[G2NK] Wojna z Orkami/Orkkrieg PL 91987 243

O temacie

Autor Quasch

Zaczęty 27.11.2016 roku

Wyświetleń 91987

Odpowiedzi 243

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2151
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Tylko, że sporej części błędów w wersji niemieckiej nie ma. No i Niemcy nie chcą dotacji. :)

A kto niby chce? :D

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Beacalom
Tylko, że sporej części błędów w wersji niemieckiej nie ma.
\
Skąd wiesz  że nie ma ?
Grałeś w wersję niemiecką.? Jeśli graleś to znasz niemiecki ,więc czekamy że zamiast krytykować innych
sam coś przetłumaczysz a my Ci  PIĘKNIE PODZIĘKUJEMY 
Gdybyś nie wiedział co przetłumaczyć -tutaj propozycje : http://themodders.org/index.php?topic=27259.0

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6472
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
sam coś przetłumaczysz a my Ci  PIĘKNIE PODZIĘKUJEMY 
Skończ w końcu być błaznem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

KuX

KuX

Użytkownicy
posty42
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

KuX

G2NK Wojna z Orkami PL
#123 2016-12-05, 17:03(Ostatnia zmiana: 2016-12-05, 17:12)
Koledzy - wy poprawnie to instalujecie? Ja zainstalowałem moda trzy dni temu, mam już ponad dziesięć godzin na liczniku i ani jednego błędu nie uświadczyłem. Czasem ktoś się zbugował na schodku i nie mógł iść dalej, zdarzały się literówki... Ale żadnego błędu większego nie mam.

Teraz tylko pobrać patcha do statystyk (bo internetu nie miałem przez kilka dni...) i mogę wreszcie zacząć dawać w %. Dołączyłem do straży, ponad czterdzieści zadań na liczniku.

Ogólnie modyfikacja jest świetna. Największa niespodzianka tego roku.

PS. Chyba, że bawicie się na kodach. W takim razie się nie dziwię - sam próbowałem i odradzam.

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
@KuX  Wreszcie jakiś głos rozsądku. Ja też mając blisko dziesięć godzin nie uświadczyłem żadnego poważnego błędu, najnowszy patch naprawia problem z % trzeba tylko wrzucić do odpowiedniego folderu.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

KuX

KuX

Użytkownicy
posty42
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

KuX

G2NK Wojna z Orkami PL
#125 2016-12-05, 18:00(Ostatnia zmiana: 2016-12-05, 18:05)
Właściwie - to błędem jest to, że pisze 0% na początku, gdy jest ich tak naprawdę 10 lub więcej. Np. dodacie 5% za pierwszym razem i będziecie mieli 15% zamiast 5. Ale to zadziała tylko podczas pierwszej nauki danej umiejętności. I macie te 15%. Ale po śmierci Wam się znowu to 10% odejmie, będzie pisać 5% a będziecie ich mieć 15. Nie wiem czy to ktoś tłumaczył (jeżeli tak to przepraszam za powtórzenie...), ale nie wydaje mi się bym miał uderzenia krytyczne przy 0%.

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Mam problem, który sam spowodowałem. Otóż przed zadaniem "Fałszywa gildia" wszedłem w posiadanie sera, a mam zapis przed tym questem więc chciałbym go odłożyć na miejsce lecz nie pamiętam skąd go mam (z jakiej skrzyni i gdzie).

I jeszcze: gdzie jest Vait z zadania "Zaginiony kumpel Engroma"?

KuX

KuX

Użytkownicy
posty42
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Vait jest za domkami drwali. Co do "Fałszywej Gildii" to nie pamiętam.

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@gerard546 Odnośnie zadania "Fałszywa gildia" to ser znajduje się w skrzyni na przeciwko wejścia do magazynu na targowisku.

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W piwnicy pod kościołem, na ścianach są przyciski czy one coś powodują ?

Szukając na Youtube podpowiedzi zaciekawiło mnie co Gość od 35 minuty z tego filmu ustawia ?

https://www.youtube.com/watch?v=Lx2V6ih0jl4

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
To są chyba komendy do twitcha.

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Nienawidzę się domyślać dlatego spytam się tutaj. Jakie rośliny są potrzebne do zadania "Trucizna na orków"?

Na kartce pisze:
1xtrujące ziele (tego nie wiem)
2xtrujące korzenie (tego nie wiem)
6xtrujących grzybów (mam słabo i mocno trujące grzyby)
1xszczaw królewski (to mam)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
To zadanie (chyba) możesz sobie odpuścić. Podejrzewam, że chodzi o zioła rosnące na niedostępnym(z niewiadomych przyczyn) terenie bagiennym.

Pytanie do @Quasch:

Czemu w wersji polskiej pojawia się błąd z Ferrisem (przywódcą kopaczy/niewolników z kamieniołomu), a w wersji niemieckiej tego błędu nie ma ? Chodzi o błąd z przedwcześnie pojawiającą się linijką "Bierzmy się za tę ucieczkę". Skąd wiem, że w wersji DE nie ma tego błędu ? Właśnie z fragmentu gameplay'a wrzuconego przez @wiwi. Nie chcę nikogo obrzucać przedwcześnie oskarżeniami, zwłaszcza, że jak dotąd robiliście świetną robotę, ale czy aby na pewno podczas tłumaczenia nic się po drodze nie "popsuło"?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Beacalom, aż mi szkoda strzępić klawiatury na ciebie ^.^

Nienawidzę się domyślać dlatego spytam się tutaj. Jakie rośliny są potrzebne do zadania "Trucizna na orków"?

Na kartce pisze:
1xtrujące ziele (tego nie wiem)
2xtrujące korzenie (tego nie wiem)
6xtrujących grzybów (mam słabo i mocno trujące grzyby)
1xszczaw królewski (to mam)

To ciekawe. Ze skryptów wynika, że potrzebne są te rzeczy:

9x słabo trujący grzyb
4x mocno trujący grzyb
1x szczaw królewski

Pamiętam, że w wersji 1.0 to zadanie było niewykonalne i najwyraźniej postanowili zmienić potrzebne składniki do przyniesienia, zaś zapomnieli o liście (co zabawne, tych roślin w tamtej wersji nawet nigdzie nie było).

Czemu w wersji polskiej pojawia się błąd z Ferrisem (przywódcą kopaczy/niewolników z kamieniołomu), a w wersji niemieckiej tego błędu nie ma ? Chodzi o błąd z przedwcześnie pojawiającą się linijką "Bierzmy się za tę ucieczkę". Skąd wiem, że w wersji DE nie ma tego błędu ? Właśnie z fragmentu gameplay'a wrzuconego przez @wiwi. Nie chcę nikogo obrzucać przedwcześnie oskarżeniami, zwłaszcza, że jak dotąd robiliście świetną robotę, ale czy aby na pewno podczas tłumaczenia nic się po drodze nie "popsuło"?

Bardzo proste - kolega Marcello ogrywał wersję 1.0, a do wersji 1.1.1 (na której bazuje spolszczenie) była wręcz kolosalna liczba zmian. Możliwe, że wkradły im się w międzyczasie znowu jakieś inne błędy.
Nie ma możliwości, żebyśmy to my coś schrzanili, bowiem dostaliśmy gotowe skrypty od samego Gorilli, chyba gdzieś z września ostatnie, a ja też nie tłumaczę pierwszy raz, żeby nie wiedzieć, z czym to się je.

KK

KK

Użytkownicy
posty1
Propsy8
Profesjabrak
  • Zbanowany
Witam, zarejestrowałem się tutaj, żeby opowiedzieć jakie kity wciska wam @Quasch. Pierdoli, że to nie ich wina, że są błędy i, że w niemieckiej wersji 1.1 też tak jest GÓWNO PRAWDA. Specjalnie pobrałem niemiecką wersję i przeszedłem ją do końca i nie występują takie błędy jak w spolszczeniu, % walka jest podliczana jak należy, mięso można normalnie podgrzać, zadania, które są zbugowane w PL działają, więc nie wiem jakim prawem ten idiota chce zrzucić wszystko na twórców modyfikacji. Radzę każdemu zagrać w niemiecką wersję i sami się przekonacie, że tam wszystko działa jak należy, więc wina błędów w spolszczeniu jest sprawką ekipy tłumaczącej!.

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Witam, zarejestrowałem się tutaj, żeby opowiedzieć jakie kity wciska wam @Quasch. Pierdoli, że to nie ich wina, że są błędy i, że w niemieckiej wersji 1.1 też tak jest GÓWNO PRAWDA. Specjalnie pobrałem niemiecką wersję i przeszedłem ją do końca i nie występują takie błędy jak w spolszczeniu, % walka jest podliczana jak należy, mięso można normalnie podgrzać, zadania, które są zbugowane w PL działają, więc nie wiem jakim prawem ten idiota chce zrzucić wszystko na twórców modyfikacji. Radzę każdemu zagrać w niemiecką wersję i sami się przekonacie, że tam wszystko działa jak należy, więc wina błędów w spolszczeniu jest sprawką ekipy tłumaczącej!.
No niby masz rację, ale z drugiej strony nikt nie zmusza Cię do grania, a jakby nie patrzeć SAMO spolszczenie jest wykonane dobrze i bardzo skrupulatnie, poza tym najpierw wszyscy pośpieszacie Bractwo Spolszczenia, a później zrzędzicie na błędy za które odpowiedzialni są raczej twórcy moda, a nie osoby zajmujące się spolszczeniem.
Z drugiej strony w moda pograłem jakieś 5-6 godzin i moda odstawiłem, ponieważ trochę mi się już przejadł ten schematyzm Gothica, ale to nie znaczy że nie należy się szacunek twórcom spolszczenia, a nie tylko zrzędzicie i  czepiacie się tłumaczy na bugi przy tej modyfikacji, a w następnej wychwalacie team pod niebiosa.
A skoro bugów nie ma w niemieckiej wersji jak uważasz, to graj po niemiecku droga wolna  :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6472
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Dawipir nie chcę Cię martwić, ale na spolszczenie składa się kilka różnych elementów, a nie jest to tylko "wykonanie dobrze" i "bardzo skrupulatnie". Kwestia bugów w modyfikacji, których nie było w oryginale itp to jest właśnie podkreślenie tego, że spolszczenie jednak nie jest zbytnio skrupulatne. Moje pytanie brzmi, czy ekipa spolszczenia ma zamiar łatać te bugi albo chociaż udostępnić skrypty, by ktoś chętny mógł to poprawić?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
@KK, grałem w obie wersje po niemiecku ku twojej informacji, więc mam porównanie. Problem ze statystykami występuje od wersji 1.1 bądź 1.1.1. W dodatku przeglądam WoGa regularnie, jakbyś nie wiedział, więc wiem, jakie błędy Niemcy również zgłaszali.
Pytałem się również o to kiedyś Gorilli. Napisał, że to nie jest zamierzone. Miał to poprawić, ale jak widać się nie udało, więc sami spróbowaliśmy to naprawić.

Spoiler

Marne prowo.

Ogólnie to chyba nie mam już nawet po co tu wchodzić.

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Panie Zbigniewie, czy warto było tłumaczyć mod "Wojna z Orkami"?
https://www.youtube.com/watch?v=sZtwXFaTpjE

KuX

KuX

Użytkownicy
posty42
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Hm... Jak dla mnie - warto było. Błędu żadnego nie mam.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry