Gothic II NK Edycja Rozszerzona 82001 211

O temacie

Autor Ryszard

Zaczęty 16.02.2017 roku

Wyświetleń 82001

Odpowiedzi 211

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Żadnego zmieniania zakończenia, błagam. To tak rozbija spójność gier, fabuły i jest tak sztuczne, że bardziej się nie da.
Inb4 w swojej zapowiedzi też masz nowe zakończenie; pomysł dawno wycofany, a nie da się edytować postów starszych niż rok.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Będzie to coś w podobie do G-ER?

Chodzi o założenia? Trudno powiedzieć czy podobne, na pewno w jakimś stopniu tak.

Czy ty zrobiłeś belki z 16-kąta i postawiłeś je jedna na drugą robiąc ścianę ??? Taki domek powinien mieć maks 500 trójkątów, szczególnie jak ma być ubogi.
Jak na taką chatkę sratkę to 500 to za dużo co najmniej o połowę

Kolega poprawi, dzięki za zwrócenie uwagi ;) , co do low poly poczytałem jednak grafika 3d to nie moja działka głównie, jak do spacera bardzo przydatne.

Post połączony: 2017-02-28, 13:51
Żadnego zmieniania zakończenia, błagam. To tak rozbija spójność gier, fabuły i jest tak sztuczne, że bardziej się nie da.
Inb4 w swojej zapowiedzi też masz nowe zakończenie; pomysł dawno wycofany, a nie da się edytować postów starszych niż rok.

Zmiany zakończenia nie będzie, jak mówiłem to addon a nie gothic zmieniony, co do alternatywnych zakończeń to raczej wątpię. Będzie rozszerzenie zakończenia o szczegóły.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty207
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Niech nie poprawia, tylko wywali i zrobi od nowa. Zarówno kołczan jak i chatka nie nadają się do gothica. Polecam pooglądać oryginalne modele, zobaczyć jak są zrobione. Jak najwięcej detalu upycha się w teksturze, z resztą polecam korzystać na początku z tych z oryginału. Wtedy jest pewność że będą ok jeśli chodzi o spójność ze światem z podstawki. Pomijając ilość poly - akcja dzieje się jakieś 1000 lat temu, a tu kurwa rybak ma chatkę z bali w idealnym kształcie. Czym on sobie ją tak wystrugał? ściany też idealnie pionowe, no prośba. Gdzie tu logika gdzie tu sens.
Unikałbym też dawania cienkich materiałów ze zwykłych planeów, strasznie nierealnie to wygląda.

Gothic najlepszy

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem gdzieś tu niedawno temat z prośbą o coś zbliżonego do G2:ER, aci tu jak z podziemi wyrośli!

Wole takie fajne nie przeogromne mody zamiast dużych, nudnych modów robionych przez ludzkie wiecie-co

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Kołczan można zrobić z modelu paczki z bronią już nawet otexturowany jest D: Ja uważam osobiście, że zmiana zakończenia gry jest na + Bo już mi się rzygać chce kurwa jednym i tym samym w Returningu 2.0 się im to udało i zawsze wracam do tej gry.

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Miałem gdzieś tu niedawno temat z prośbą o coś zbliżonego do G2:ER, aci tu jak z podziemi wyrośli!

Wole takie fajne nie przeogromne mody zamiast dużych, nudnych modów robionych przez ludzkie wiecie-co

Założeniem jak mówiłem jest rozszerzenie o rzeczy niedodane przez PB - części z nich nie było w żadnej modyfikacji z którą do tej pory miałem do czynienia, nawiązania fabularne do I ER oraz nasze pomysły, rozumiem że przydługi mod zapchany treścią może nudzić, staramy się zbalansować odpowiednio wątki fabularne z rozgrywką walki, tajemnicami, nawiązaniami i eksplorowaniem świata przedstawionego. Dawanie według mnie byle posyłek i typowych próśb nie ma sensu, dodać mniej zadań a bardziej rozbudowanych i zwrotami akcji, poza grupką bardziej pobocznych , nie musowych do wykonania. Oczywiście staramy się w ciekawy sposób ukazać opowieści z tych questów i skupiać uwagę gracza na pewne detale poprzez zwrócenie uwagi. Żeby te główne przynajmniej nie były takimi wypocinami aby byle zapchać kolejne bajty danych i narazić gracza na stratę czasu.

Slejduxx

Slejduxx

Użytkownicy
posty76
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bardzo fajne są te pancerze straży. Powodzenia w pracy nad modem :)

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Bardzo fajne są te pancerze straży. Powodzenia w pracy nad modem :)

Dziękujemy  :D , wkrótce jak się ogarnie jakieś lokacje to będą nowe screeny.

Frizbick
  • Gość
Przestaję powoli wierzyć w ten team. Połączyliście tematy starej zapowiedzi z nową zamiast wrzucić tamten stary do archiwum i założyć nowy i teraz dopracowana zapowiedź jest na 7 stronie? Bez jaj, tak ciężko jest edytować główny temat?

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jakie gildie główne będą w modyfikacji?

Post połączony: 2017-03-04, 12:26
Chodzi mi o dodatkowe :)

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Przestaję powoli wierzyć w ten team. Połączyliście tematy starej zapowiedzi z nową zamiast wrzucić tamten stary do archiwum i założyć nowy i teraz dopracowana zapowiedź jest na 7 stronie? Bez jaj, tak ciężko jest edytować główny temat?

Nie ciężko, możliwe że ta decyzja była nie właściwa, przyczyniła się z niedogadania. A jeśli chodzi o dostawianie nowych postów związanych z modyfikacją to ktoś kiedyś wspomniał, aby nie edytować starszych tylko dawać nowe.

Jakie gildie główne będą w modyfikacji?

Post połączony: 2017-03-04, 12:26
Chodzi mi o dodatkowe :)

Głowna będzie piąta, reszta pobocznych. Za to bardziej rozbudowane będą te obecne i ta piąta jako główne. Decyzja padła na myśliwych z możliwością awansowania do łowców orków, jest też rozważana opcja dodania alternatywy dla łowców orków - zabójców jaszczuroludzi do wyboru między tymi dwoma, choć pomysł jest odrzucany z tymi "Zabójcami". Co do głównych będą nowe awansy.

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A będzie nekromanta albo mag wody jako gildia główna?

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
A będzie nekromanta albo mag wody jako gildia główna?

Nekromanta bardzo możliwe albo coś podobnego (nie będę tego spoilerował), magów wody nie będzie gdyż fabularnie Saturas nie ma z nami najlepszych stosunków, a nie widzę sensownego rozwinięcia dla tej gildii, wystarczy członek wodnego kręgu jako poboczna. Wszyscy magowie wody zajęci odkryciami nie mają czasu uczyć bohatera a w pierwszym rozdziałe potrzebujemy  gildii.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
à propos Wodnego Kręgu; rozwiniecie go jakoś? (misje, nowi członkowie itd.)

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
à propos Wodnego Kręgu; rozwiniecie go jakoś? (misje, nowi członkowie itd.)

Wodny krąg rozwiniemy :D

blackero

blackero

Użytkownicy
posty220
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bedzie oboz bractwa sniacych?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Możecie wykorzystać model nowego ciężkiego pancerza wodnego kręgu co Wam wysłałem :p

Nie wiem jaki problem jest dodać paru magów wody oraz nowicjuszy i rozwinąć gildie, Staturas nie miał przecież z nami aż takiego problemu. Koniec końców potem nam ufa :D

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Możecie wykorzystać model nowego ciężkiego pancerza wodnego kręgu co Wam wysłałem :p

Nie wiem jaki problem jest dodać paru magów wody oraz nowicjuszy i rozwinąć gildie, Staturas nie miał przecież z nami aż takiego problemu. Koniec końców potem nam ufa :D

Problem nie jest, tak postanowili scenarzyści.

Jako lokacja tak, jako gildia nie.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty207
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy

Bez sensu, nie ma śniącego to nie ma bractwa. Jak uzasadnić ich istnienie fabularnie?

Gothic najlepszy

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Ci którzy uciekli albo nie zostali opętani na przykład.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry