Informacje Ogólne - DK 219019 294

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 16.05.2013 roku

Wyświetleń 219019

Odpowiedzi 294

blightborne

blightborne

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak, w Z Zycia Zlodzieja jest zadanie z przemiana w chrzaszcza, bardzo pierdolkowate ale fun i kozackie. Wyobrazam sobie ze na targowisku ktos moglby przyczepic tym goblinom skrzydla i probowac je sprzedac jako rusalki

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
W sumie tak ostatnio się zacząłem zastanwiać. Czy jeśli regoth by wyszedł w jakimś sensownym czasie - to czy planowalibyście wydać wersję modyfikacji działającej na regoth? Bo zapewne wykorzystujecie lego/ikarusa mocno także pewnie w zależności od tego co by degenrated dodał byłoby ciężej albo prościej stworzyć wersję modyfikacji na regoth.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu

Dark
Moderator działu

Informacje Ogólne - DK
#142 2017-01-25, 02:42(Ostatnia zmiana: 2017-01-25, 02:49)
@Drathar pomysł jest fajny, myślałem też o czymś w trochę innym stylu inspirując się modem Velaya. Zobaczymy, na pewno gdzieś w dobrym guście goblin się pojawi ;)

W sumie tak ostatnio się zacząłem zastanwiać. Czy jeśli regoth by wyszedł w jakimś sensownym czasie - to czy planowalibyście wydać wersję modyfikacji działającej na regoth? Bo zapewne wykorzystujecie lego/ikarusa mocno także pewnie w zależności od tego co by degenrated dodał byłoby ciężej albo prościej stworzyć wersję modyfikacji na regoth.
Nie ma sensu na ten temat gdybać, bo mimo że idzie mu świetnie to nadal jest w totalnych powijakach. Oczywiście gdyby w przyszłości wyszła wersja będąca 1:1 gothiciem na regothcie i przenosiny niosłyby ze sobą usprawnienia mechaniki/etcetera to jak najbardziej. Jednakże to raczej nie uda mu się w najbliższej przyszłości.

Z ikarusa nie korzystamy właściwie w ogóle, bo to bugogenne gówno (i tak, mam świadomość że w CZ nałożyło się to z błędami orca, ale nadal combo z ikarusem jest mordercze w skutkach).

Post połączony: 2017-01-25, 02:48
btw. jeszcze przy okazji języków, pochwalę się że dzięki naszym zagranicznym fanom film z Rhobarem II doczekał się aż sześciu profesjonalnych tłumaczeń (na angielski, niemiecki, serbski, rosyjski, rumuński i włoski). Za kilka dni powinna być gotowa wersja hiszpańska i francuska.

Szukamy jeszcze kogoś z Czech i Słowacji :D
https://www.youtube.com/watch?v=8TrLWoSo49c

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

Informacje Ogólne - DK
#143 2017-01-25, 04:06(Ostatnia zmiana: 2017-01-25, 04:11)
Z ikarusa nie korzystamy właściwie w ogóle, bo to bugogenne gówno (i tak, mam świadomość że w CZ nałożyło się to z błędami orca, ale nadal combo z ikarusem jest mordercze w skutkach).h
Jeśli umiejętnie się z nim obchodzi to nie. Problem w tym, że wielu ludzi zabiera się za niego, nie mając pojęcia za co tak naprawdę się biorą.

CZ to inna bajka, bo wykorzystuje on starą wersję Ikarusa, która była testowana na szybko w G1. A niektóre skrypty były napisane gorzej niż scenariusz The Room.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
@Gother kombinuje nad kompromisowym rozwiązaniem wprowadzenia tarcz - i stworzył z tej okazji film.

Możecie obejrzeć i wypowiedzieć się na temat rozwiązania (najlepiej pod filmem w komentarzu):
https://www.youtube.com/watch?v=fxjOyKzlQzU

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Szkoda, że u mnie już dawno pokazałem że taki system jest najbardziej odpowiedzialny i zgrany ;) Ale fajnie, że robicie to według mnie, bardzo dobrze ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie wiem w jakim stopniu chcesz jeszcze pokazać, jak bardzo jesteś żałosny, ale przestań. Serio uważasz, że ktokolwiek, ktokolwiek na tym forum próbowałby bazować cokolwiek na Tobie?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Szkoda, że u mnie już dawno pokazałem że taki system jest najbardziej odpowiedzialny i zgrany ;) Ale fajnie, że robicie to według mnie, bardzo dobrze ;)

Naprawdę sądzisz, że ktoś ogląda twoje materiały?

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Aż wyszukałem twój kanał YT i sprawdziłem temat. Animacje zajebane z dark sagi, motyw blokowania tez. Na pewno nie jest to w 100% twoja robota tylko zlepek animacji i skryptów przerobionych pod twoją koncepcję. Także cichutko tam.

Gothic najlepszy

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Blokowanie jest z system packa ;) Reszta ciosów jest zaprogramowana tak, że jeśli masz 30% to walczysz jak wojownik z tarczą, jeśli 60% to jak mistrz z tarczą, jedna animacja ;)

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ale on nie chciał abyś mu pisał swoją filiozofię tylko żebyś się już zamknął bo tu się złodziei nie lubi. Naprawdę, jak się już chwalisz swoją pracą człowieku to zrób kiedyś coś od podstaw w 100% zupełnie sam nie kradną niczego i się chwal i wymądrzaj w nie swoich działach.

Marco Zielak

Marco Zielak

Użytkownicy
Aktor Dubbingowy (Amator, pracuję za darmo)
posty9
Propsy2
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • Aktor Dubbingowy (Amator, pracuję za darmo)
Nie mogę się doczekać jestem wielkim fanem Gothic lecz nie wszystkie części posiadam ale stare Khorinis w porównaniu do samych ss'ów miasta Vaduz to jest cienkie miasto powiem tak wydaje mi się że gra będzie ciekawa na tyle że będzie można wejść do większej liczby budynków a poza tym Dubbing będzie świetny obejrzałem wszystkie odcinki waszego aktora głosowego miło będzie usłyszeć znajomy głos :D

Jeśli prowadzisz pracę nad dubbingiem jakiejś modyfikacji  i potrzebujesz ciekawej barwy głosu mam nadzieję że bierzesz pod uwagę mój występ.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie mogę się doczekać jestem wielkim fanem Gothic lecz nie wszystkie części posiadam ale stare Khorinis w porównaniu do samych ss'ów miasta Vaduz to jest cienkie miasto powiem tak wydaje mi się że gra będzie ciekawa na tyle że będzie można wejść do większej liczby budynków a poza tym Dubbing będzie świetny obejrzałem wszystkie odcinki waszego aktora głosowego miło będzie usłyszeć znajomy głos :D

Gdzie widziałeś te ssy z miasta Vaduz?

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Może widział jakieś stare, gdzieś wcześniej dark pokazywał pierwsze wersje porzucone.

Gothic najlepszy

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

Informacje Ogólne - DK
#154 2017-02-04, 19:51(Ostatnia zmiana: 2017-02-04, 19:57)
Chodziło mu o screeny z pierwszej strony tego tematu.

Co uwag Draksa to coś wątpię by obejrzał film, bo idea USWT jest jednak trochę inna i nie opiera się jedynie na zmianie kilkunastu animacji (których sam edycji jednak trochę zaniedbał), a już w ogóle nie ma w nim czegoś takiego:
Blokowanie jest z system packa ;) Reszta ciosów jest zaprogramowana tak, że jeśli masz 30% to walczysz jak wojownik z tarczą, jeśli 60% to jak mistrz z tarczą, jedna animacja ;)
To wręcz zaprzeczenie jednej z podstaw USWT.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A co sądzicie o tym aby tarcze wymagałyby nie tylko siły ale i zręczności? Wtedy dodatkowe PN trzeba byłoby wpakować w zręczność, i mielibyśmy więcej defa ale mniej obrażeń.

Marco Zielak

Marco Zielak

Użytkownicy
Aktor Dubbingowy (Amator, pracuję za darmo)
posty9
Propsy2
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • Aktor Dubbingowy (Amator, pracuję za darmo)
Iż jestem fanem Gothic też się jeszcze wyowiem tarcze pasują do dodatku ale po co zręczność chyba że nieliczne tak jak u mieczy rapier czy miecz mistrzowski. W dodatku osobiście chciałbym zobaczyć Demon hunters ta gildia wydaje mi się najciekawsza a zarazem najbardziej tajemnicza dlatego też nie mogę doczekać się dodatku

Jeśli prowadzisz pracę nad dubbingiem jakiejś modyfikacji  i potrzebujesz ciekawej barwy głosu mam nadzieję że bierzesz pod uwagę mój występ.

Kassian

Kassian

Użytkownicy
posty30
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja też jako fan się wypowiem - wywalić tarcze definitywnie. Rozwijać to, za co kochamy G1 i G2.

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
True!
Klimat Gothica 1 w świecie wielkości gothic 2 + sterowanie i będzie bomba :D

Seginus

Seginus

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tarcze dla bohatera raczej nie powinny być dostępne, kilku npc mogłoby ją mieć. Jakby ten sposób walki się jednak sprawdził to w 2 części Dziejów nie miałbym nic przeciwko gdyby udostępnić taką opcje. Póki co lepiej być ostrożnym i nie wprowadzać nic na siłę.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry