Z jakiej chmury korzystacie? Osobiście jestem fanem dropboxa (18gb obecnie) - fajne udostępnianie, dość luźna integracja z windowsem, przyjazny interface i ogółem poczucie bezpieczeństwa (bo wiecie, duża firma nie może sobie pozwolić na wpadki).
No ale szukam alternatyw na jakieś większe zbiory plików - np. 150gb muzyki, zdjęcia (obecnie korzystam też z google photos, nielimitowane miejsce na zdjęcia, choć interface i porządkowanie ich nieco leżą) i krótko mówiąc, fajnie jakby przed 1TB miejscie się nie kończyło - mowiąc ofc cały czas o darmowych pakietach.
Jakiś czas temu korzystałem też z copy, choć miałem do nich mieszane uczucia i brak gwarancji jakości... zmysły nie zawiodły, bo w maju copy zaprzestało działalności mimo dość fajnej oferty (pewnie oferowali więcej miejsca, niż byli w stanie) i posiadania wszystkiego dobrego, co można znaleźć w dropboxie.
Onedrive miło, że jest zintegrowany z windowsem, ale 5gb nie urządza - obecny pakiet 1TB potrwa rok, a nie mam zamiaru się później martwić. Z kolei MEGA ma fajną ilość miejsca, ale udostępnianie i limity transferu są dość śmieszne jak na standardy chmur.
No także tego... z czego tam korzystacie? Słyszałem o chińskiej chmurze z 1TB danych, ale... korzysta ktoś z tego?