Informacje Ogólne - DK 195243 294

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 16.05.2013 roku

Wyświetleń 195243

Odpowiedzi 294

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Super :) nie wiem czemu ale słuchając jego dubbingu odniosłem wrażenie jakbym grał w wiedźmina1 :D mimo to, ma gość talent i to wielki, jestem ciekaw próbki jego głosu pod inną postacią z inną gamą głosu :)

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Muszę przyznać, że facet ma epicki głos. Wpasował się idealnie w role bezdomnego starca. Oby więcej takich głosów :)

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie oglądałem całego filmu, ale po kilku próbkach muszę powiedzieć, że zapowiada się świetnie. Już się nie mogę doczekać. :) To będzie miazga.

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A skoro miasto jest aż tak duże, to jak dużo zawartości się tam znajdzie ? Ile rozdziałów, jaka część zadań z moda i td ?
Zawartości dialogowej.. ogromnie dużo, procent zadań z moda jeśli doliczymy wątek główny i jedną z gildii to spokojnie 50%
Innymi słowy miasto będzie prawdziwym ośrodkiem wydarzeń, a jednocześnie miejscem częstych odwiedzin.

Nie jestem fanem podziału na rozdziały (więcej roboty ze zmianą rutyn NPC między nimi), toczymy na ten temat wewnętrzny spór w teamie

Wprowadziliśmy jeszcze kontrowersyjny, aczkolwiek moim zdaniem świetny pomysł. Jak wszyscy wiemy karczmy w gothicu były praktycznie nieużywane. Spać można było wszędzie, więc wizja chadzania spać u Orlana czy Hanny to utopia. Ograniczało to też funkcje karczmy do ciekawostki i możliwości handlu. Przechodząc do rzeczy - zablokowaliśmy możliwość spania we wszystkich łóżkach, i umożliwiliśmy ją tylko w kilku miejscach (dom Larsa, 2 karczmy w mieście, karczma na odludziu). Sprawi to, że gracz faktycznie będzie MUSIAŁ planować swój dzień w grze. Moim idolem jest pod tym względem Wiedźmin 1. W wyzimie klasztornej na przykład szło się zawsze nocować do detektywa lub misia kudłacza i to było ZAJEBISTE. Karczma stawała sie nie tylko miejscem odbierania i wykonywania zadań, oraz mini gier, ale także właśnie (a może przede wszystkim) noclegownią. Nie pamiętam żebym w jakiejkolwiek grze RPG spędził w karczmach tyle czasu. Z dobrym klimatem (fajne postaci, muzyka, gierki, zespól, wystrój) gracze będą rozpierdoleni. W innych wypadkach po położeniu sie na łóżku nie będzie żadnych funkcji tak jak np. na krześle. Myślałem jeszcze, żeby wprowadzić fajną funkcje w dialogach w miejscach bardzo dalekich od gospody za miastem, mianowicie pytanie gospodarzy o nocleg (np. na farmie czy kopalni). Gospodarz po takim pytaniu wskaże nam wolne łóżko i dopiero wtedy aktywuje się w nim funkcja spania.
ODNOŚNIE SPANIA
Z wypowiedzi wnioskuję że spanie w łóżku będzie regenerować życie ( wiadomo wygodnie ). Czy możliwe będzie spanie pod tzw "chmurką" wiadomo niewygodnie- brak regeneracji a nawet częściowy ubytek życia ?

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Z wypowiedzi wnioskuję że spanie w łóżku będzie regenerować życie ( wiadomo wygodnie ). Czy możliwe będzie spanie pod tzw "chmurką" wiadomo niewygodnie- brak regeneracji a nawet częściowy ubytek życia ?
Wydaje mi się, że to trochę tania zagrywka rodem z diccurica lub MT. Tzn. moim zdaniem opcja z wyciąganiem śpiwora i spaniem gdzie popadnie jest po prostu głupia - taki wymuszony realizm w złym stylu.
Jeśli ktoś nie przepada za chodzeniem po ciemku to nic nie stoi na przeszkodzie żeby w czasie gry i zmierzchu w gameplayu poszedł do kuchni zrobić sobie herbatę. Te kilka minut dadzą w czasie gry kilka godzin, więc po powrocie w grze będzie już ranek.

Jeśli na etapie betatestów okazałoby się, że nasz pomysł z systemem snu w praktyce nie sprawdzi się tak jak chcemy, to będziemy go modyfikować.

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wiwi

Informacje Ogólne - DK
#85 2016-08-23, 13:19(Ostatnia zmiana: 2016-08-23, 13:24)
Jeśli ktoś nie przepada za chodzeniem po ciemku to nic nie stoi na przeszkodzie żeby w czasie gry i zmierzchu w gameplayu poszedł do kuchni zrobić sobie herbatę. Te kilka minut dadzą w czasie gry kilka godzin, więc po powrocie w grze będzie już ranek.
Dzięki za odpowiedź  - tak właśnie robiłem.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ale to znaczy ze nie będzie można przespac do jakiejś godziny?

Soros

Soros

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ale to znaczy ze nie będzie można przespac do jakiejś godziny?
Z tego co mówił Dark będzie można - ale w tawernach/domu.

Revo16pl

Revo16pl

RaveN Studio
posty101
Propsy100
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
Bardzo dobra droga. A czy jeśli wpłacę sumę na zatrudnienie mojego ulubionego aktora na nagranie jednej postaci to mam gwarancję, że to zrobicie? :D

Czym większy budżet tym więcej aktorów, bo niestety profesjonalni aktorzy nie zrobią nic za darmo, ale możliwe że będzie taka opcja, pogadaj z Darkiem na ten temat

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Ryszard Mróz, aktor Teatru Powszechnego im. J. Kochanowskiego w Radomiu to jeden z wielu profesjonalnych aktorów, który zgodził się na udział non-profit w dubbingu Dziejów Khorinis! (oraz pierwszy jakiego mamy zaszczyt Wam przedstawić). Dziś w południe nagraliśmy pierwszą partie jego dialogów do projektu, a wkrótce kolejne. Dziękujemy panie Ryszardzie!

https://www.facebook.com/dziejekhorinis/photos/a.1743670012552559.1073741828.1664994313753463/1765226990396861/?type=3&theater

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Kurcze, jaram się. Teraz jeszcze czekać na Mikołajczaka :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@Dark wielkie gratulacje :D

Jak wszyscy wiedza, hejtowałem i nie wierzyłem w ten projekt. Jednak teraz muszę to wszystko wypluć, brawa za świetną pracę panowie ;)

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Wstrzymaj się proszę z gratulacjami do momentu na miesiąc przed oficjalną premierą - a najlepiej do samej premiery.
Wiele ciężkiej pracy za nami, ale do wykończenia kilku z elementów nadal nie mało.

Siekiera

Siekiera

Użytkownicy
posty55
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zaryzykuję, bo aż mnie korci :P. Czy jest możliwość, że modyfikacja będzie miała premierę w 2016 lub 2017 roku?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Informacje Ogólne - DK
#94 2016-09-23, 18:40(Ostatnia zmiana: 2016-09-23, 18:47)
Możliwe, ale nie ma co na razie gdybać, bo sporo zostało do zrobienia. Pracę w dk idą w miarę sprawnie, ale TO NIE JEST NIC PEWNE. Z 10 lat na pewno nie będziemy czekać. Trzeba być cierpliwym :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Pomijąc fakt, że czekamy już prawie 9 lat ale to już szczegół :)

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu

Dark
Moderator działu

Informacje Ogólne - DK
#96 2016-09-24, 11:54(Ostatnia zmiana: 2016-09-24, 12:15)
Pomijąc fakt, że czekamy już prawie 9 lat ale to już szczegół :)
Na to co oglądasz czekasz trzy lata, nie żadne 9.

Zresztą uszanuj chamie, że ktoś w ogóle tworzy jeszcze jakikolwiek większy projekt do tej nie młodej już gry - szczególnie jeśli są to forumowi specjaliści. Jakoś nie słyszałem twojego ujadania w dziale KzW czy orca, a oni już dawno przeszli w stan spoczynku, nie ukończywszy swoich projektów.

Sprawa druga, to jeszcze mniej niż 2 lata temu opluwałeś Sentariona i wywyższałeś niepowstałe jeszcze DK nad jego moda, co tym bardziej świadczy o wodogłowiu na jakie najwidoczniej cierpisz.

A jeśli przez ostatnie 9 lat nie robisz nic innego, tylko żyjesz gothiciem i modami do niego to... radzę udać się do lekarza, a najlepiej przy okazji do seksuologa.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zaorał :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2151
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Draks spędza wigilię i sylwestra na Gothic GMP, więc czego wy od niego oczekujecie :D

EkskrementyBeliara

EkskrementyBeliara

Użytkownicy
posty45
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
A jeśli przez ostatnie 9 lat nie robisz nic innego, tylko żyjesz gothiciem i modami do niego to... radzę udać się do lekarza, a najlepiej przy okazji do seksuologa.

Obawiam się, że ta choroba, tj. parafilium gomezojarkendarum, jest nieuleczalna. Typowe symptomy to fapanie do screenów owiec Pepe na farmie Onara, mówienie językami (głównie łaciną podwórkową), wstręt i obrzydzenie do cudzej pracy (efekt uboczny złożenia dziewictwa Beliarowi w ofierze) oraz trzymanie zdjęcia Wrzoda oprawionego w ramkę na szafce nocnej.

Co do tematu - odwalacie kawał dobrej roboty. Jest to imho jedna z lepiej zapowiadających się modyfikacji do G2:NK. I mam tam gdzie światło Innosa nie dochodzi to czy mod ujrzy światło dzienne jutro, za dwa tygodnie czy za 7 lat. Wyrazy uznania.

No, to tyle włażenia w tyłek bez łoju kretoszczura w charakterze lubrykantu, żeby Wam żyłka nie pękła z samozachwytu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry