[G2NK] Wojna z Orkami/Orkkrieg PL 94325 243

O temacie

Autor Quasch

Zaczęty 27.11.2016 roku

Wyświetleń 94325

Odpowiedzi 243

RysiuTheBest

RysiuTheBest

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

RysiuTheBest

G2NK Wojna z Orkami PL
#80 2016-12-02, 21:07(Ostatnia zmiana: 2016-12-03, 11:56)
Mam taki problem związku z zadniem ,,Nowa Wyspa'' u orkowych najemników.Pisze zeby poszedł przed burdel i tam ma być Patrick ale jego tam nie ma a poza tym jest opcja z tym szefem orkowych najemników pisze ,,W drogę'' i jest cutscenka jak sie mod kończy.I ja się pytam tak ma być ?

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy można zostać czeladnikiem w górnej dzielnicy  ?
Mam wpis w dzienniku ale nie można z nikim na ten temat pogadać.

hihi12

hihi12

Użytkownicy
Degustator efru
posty47
Propsy3
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Degustator efru
jak mam zaistalować tego moda???

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Tak sobie teraz pomyślałem, że jest jeszcze możliwość, że do panowie z Bractwa Spolszczenia coś popsuli robiąc spolszczenie. Wtedy @Siemekk ma od chuja roboty :lol2: :ok:

Niestety nie. Niemcy w wersji 1.0 wprawdzie zgłaszali mnóstwo tych błędów, które wymieniacie, ale jak widać mimo wszystko jakoś się dalej ostały. W każdym razie my się zajęliśmy poprawą tych, obiektywnie rzecz biorąc, drobniejszych błędów (np. niemożność wykonania zadania z Lewisem). Siemek i tak zrobił, co mógł :)

Czy można zostać czeladnikiem w górnej dzielnicy  ?
Mam wpis w dzienniku ale nie można z nikim na ten temat pogadać.

Nie można, twórcy akurat specjalnie tak zrobili.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Quasch Wy i tak potencjalnie odpowiadacie jedynie za spolszczenie, a to wyszło b. dobrze. Gdybyście połatali te błędy to super, ale wcale nie musieliście tego robić. Póki co jak dla mnie mod nie do końca grywalny.

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Czemu mimo wgrania patcha jak ucze się broni jednoręcznej to dostaje 15% za 5pn?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

G2NK Wojna z Orkami PL
#87 2016-12-03, 22:10(Ostatnia zmiana: 2016-12-03, 22:19)
Możliwości jest wiele, nie znam twojej konfiguracji sprzętowej,systemowej ani żadnej innej. Chociaż ja, biorąc przykład z autopsji stawiałbym na zbyt dużą ilość modów w gothic starterze - tak, to jak najbardziej możliwe. Zauważyłem dość dawno już, że jeśli mamy do 3/4 modyfikacji w gothic starterze, to wszystko powinno być w porządku. Jednak zapamiętaj - POWINNO BYĆ w porządku, nie znaczy że MUSI BYĆ w porządku, może się okazać że i dwa mody to już za dużo dla TWOJEGO Gothica działającego w TWOJEJ konfiguracji systemowej. Ten wyżej wspomniany przykład - miałem jakiś rok temu nasrane minimodzikami do G2NK - było to bodajże z 5 minimodów/modów średniej wielkości. Po doinstalowaniu szóstego okazało się, że po zapisaniu, wyłączeniu i ponownym uruchomieniu i wczytaniu gry, postać miała animacje walki "ZIELONY" mimo, że w procentach miała "MISTRZ". Pierdzieliły się więc animacje. Dojście do tego zajęło mi dość długo i to głównie drogą dedukcji i eliminacji.

Jeśli to jednak nie to, tzn. masz zainstalowany tylko jeden mod, w dodatku na czystej instalce G2NK, to przyczynę niestety będziesz musiał namierzyć sam. Bo tak napiszę ja teraz, jak i pisało wielu przede mną - Gothic jest grą starą, w większości przypadków niezgodną z nowoczesnymi konfiguracjami sprzętowymi/systemowymi i po prostu instalowany na nowszym sprzęcie/systemie lubi odwalać banialuki. Tak to już jest z tym Goticzkiem w roku 2016 - niektórzy go nie uruchomią w ogóle, innym z kolei będzie działał bez zarzutu do usranej śmierci.

I tak przy okazji - nie używać konsoli. O ile w zwykłym G1/G2NK to jeszcze ostatecznie przechodziło, o tyle stosowanie tradycyjnej konsoli "MARVIN" (nawet po "niby prawidłowym" wyłączeniu "B 42 B") w modyfikacjach jest wielce niewskazane, a już zwłaszcza w modyfikacjach wprowadzających swoje własne, nowe elementy czy korzystających z Ikariusa. Jeśli już jednak TRZEBA, ale to ABSOLUTNIE TRZEBA użyć tej konsoli, polecam : http://themodders.org/index.php?topic=24674.20. Ponoć "nie wywołuje nic z silnika" tylko daje dostęp do w miarę bezpiecznej (oczywiście z rozsądkiem używanej) i stabilnej konsoli kodów.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ten mod to gówno.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
45h-60h godzin rozgrywki tak ? W takim razie czemu mod skończył mi się po rozmowie z Patrickiem ?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam następujący problem w wielu modyfikacjach: czasem zdarza mi się spotkać postać z czarną teksturą głowy. Powoduje to, że gra zacina się i muszę wyłączać ją przez menadżer zadań.

J4nek101

J4nek101

Użytkownicy
Arcymistrz Broni Dwurecznej
posty107
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Arcymistrz Broni Dwurecznej
Jak znaleść parobka Bratha? Mam wpis abym zapytał swojego przyjaciela i mam tam dużo opcji i nie wiem które są dobre. Jak ruszyć te zadanie?

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak znaleść parobka Bratha? Mam wpis abym zapytał swojego przyjaciela i mam tam dużo opcji i nie wiem które są dobre. Jak ruszyć te zadanie?
Masz kilka postów powyżej, wcześniej o to pytałem.

Kubolinek

Kubolinek

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy
45h-60h godzin rozgrywki tak ? W takim razie czemu mod skończył mi się po rozmowie z Patrickiem ?

To co napisali, a raczej to co przetlumaczyli (bo to oryginalny opis) to jeden wielki bullshit.

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ile to tak naprawdę trwa?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przy wejściu do miasta Stolarz powiedział mi, że ich Szef Gildii Kupców może mnie przyjąć inaczej niż zdobywając zgodę mistrzów. Jednak jego strażnik nie chce mnie wpuścić do domu - a więc się tam wkradłem. Myślałem, że będzie pod wrażeniem, że zdołałem się prześlizgnąć czy coś ale niestety, nie mam z tym Szefem żadnego dialogu. Tylko wita mnie i pyta, czego chcę. Jest u niego jakieś zadanie przed dołączeniem do Gildii Kupców?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

J4nek101

J4nek101

Użytkownicy
Arcymistrz Broni Dwurecznej
posty107
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Arcymistrz Broni Dwurecznej
@R4zor Przecież nie ma tam odpowiedzi na to pytanie. Jest tam tylko zdjęcie którego nie da rady otworzyć

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@J4nek101  http://upload.worldofplayers.de/files7/FindBrath.png
- - - - - - - - - - -
Edit: Już przestałem grać w tego moda po prostym bugu (postać nie może wykonywać żadnych czynności typu: smaż mięso, śpij -> typowy bug nawet dla czystego gothica :D)

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Też nie gram po błędzie z teksturami twarzy i zacinaniem gry.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam nadzieję, że Wojna z Orkami II Daleka Północ będzie lepiej przetestowana.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry