[G2 NK] Po wprowadzeniu do gry nowych zbroi, NPC mają je na sobie 1626 4

O temacie

Autor Khantor

Zaczęty 31.12.2016 roku

Wyświetleń 1626

Odpowiedzi 4

Khantor

Khantor

Użytkownicy
posty59
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Mam dość niepokojący mnie problem. Wprowadziłem do Gothica kilka nowych zbroi (w tym kilka "nowych" modeli powstałych z przerobienia już obecnych w grze) zgodnie z instrukcjami Czipa 17:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLM9vkMnYZSkicEBAEroTOfM7iquIfKVxRKiedy wchodzę do gry i kodami przywołuję sobie te nowe zbroje i je zakładam, NPC (z tego co zauważyłem to tylko ci, których nie zdążyłem jeszcze ani raz spotkać) wyglądają np tak:

Wygląda to tak, jakby pancerz był na nich nałożony (nałożenie pancerza na ciało a nie zamiana ciała jak normalnie jest), mimo, że mają na sobie inne zbroje. Tyczy się to tylko (z tego co zauważyłem) właśnie nowych, wprowadzonych przeze mnie zbroi.

Może mi ktoś doradzić o co chodzi, jaki jest powód, jak mogę temu zaradzić? Może zapomniałem/nie wiedziałem że trzeba czegoś zrobić?

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Może mi ktoś doradzić o co chodzi, jaki jest powód, jak mogę temu zaradzić? Może zapomniałem/nie wiedziałem że trzeba czegoś zrobić?

Wyłącz grę, włącz jeszcze raz, załóż zbroję, idź do miasta. Boom. Problem załatwiony.  :cool: :ok:

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Khantor

Khantor

Użytkownicy
posty59
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Działa  :ohmy: Na razie tylko testowałem zbroje czy poprawnie wszystko zrobiłem i szczerze nie wiem dlaczego tak banalnej rzeczy nie wypróbowałem...
Na swoją obronę dodam, że po założeniu tematu posiedziałem nad tym trochę, pokombinowałem i doszedłem do wniosku, że wspomniana przeze mnie sytuacja najprawdopodobniej ma miejsce podczas pierwszego założenia nowego pancerza. Innymi słowy, jeśli dopiero co dodaliśmy nową zbroję i w folderze "Gothic2NocKruka/_Work/Data/Anims/_compiled" nie ma jeszcze pliku ze skompilowaną naszą zbroją, taki problem z NPC ubranymi w naszą zbroję będzie miał miejsce i tylko jednorazowo.
Dzięki za pomoc  :D
Może temat i mój wniosek chociaż pomoże komuś w przyszłości.

Khantor

Khantor

Użytkownicy
posty59
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak zarejestrowałem, jednak problem nadal występuje, jednak zaznaczam, jednorazowo i zwykły restart gry pomaga.
Mam za to inne pytanie, dodałem także do folderu "Gothic2NocKruka/_Work/Data/Meshes/Items/Armor" pliki .3ds do dodanych przeze mnie zbroi (główne stare już modele z nałożoną inną teksturą w programie Gmax, wyeksportowane jako pliki .3ds). Nie wiem nic o konieczności rejestracji plików .3ds, ale w samej grze, po przywołaniu 1 pancerza wszystko gra, ale przywołując każdy następny, wygląda to tak, jakby tekstura na "nowych" modelach się nadpisywała i prawie każdy nowy pancerz w ekwipunku czy wyrzucony na ziemię ma tą samą teksturę. Czy może mi ktoś powiedzieć, co mogę robić źle?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry