Beacalom, aż mi szkoda strzępić klawiatury na ciebie ^.^
Nienawidzę się domyślać dlatego spytam się tutaj. Jakie rośliny są potrzebne do zadania "Trucizna na orków"?
Na kartce pisze:
1xtrujące ziele (tego nie wiem)
2xtrujące korzenie (tego nie wiem)
6xtrujących grzybów (mam słabo i mocno trujące grzyby)
1xszczaw królewski (to mam)
To ciekawe. Ze skryptów wynika, że potrzebne są te rzeczy:
9x słabo trujący grzyb
4x mocno trujący grzyb
1x szczaw królewski
Pamiętam, że w wersji 1.0 to zadanie było niewykonalne i najwyraźniej postanowili zmienić potrzebne składniki do przyniesienia, zaś zapomnieli o liście (co zabawne, tych roślin w tamtej wersji nawet nigdzie nie było).
Czemu w wersji polskiej pojawia się błąd z Ferrisem (przywódcą kopaczy/niewolników z kamieniołomu), a w wersji niemieckiej tego błędu nie ma ? Chodzi o błąd z przedwcześnie pojawiającą się linijką "Bierzmy się za tę ucieczkę". Skąd wiem, że w wersji DE nie ma tego błędu ? Właśnie z fragmentu gameplay'a wrzuconego przez @wiwi. Nie chcę nikogo obrzucać przedwcześnie oskarżeniami, zwłaszcza, że jak dotąd robiliście świetną robotę, ale czy aby na pewno podczas tłumaczenia nic się po drodze nie "popsuło"?
Bardzo proste - kolega Marcello ogrywał wersję 1.0, a do wersji 1.1.1 (na której bazuje spolszczenie) była wręcz kolosalna liczba zmian. Możliwe, że wkradły im się w międzyczasie znowu jakieś inne błędy.
Nie ma możliwości, żebyśmy to my coś schrzanili, bowiem dostaliśmy gotowe skrypty od samego Gorilli, chyba gdzieś z września ostatnie, a ja też nie tłumaczę pierwszy raz, żeby nie wiedzieć, z czym to się je.