Gothic II NK Edycja Rozszerzona 82000 211

O temacie

Autor Ryszard

Zaczęty 16.02.2017 roku

Wyświetleń 82000

Odpowiedzi 211

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Drużyna?
Błagam, Gothic to nie gra na tego typu systemy. Towarzysze z Gothica to pierdołowate pachołki, które absolutnie nie posiadają jakiejkolwiek własnej inteligencji. Za dużo z tym roboty, za mało efektów. Radzę z tego zrezygnować, tak jak ja.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Drużyna?
Błagam, Gothic to nie gra na tego typu systemy. Towarzysze z Gothica to pierdołowate pachołki, które absolutnie nie posiadają jakiejkolwiek własnej inteligencji. Za dużo z tym roboty, za mało efektów. Radzę z tego zrezygnować, tak jak ja.

Póki co mnie przyciągnęła grafika 3D :D Mamy już dużo planów co do terytorium miasta jak i gd. Ten system w sumie można ograniczyć do minimum albo go porzucić, teraz mogę w sumie odłożyć na bok.

Miler

Miler

Użytkownicy
Człowiek z nikąd
posty130
Propsy17
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • Człowiek z nikąd
#SkrinZPrac :D
Więc postanowiłem, że zrobię taki koncepcyjny domek rybacki (na razie nie oteksturowany) i wygląda on tak :

Mam nadzieję, że choć trochę się podoba :D

I’m always getting high cuz my confidence low.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Więc postanowiłem, że zrobię taki koncepcyjny domek rybacki (na razie nie oteksturowany) i wygląda on tak :

Czy ty zrobiłeś belki z 16-kąta i postawiłeś je jedna na drugą robiąc ścianę ??? Taki domek powinien mieć maks 500 trójkątów, szczególnie jak ma być ubogi.

Miler

Miler

Użytkownicy
Człowiek z nikąd
posty130
Propsy17
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • Człowiek z nikąd

Czy ty zrobiłeś belki z 16-kąta i postawiłeś je jedna na drugą robiąc ścianę ??? Taki domek powinien mieć maks 500 trójkątów, szczególnie jak ma być ubogi.
No mówię, że to na razie koncept. Model w grze będzie dostosowany do ograniczeń silnika  :D

boguc

boguc

Użytkownicy
posty207
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Ciekawe jak z tego cuda zrobisz gothicowe low poly :facepalm: Ten dach z czego jest, kartki papieru?
http://themodders.org/index.php?topic=15323.0
http://themodders.org/index.php?topic=25898.0
poczytaj i wróć

Gothic najlepszy

Miler

Miler

Użytkownicy
Człowiek z nikąd
posty130
Propsy17
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • Człowiek z nikąd

Modyfikacja do Gothica II NK o nazwie "Edycja Rozszerzona" to, jak sama nazwa mówi rozszerzenie do wszystkim dobrze znanej gry zawierające nowe dialogi, wątki fabularne, nową gildię, rozbudowane pomysły twórców nigdy nie dodane do gry czy nasze oryginalne pomysły. W skrócie :

Zmodyfikowane Światy
Poza dodaniem kilku vobów, nasza ekipa zajęła się lekkim zmodyfikowaniem Khorinis czy Górniczej Doliny w blenderze dodając na przykład zniszczoną wierzę z intra gry, czy przywracając teren za palisadą.
Nowe Mechaniki
Oczywiście co to za rozszerzenie nie dodające nowych mechanik, czy  nie rozbudowujące dobrze już znanych mechanik z podstawowej wersji gry. Dodaliśmy takie rzeczy jak zatrucia, czy nawet pływanie łódką!
Nowe Gildie
W modzie pojawią się nowe gildie główne i poboczne takie jak Myśliwi, Rybacy czy Łowcy Orków
System reputacji
Modyfikacja wprowadza także system reputacji podobny do tego z trzeciej części gry. Przykładowo : Aby gdzieś wejść musimy mieć wymaganą liczbę punktów reputacji u danej gildii. Jeśli nasza reputacja w mieście będzie zbyt niska, wtedy nie będziemy mogli wejść do miasta. Punkty reputacji możemy nabijać np. wykonując misję czy odrabiając je u Lorda Andre.
Nowe Bronie, Zbroje, Hełmy
Grając w modyfikację natrafimy na nowe pancerze, możliwość wyrabiania hełmów, używania różnych rodzajów strzał czy duale, potiony czasowe i kołczany.
Screeny!

Ciężka Zbroja Łowców Orków :
Spoiler

Mikstura Akrobatkyki :
Spoiler

Zbroja Łowcy Demonów :
Spoiler

Nowa Zbroja Thorusa :
Spoiler

Model kołczanu :
Spoiler

Koncept nowej chaty :
Spoiler

Nowe tekstury Khorinis :
Spoiler

Szabla Pirata :
Spoiler

Łódka (w fazie testów) :
Spoiler

Zużyta zbroja palladyna :
Spoiler

Pancerze Strażników :
Spoiler

Nowi Handlarze :
Spoiler

Nowe jedzonko :
Spoiler

Nowy Potwór :
Spoiler

Za modyfikację odpowiada ekipa Pandora Team  :D

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Trzecia zapowiedź jak nie czwarta XD. Powie mi ktoś dlaczego robicie tyle nowych zapowiedzi ?

Miler

Miler

Użytkownicy
Człowiek z nikąd
posty130
Propsy17
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • Człowiek z nikąd
Trzecia zapowiedź jak nie czwarta XD. Powie mi ktoś dlaczego robicie tyle nowych zapowiedzi ?
Druga. Extended to oddzielny projekt xd

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W ogóle nie rozumiem robienie moda po polsku z angielską nazwą. Zamiast robić dwie zapowiedzi,zrób jedną a porządną. Te screeny dalej niczego nie prezentują czegoś co by zachęciło do gry w "moda",a ta nowa chata i piwo w szklanej butelce to już w ogóle jest beznadzieja. Wstawiasz też screena z handlarzem,który do zrobienia jest w 5 min licząc też vob. Nie widzę szczególnego wysiłku.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Druga. Extended to oddzielny projekt xd

Jak jeszcze ty nie byłeś w teamie, to był nabór ludzi to produkcji, ale szybko został zamknięty.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
ten nowy potwór wygląda... XD

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Proszę o usunięcie/przeniesienie lub połączenie tego wątku, wyszło tak przez moje nie dogadanie z @Miler :/ . Niepotrzebnie zaśmiecamy forum dwoma zapowiedziami tej samej modyfikacji .

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
@Ryszard swoją prośbę zamieść w temacie "Postulaty".

Dziękuję za poradę :D

boguc

boguc

Użytkownicy
posty207
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Wygląda jak gówno, a chłopaki nie mają pojęcia o modelowaniu low poly do gothica.

Gothic najlepszy

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak zmienicie to badziewne zakończenie NK to będę was chyba ubóstwiał. Pewnie nie będzie tej Nocy....Kruka.

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Jak zmienicie to badziewne zakończenie NK to będę was chyba ubóstwiał. Pewnie nie będzie tej Nocy....Kruka.

Decyzje podjęte wcześniej w większym stopniu wpływają na zakończenie gry. Czy będzie więcej zakończeń, nie wykluczone, jednak jak wiadomo to jest Addon rozszerzający fabułę i dodający nowe rzeczy, gildie, pomysły, lokacje (jest mało może tych oryginalnych innowacji, wiadomo jednak że te GII można rozszerzyć na miliony możliwych kombinacji) a nie zmieniający NK w większym stopniu. W skrócie sporo jest rzeczy, które PB miała dodać, jednak z powodu braku czasu i problemów nie pojawiły się + nasze pomysły i nawiązania.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty207
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Jak na taką chatkę sratkę to 500 to za dużo co najmniej o połowę

Gothic najlepszy

blackero

blackero

Użytkownicy
posty220
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Będzie to coś w podobie do G-ER?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry