Informacje Ogólne - DK 195239 294

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 16.05.2013 roku

Wyświetleń 195239

Odpowiedzi 294

Revo16pl

Revo16pl

RaveN Studio
posty101
Propsy100
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
Weź nawet nie wspominaj o tej imitacji Gothica - Returningu, okropny balans, denne dialogi i cała reszta. Nie wiem jak można z czystym sumieniem wydać coś tak beznadziejnego jak Returning. z modów które kojarze chyba tylko "Edycja Rozszerzona" i "z życia złodzieja" trzymają naprawdę wysoki poziom mają logiczne zadania i są dobrze zbalansowane.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Też jakoś nie przepadam za Returnem acz ER również arcydziełem bym nie nazwał.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Witam, mam do was pytani czy zamierzacie użyć mapki z moda l'hiver?? Wiem, że to mod ale tak powiększona mapa była by czymś super według mnie, ponieważ dodaje kilka kopalń powiększa wyspę.
Nie ma takiej opcji niestety

Komuchpl

Komuchpl

Użytkownicy
Co? Ja?
posty146
Propsy130
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Co? Ja?
Witam, mam do was pytani czy zamierzacie użyć mapki z moda l'hiver?? Wiem, że to mod ale tak powiększona mapa była by czymś super według mnie, ponieważ dodaje kilka kopalń powiększa wyspę.

I ma się nijak do lore gothica

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam!

To mój pierwszy post na forum.
Trafiłem tutaj przez info na gry-online gdzie szukałem recenzji jakies innej starej gierki. Gdy zobaczyłem informacje o profesjonalnym dubbingu w modzie to aż mnie ścięło.

Ogólnie gdy wyszedł Gothic jeden to byłem pod wielkim wrażeniem tej gry nie odrywałem się dniami od niej. Gothic II był jeszcze lepszy i też pozostawił po sobie bardzo pozytywne wrażenie i wspomnienia. Noc Kruka nie skończyłem wtedy gdyz miałem sporą przerwę od grania.
Nie dawno wróciłem na powaznie ale wszystkie te nowe gry jakoś mnie nie ruszają (nowe Gothicy to porażka) więc własnie chodziłem po gry online by zagrać w coś starszego (trafiłem akurat na Assasin Creed - tak wiem, jestem stary :D i mam spore opóźnienie :P) gdy słyszałem o DK.

To tak słowem wstępu.
Grałem kiedyś w Returning ale jak dla mnie był za wysoki poziom i nie mogłem nikogo pokonać a zwykły bandyta czy najemnik brał mnie na 2-3 strzały. Przed samym drugim aktem musiałem zrezygnować bo ilość czasu spędzonego na load'y była większa niż samego grania.

Dlatege moje pierwsze pytanie odnośnie poziomu trudności. Byście go porównanli do starego Gothica, może NK czy włąsnie tego z Returningu? W inne mody nie grałem ale teraz zastanaiwam się nad Złotymi Wrotami bo krótki jest a wygląda i na ciekawy.

Dalej jak rozumiem data wypuszczenia nie jest znana ale jak byście określili procent gotowości projektu? Skoro jest dubbing to jakeiś 3/4 za wami, nie? To ile %? 80?

Macie już pozamykane wszystkie questy poboczne? Mozna jeszcze jakąś swoją propozycję dorzucić?

Wyspa Vaduz? Z trójki jej nie pamietam.... Tak samo jak Wyspy Południowe, nie słyszałem o tej lokacji?

Mają być dwie część DK. Jak to będzie rozwiązane najpierw wyjdzie jedna a potem jak skończycie to druga? Czy jednak to będzie w jednej grze? W sensie gra podzielona na części i na rozdziały będzie?

Rozumiem, że cała konwencja będzie utrzymana w dark fantasy. Lars będzie zwykłym gościem który bedzie zmuszony do wielkich czynów?

Miałem jeszcze jakieś pytania ale zapomniałem tongue.gif

AAAAaaa dubbing! Mega jest. Przypomaniało mi się że grałem jeszcze keidyś w Mroczne Tajemniece i mimo ze były całkiemi spoko (chociaż jak dla mnie to nowych questów, frakcji i zagadek było za wiele ) to dubbing z całym szacunkiem był kiespki i pachniało amatorszczyzną. Mimo to MT fajny mod i polecam yes.gif

Ogólnie czekam strasznie na premiere i równeiż już poleciłem swoim koleżkom także zakochanym w serii Gothic więc macie jakiś 6-8 nowych graczy wink.gif

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Złote Wrota polecam warto zagrać aktualnie trwają prace nad 2 częścia

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Polecam Złote Wrota i Z życia złodzieja. W ZW grałem krótko po premierze i jak dla mnie jest to jeden z bardziej dopracowanych modów. Wiadomo, korzysta ze starego świata, czyli Jarkendaru, ale podczas grania miałem uczucie jakbym po raz pierwszy przechodził Noc Kruka. Z życia złodzieja to niewielki mod, ale jest pigułką tego co w Gothicach najlepsze. Choć na twoim miejscu najpierw wróciłbym sobie do "jedynki", a potem przeszedł G2:NK. A później otwiera się przed tobą cała masa modów: od tych będących rozszerzeniami podstawek, aż do tych, które są samodzielnymi opowieściami w nowych światach.

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z góry wybaczcie jeśli to pytanie się już wcześniej gdzieś pojawiło, a jestem niemal całkowicie pewien, że się pojawiło, ale nurtuje mnie kwestia czasu długości rozgrywki. Ile godzin gry zaoferują nam Dzieje, przynajmniej tak przypuszczalnie(oczywiście mam na myśli część pierwszą)?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2151
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jak dobrze pamiętam około 15 godzin.

Nikt nigdy tak chyba nie mówił. Tego nie da się określić od tak, wychodzi w praniu.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Patrząc że vaduz jest chyba 3 razy większe niż khorinis to tak mało nie zejdzie :P

Komuchpl

Komuchpl

Użytkownicy
Co? Ja?
posty146
Propsy130
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Co? Ja?
Patrząc że vaduz jest chyba 3 razy większe niż khorinis to tak mało nie zejdzie :P

Porównując same miasta owszem, cała lokacja to 1.5, góra 2 razy większe od khorinis

Drathar

Drathar

Użytkownicy
Lore Vult
posty37
Propsy82
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Lore Vult
Takiego gothicowego hype'u nie było chyba...nigdy. Tutaj DK bombarduje nowymi informacjami, tutaj wyciek o Gothic Sequel, nawet Community Story Project jakby coś się rozruszało w nowym kalendarzu. Aż człowiek czuje się jak gówniarz który zaczął swoją przygodę z Gothiciem 13 lat temu...tak strasznie korci mnie zrobić jakiś fanart, może scenka rodzajowa z miasta Vaduz, albo szkic ważnej fabularnie postaci. Szkoda że nie wiem jak nawet w przybliżeniu wygląda nowe miasto, albo nowe postacie (strasznie intryguje mnie postać Marszałka Rigaldo, czy jak mu tam), wtedy z łatwością coś bym naskrobał. Pewnie przy takim profesjonalnym podejściu macie sztab prawie zawodowych, albo i zawodowych grafików którzy się tym zajmują i moje mierne wypociny będą wyśmiane, ale nigdy tak nie byłem nakręcony na żadnego moda, ba nawet grę! Odwalacie kawał dobrej roboty, oby wszystko poszło tak jak to sobie zaplanowaliście i obyśmy my, gracze dostali produkcję, która odbije się echem nie tylko w Polsce!

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Drathar Jeżeli faktycznie umiesz robić jakieś fajne concept arty, odezwij się do Darka. Niedawno narzekali na forum że brak im od tego osób, może się załapiesz :D

Drathar

Drathar

Użytkownicy
Lore Vult
posty37
Propsy82
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Lore Vult
@Cragann nie wiem czy się nadaję, czasami pobawię się ołówkiem. Ludzie mówią że mam talent, ale mimo wszystko mam jakieś obawy czy podołam takiemu zadaniu  :D

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@up to pokaż kilka prac, wtedy się okaże czy masz ten talent :).

Drathar

Drathar

Użytkownicy
Lore Vult
posty37
Propsy82
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Lore Vult
@R4zor wrzucić kilka wypocin tutaj w tym wątku, czy też jest jakiś specjalny temat? Wybaczcie, po prostu nie za bardzo się orientuję w takich sprawach :P

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Edit: lepiej będzie, jeśli dasz to np. w "materiałach", ostatecznie wrzuć tu linka do obrazka/dwóch i nikt się nie będzie raczej skarżył :D.

Drex

Drex

Użytkownicy
posty5
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do soulfire: świetnie ,że pod każdym filmem ukazują się napisy po angielsku ,rosyjsku, (brakuje tam w jakimś jednym filmie rosyjskiego ,dodajcie jeżeli jest taka możliwość),no i niemiecki by sie przydało dodaç.Tak świetny dodatek musi się odbić jak najglosniejszym echem . W końcu Polak potrafi . Zapewniam was , że w Rosji i Niemczech są ludzie zainterwsowani waszą pracą i dobrze postawić na piar ,niech jak najwiecej fanòw gothica z calego swiata się dowie ,bowiem warto .Pozdrawiam .

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Dzięki! Tutaj brawa dla @Szmyk który robi polską transkrypcje napisów, @Gruppenfuehrer Kereth który jest magistrem anglistyki i w tempie ekspresowym tłumaczy na język angielski, oraz dla naszego rosyjskiego przyjaciela, który w równie szybkim tempie tłumaczy z języka angielskiego na rosyjski.

Do wersji niemieckiej niestety nie mamy nikogo. Mamy w zespole @Evgarr który mówi w tym języku bardzo dobrze, ale ma wystarczająco obowiązków w scenariuszu i po prostu odpada angażowanie go w takie dodatkowe czynności.
Ale może uda się nam niedługo znaleźć równie rzetelną osobę do napisów niemieckich - wtedy takowe jak najszybciej dodamy.

Zainteresowanie za granicą zawsze było spore - to prawda. Na moddb mamy ponad 150 fanów z całego świata. Od Maroka (niesamowita historia - bo Thorusus grał w dzieciństwie we francuską wersję dzięki temu że jego ojciec był pracownikiem konsulatu przy ambasadzie Francji). Dodam tylko, że w Maroko (podobnie jak we wszystkich byłych koloniach francuskich - Algierii, Tunezji), WSZYSCY mówią po francusku na poziomie przyzwoitym, wielu ludzi nawet w lepszym niż po angielsku. Jest to obowiązkowy język w szkole.

Gothic 1 i 2 w krajach takich jak Francja, Hiszpania czy Włochy był nie małym sukcesem (kiedyś istniała ogromna francuska strona, coś jak nasz gothic site - parędziesiąt tysięcy użytkowników. Nazywała się Gothic Universe.fr). Hiszpański Gothic Clan istnieje cały czas - http://www.gothicclan.com/t1848-history-of-khorinis-mod-de-gothic-ii

Poza tym fani z całej Europy - Rumunia, Serba (duże sukcesy g1), Słowacja, Słowenia, Czechy, Łotwa, Litwa, Estonia, Rosja, Ukraina. Szkoda, że moddb usunęli flagi obok nicków - bo kiedyś można było sprawdzać te narodowości w dwie sekundy. Teraz trzeba wchodzic oddzielnie na kazdy profil

Drathar

Drathar

Użytkownicy
Lore Vult
posty37
Propsy82
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Lore Vult
Nie wiem czy to właściwe miejsce, ale dziś zauważyłem coś niezwykle intrygującego w Gothic Der Comic. W scenie gdy Milten przechadza się po targowisku w Khorinis zauważyć można dwie istoty wyglądające na gobliny. Czyżby te małe skurczybyki były łapane i sprzedawane jako...no właśnie, co? Nawet ciekawa sprawa gdybyśmy zobaczyli w DK taki smaczek :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry