Gothic II NK Edycja Rozszerzona 82446 211

O temacie

Autor Ryszard

Zaczęty 16.02.2017 roku

Wyświetleń 82446

Odpowiedzi 211

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
A po co dodawać następną bezsensowną główną gildię, do tego jeszcze do której dołączanie wymagałoby już należenia do jakiejś innej, co kłóciłoby się z lore - np. jak mógłby do niej dołączyć Mag Ognia lub strażnik/paladyn, składający przysięgi? Komu by się chciało przechodzić następne stosy głupich, a pracochłonnych i nudnych w stworzeniu i połączeniu zadań, mających na celu tylko wypełnienie czasu, a nie jego urozmaicenie, jakim by było zrobienie zadań absolutnie pobocznych dla Wodnego Kręgu? Naprawdę wymaganie od wszystkich twórców modów typu rozszerzenie returningopodobnych śmieci i zapychaczy, czyniących rozgrywkę monotonną, zamiast ciekawą i urozmaiconą, już nawet nie jest wkurwiające. To po prostu męczenie pały. Zróbcie kurwa 20 gildii głównych i 40 pobocznych, ciekawe, komu by się chciało w to grać. Osoby, które chcą zrobić z każdej najmniejszej pierdoły gigantyczny wątek i dorobić do niego całą teorię spiskową powinny się zastanowić, co robią.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Bedzie oboz bractwa sniacych?

Bez sensu, nie ma śniącego to nie ma bractwa. Jak uzasadnić ich istnienie fabularnie?

Masz rację, my się skupiamy na pięciu głównych z awansami a porządnie. Ci którzy uciekli nawet na pewno by nie służyli śniącemu z wielu prostych przyczyn. Lepiej dopracować te obecne i piątą - myśliwych jak i ich awans - łowców orków, którzy są w pełni uzasadnieni fabularnie i jest dużo możliwości w pisaniu ich wątków i DOBRYCH wątków moim zdaniem.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Pierdu, pierdu, a nic konkretnego jeszcze nie pokazaliście :/

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Pierdu, pierdu, a nic konkretnego jeszcze nie pokazaliście :/

Monotonna praca nad wyspą Khorinis w blenderze. W swoim czasie będą materiały. W końcu muszę odpowiadać na pytania innych a robienie moda to nie wyścigi, nieprawdaż?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A po co dodawać następną bezsensowną główną gildię, do tego jeszcze do której dołączanie wymagałoby już należenia do jakiejś innej, co kłóciłoby się z lore - np. jak mógłby do niej dołączyć Mag Ognia lub strażnik/paladyn, składający przysięgi? Komu by się chciało przechodzić następne stosy głupich, a pracochłonnych i nudnych w stworzeniu i połączeniu zadań, mających na celu tylko wypełnienie czasu, a nie jego urozmaicenie, jakim by było zrobienie zadań absolutnie pobocznych dla Wodnego Kręgu? Naprawdę wymaganie od wszystkich twórców modów typu rozszerzenie returningopodobnych śmieci i zapychaczy, czyniących rozgrywkę monotonną, zamiast ciekawą i urozmaiconą, już nawet nie jest wkurwiające. To po prostu męczenie pały. Zróbcie kurwa 20 gildii głównych i 40 pobocznych, ciekawe, komu by się chciało w to grać. Osoby, które chcą zrobić z każdej najmniejszej pierdoły gigantyczny wątek i dorobić do niego całą teorię spiskową powinny się zastanowić, co robią.

Zajmij się kurwa swoim modem, nie rozumiem twojego problemu, krótko mówiąc jak autor chce to niech sobie napierdoli 20 nowych gildii, co Ciebie to interesuję? Zajmij się lepiej swoją inkwizycją. Uważam, że obóz bractwa można było by zrobić jako główną gildię to samo łowcy orków, z tym, że dołączyć do niej można było by tylko w GD, gdzie zresztą mielibyśmy wcześniejszy dostęp, macie multum możliwości, zmodyfikowanie 2 i 3 rodziału, rzygać mi się chce fabułą z gothica, im więcej zmienicie tym lepiej bo mod się szybko nie znudzi.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

Gothic II NK Edycja Rozszerzona |Nowa zapowiedź|
#165 2017-03-06, 21:07(Ostatnia zmiana: 2017-03-06, 21:28)
Monotonna praca nad wyspą Khorinis w blenderze. W swoim czasie będą materiały. W końcu muszę odpowiadać na pytania innych a robienie moda to nie wyścigi, nieprawdaż?

Oczywiście, napisałem tak bo się trochę nudno robiło, a pytań konkretnych nie mam do was.

No to pozostaje czekać na wyspę no i powodzenia z blenderem jak ja go raz dotknąłem to mnie aż dupa zabolała na 5 miesięcy, a chciałem tylko coś poszperać, tak więc szacun.

Szczerze modyfikacja mnie interesuje pod względem lore, nową gildią jak i światem no, ale żeby ocenić coś najpierw trzeba zobaczyć XD.

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team

Oczywiście, napisałem tak bo się trochę nudno robiło, a pytań konkretnych nie mam do was.

No to pozostaje czekać na wyspę no i powodzenia z blenderem jak ja go raz dotknąłem to mnie aż dupa zabolała na 5 miesięcy, a chciałem tylko coś poszperać, tak więc szacun.

Szczerze modyfikacja mnie interesuje pod względem lore, nową gildią jak i światem no, ale żeby ocenić coś najpierw trzeba zobaczyć XD.

Spoko, rozumiem mało materiałów. Póki co dużo modeli 3d i graficy się obijają a ponad to brak animatora boli :/ . Coś tam zaanimuje jak prosta ani żuchwy czy wyciągania strzały ale potworów animować np: nie umiem. Na szczęście w tej kwestii @Draks nam pomaga więc dziękuje mu. Będą też inne wyspy i tak naprawdę staramy się dla każdego coś miłego - nawalanka z npcami (to co ja lubię najbardziej :D) , eksploracja, tajemnice i fabuła, w zasadzie zobaczymy co z tego będzie. Mamy już materiały, nie wszystkie jednak chcemy spoilerować żeby coś było zaskakującego :D . Jak zrobimy lokacje naszykuje materiały i upublicznię, żeby to nie były znowu gołe modele, moby bez animacji itp..

boguc

boguc

Użytkownicy
posty207
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Zajmij się kurwa swoim modem, nie rozumiem twojego problemu, krótko mówiąc jak autor chce to niech sobie napierdoli 20 nowych gildii, co Ciebie to interesuję? Zajmij się lepiej swoją inkwizycją. Uważam, że obóz bractwa można było by zrobić jako główną gildię to samo łowcy orków, z tym, że dołączyć do niej można było by tylko w GD, gdzie zresztą mielibyśmy wcześniejszy dostęp, macie multum możliwości, zmodyfikowanie 2 i 3 rodziału, rzygać mi się chce fabułą z gothica, im więcej zmienicie tym lepiej bo mod się szybko nie znudzi.

Każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie na temat tej modyfikacji więc buzia na kłódkę i wypierdalaj  :ok:

Gothic najlepszy

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
Jak dla mnie mod zapowiada się ładnie , ważne że idą prace do przodu,  porównując do innych pseudo dodatków które miały  powstać , a upadły po kilku miesiącach.      Zobaczymy jak się dalej potoczy :D

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jak się ma gównianą linię obrony to najłatwiej zrobić hurr durr zajmij się sobą, i to dwukrotnie, co? Jest mnóstwo innych sposobów na urozmaicenie 2 i 3 rozdziału, innych niż stosy zadań, które trzeba zrobić, bądź też setek możliwości, których gracz nie będzie w stanie wszystkich sprawdzić. Liczy się jakość, a nie ilość. Ale tłumaczenie tego złodziejowi mija się z celem, dlatego najlepiej nie odpowiadaj.

Miler

Miler

Użytkownicy
Człowiek z nikąd
posty130
Propsy17
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • Człowiek z nikąd
Jak się ma gównianą linię obrony to najłatwiej zrobić hurr durr zajmij się sobą, i to dwukrotnie, co? Jest mnóstwo innych sposobów na urozmaicenie 2 i 3 rozdziału, innych niż stosy zadań, które trzeba zrobić, bądź też setek możliwości, których gracz nie będzie w stanie wszystkich sprawdzić. Liczy się jakość, a nie ilość. Ale tłumaczenie tego złodziejowi mija się z celem, dlatego najlepiej nie odpowiadaj.

Ja pierdole. Gadasz jakbyśmy mieli nakurwić milion gildi głównych i pobocznych a dodajemy jedną bardzo dobrze wykonaną gildię główną i max. kilka mało ważnych gildii pobocznych, które równie dobrze można będzie mieć w dupie. Więc nie rozumiem twojego bólu.

I’m always getting high cuz my confidence low.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ziomeczku, ale ja nie napisałem, że wy to robicie. Odwołuję się do ludzi bez przerwy chcących zrobić ze wszystkiego główną gildię i zadających pytania o tarcze, duale i inną srakę. Waszego moda szanuję :F

Miler

Miler

Użytkownicy
Człowiek z nikąd
posty130
Propsy17
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • Człowiek z nikąd
Ziomeczku, ale ja nie napisałem, że wy to robicie. Odwołuję się do ludzi bez przerwy chcących zrobić ze wszystkiego główną gildię i zadających pytania o tarcze, duale i inną srakę. Waszego moda szanuję :F

No, to trochę zmienia postać, żeczy...

I’m always getting high cuz my confidence low.

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam nadzieję, że faktycznie będziecie w stanie zaskoczyć gracza czymś oryginalnym, bo przykładowo rozwinięcie wątku Wodnego Kręgu miało miejsce już w Przeznaczeniu i szczerze mówiąc to nie wiem czy da się ten wątek rozwinąć lepiej. Ten przedstawiony w Przeznaczeniu był nienaganny, niczego mu nie brakowało. Obawiam się, że wasza koncepcja co do tej gildii może zbytnio się nie różnić od tej jaka była zaprezentowana w Przeznaczeniu, dlatego może lepiej będzie faktycznie stworzyć jakieś zupełnie nowe gildie poboczne z nową, własną historią.

Duch

Duch

Użytkownicy
posty62
Propsy108
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A kto powiedział, że Wodny Krąg w ER ma dorównać do moda Przeznaczenie? O ile mi wiadomo nikt z teamu nie grał w tę modyfikację, a nie będzie robił jakiejś rywalizacji.

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam nadzieję że nie będziecie się wzorować na przeznaczaniu bo imho jest słabym modem.

Duch

Duch

Użytkownicy
posty62
Propsy108
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ten mod jest bardzo kontrowersyjny. I nikt nie będzie się wzorował na żadnym modzie. To możemy przyrzec ;)
No rzecz jasna, pewne wątki z pierwszej ER będą rozwinięte u nas.

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będzie Magów Wody? Szkoda, gildia do której zawsze chciałem dołączyć. Może da się coś jednak z tym zrobić.
A na żadnych przeznaczeńach się nie wzorować. Słaby mod na podstawie średniego moda, nie wspominając o tym dziadzie memoriusie.

Nie idzcie w ilość ale w jakość, w przeciwieństwie do G1, G2 nie prosi się o "dokończenie". Do fabuły głównej imo nie trzeba niczego wpychaćv wystarcza dobrze przemyślane i faj nie zrobione zadania poboczne.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ale po co robic kolejna gildie kopi magów ognia?  :pokerface:

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Mam nadzieję, że faktycznie będziecie w stanie zaskoczyć gracza czymś oryginalnym, bo przykładowo rozwinięcie wątku Wodnego Kręgu miało miejsce już w Przeznaczeniu i szczerze mówiąc to nie wiem czy da się ten wątek rozwinąć lepiej. Ten przedstawiony w Przeznaczeniu był nienaganny, niczego mu nie brakowało. Obawiam się, że wasza koncepcja co do tej gildii może zbytnio się nie różnić od tej jaka była zaprezentowana w Przeznaczeniu, dlatego może lepiej będzie faktycznie stworzyć jakieś zupełnie nowe gildie poboczne z nową, własną historią.

A ja mam w dupie taki mod, który oferuje całą zawartość woga, niech autor zrobi sobie kopie nawet paladynów, ja i tak zagram ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry