Gram teraz najemnikiem w wersję 1.0 i próbując wykuć pierwszy miecz z rudy, mimo posiadania odpowiedniej ilości składników, otrzymuję komunikat o ich braku. Fakt, że w dzienniku jest napisane, że do wykucia miecza potrzeba SZTABY magicznej rudy, ale nie wiem, czy to nie pomyłka, a jeśli nie, to nie wiem, jak taką sztabę uzyskać. Ktoś, coś? :d

qubilele

qubilele

Użytkownicy
<Warchief of the Horde>
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • <Warchief of the Horde>
Sztaby wytapiasz przy piecu.

"These death knights are born of frost, rime gripping their decaying hearts"

Janek Kos

Janek Kos

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde blaszka. W tym zwyczajnym palenisku kowalskim? Trzeba mieć do tego jakąś specjalną umiejętność? Bo nie mam tam żadnej opcji dialogowej :/

pitappl

pitappl

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwszy raz gram w tego moda, powiem szczerze, że  wprowadzone zmiany zrobiły na mnie wrażenie :D. Potrzebuje jakichś porad dla totalnego nowicjusza. Czym warto na początku się zająć, w co inwestować PN itp :). Będę wdzięczny, za każdą radę.

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
U kogo opłaca się najbardziej zostać czeladnikiem? Gram wojownikiem 1h z tarczą.

shadow34443

shadow34443

Użytkownicy
Królewski paladyn
posty177
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Królewski paladyn
Witam kto  uczy obróbki skóry i skąd brać sztabke metalu

Dinster

Dinster

Użytkownicy
posty57
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie kto może mnie nauczyć mistrzostwa kowalstwa, chcę wykuć pancerz, którego projekt znalazłem w górskiej fortecy. Moja wersja L'hivera to 0.9.0

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest Diego w III rozdziale?

Yzyus

Yzyus

Użytkownicy
posty10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Kempix Jeśli chcesz zarobić to Bosper, jak chcesz mieć dobre bronie i tarcze dosyć szybko, to weź Harada, tylko przygotuj się na duży wydatek punktów nauki. Najlepsza dostępna broń i tarcza też jest możliwa do dostania tylko przez kowalstwo tak mi się zdaje.

@shadow34443 Obróbki skór uczy Bosper, sztabke metalu możesz kupić u Harada i ogólnie u kowali, handlarze bronią też czasami mają.

@Dinster W wersji 1.0 uczy Carl w porcie, w 0.9 nie wiem, ale możesz spróbować u niego.

@Kruk666 U mnie był w porcie koło Lehmara.

0 użytkowników
Do góry