Nie ma pośpiechu, dodawaj zmiany jak będziesz miał czas. Pogram pewnie do samego końca na aktualnej wersji patcha, więc na pewno coś jeszcze znajdę.
EDIT:
1. To samo co pisałem wyżej o dwukropku przy pierścieniach z siłą/zręcznością tyczy się też eliksirów i naszyjników.
2. Pasowałoby naprawić jedną z drabin w obozie Sekty. Gdy udamy się od Baal Tyona (plac przed świątynią) w stronę pracowni Cor Kaloma, to natkniemy się na drabinę (siedzi obok niej dwóch Nowicjuszy), która nas zrzuca na ziemię gdy wyjdziemy na szczyt.
3. Gdy uczymy się od Baal Cadara kręgów magicznych (nie wiem jak u innych nauczycieli magii, ale też można sprawdzić), w dialogu nie jest napisane ile trzeba mieć na to punktów nauki, mimo że przy każdej innej umiejętności do nauki mamy taką informację.
4. Dziwny błąd spotkałem gdy kupowałem Ciężką zbroję świątynną od Gor Na Totha. Mianowicie, sprzedał mi swoją własną zbroję, którą miał ubraną, przez co był przez chwilę goły. Napisałem "przez chwilę" bo po zakończeniu dialogu znowu założył zbroję. Pewnie ma dwie w ekwipunku i sprzedaje nie tą co trzeba.
5. Wspominałem wcześniej o tym, że przy zakupie najlepszego pancerza Nowicjusza nie jest podana jego cena. Nie ma tam podanych również statystyk pancerza, tak jak w przypadku dialogów z kupnem ubrania u innych handlarzy, więc to też pasuje dodać.
6. Znalazłem też pewną nieścisłość. Gdy rozpocznie się czwarty rozdział i Stary Obóz przeprowadza atak na Wolną Kopalnię, przed obozem możemy pogadać z Miltenem i Diego, którzy opowiadają co się stało. Gdy pogadamy najpierw z Miltenem to wszystko spoko, ale gdy pogadamy z Diego przed spotkaniem Miltena przy drugiej bramie, to z rozmowy można wywnioskować, że Milten też nie żyje, bo Diego nam mówi, że magowie zostali zamordowani. Pomimo, że z rozmowy tak wynika, to i tak Bezi mówi dialog "Co teraz zrobicie, ty i Milten?" jakby wiedział, że mag uciekł i ma się dobrze, mimo że o tym nie wie bo jeszcze go nie spotkał. Zdaję sobie sprawę, że zmiana dialogu może być problemem przez to, że trzeba edytować plik dźwiękowy, albo dopasować jakiś inny, więc w sumie nie oczekuję od Ciebie zmieniania tego, no ale zgłaszam mimo wszystko.
7. Błąd w dialogu występuje również podczas rozmowy z Bloodwynem przed bramą, w czwartym rozdziale. Gdy jesteśmy członkiem Bractwa, cały dialog wygląda tak:
- Bloodwyn: No, proszę, znudził ci się twój nowy dom na bagnach? Popełniłeś błąd przychodząc tutaj.
- Bezi: Co? O co ci chodzi?!
- Bloodwyn: Nie słyszałeś o ataku na waszą kopalnię?
- Bezi: Chwileczkę...
- Bloodwyn: Przykro mi, ale nie możemy pozwolić, żebyś o tym komuś powiedział!
- Bezi: Hej, nie chcę żadnych kłopotów...
- Bloodwyn: Trzeba było o tym pomyśleć trochę wcześniej.
- Bezi: Słuchaj, mam tego serdecznie dość...
- Bloodwyn: Ja też! ZABIĆ GO!!!
Ma to sens gdy jesteśmy członkiem Nowego Obozu, ale dialog jest błędny gdy należymy do Sekty, bo przez to "waszą kopalnię" wychodzi na to, że Wolna Kopalnia należy do Bractwa. Tutaj nie trzeba edytować plików dźwiękowych, można po prostu wyciąć dialogi mówiące o kopalni, wyglądałoby to wtedy tak:
- Bloodwyn: No, proszę, znudził ci się twój nowy dom na bagnach? Popełniłeś błąd przychodząc tutaj.
- Bezi: Hej, nie chcę żadnych kłopotów...
- Bloodwyn: Trzeba było o tym pomyśleć trochę wcześniej.
- Bezi: Słuchaj, mam tego serdecznie dość...
- Bloodwyn: Ja też! ZABIĆ GO!!!
To samo tyczy się rozmowy z Fletcherem przy drugiej bramie. Dialog wygląda tak:
- Fletcher: Patrzcie no. To gość z Sekty!
- Bezi: I co z tego? Masz z tym jakiś problem?
- Fletcher: Mieć, to ja będę waszą małą kopalnię!
- Bezi: Czyżby? Chyba śnisz!
- Fletcher: Przykro mi, ale nie możemy pozwolić, żebyś o tym komuś powiedział!
- Bezi: Zaczekaj, nie szukam kłopotów.
- Fletcher: Trzeba było o tym pomyśleć zanim tutaj przyszedłeś!
- Bezi: Hej, co u...
- Fletcher: Dalej chłopcy! Na niego!
Sytuacja taka sama jak z Bloodwynem. Nowa Kopalnia nie należy do Bractwa więc dialog jest błędny. Tak samo jak tam, można tu wyciąć parę linijek, wyglądałoby to wtedy tak:
- Fletcher: Patrzcie no. To gość z Sekty!
- Bezi: Zaczekaj, nie szukam kłopotów.
- Fletcher: Trzeba było o tym pomyśleć zanim tutaj przyszedłeś!
- Bezi: Hej, co u...
- Fletcher: Dalej chłopcy! Na niego!
8. Gdy w czwartym rozdziale porozmawiamy z Miltenem to będzie on zdruzgotany tym, że Gomez wybił wszystkich magów, a mimo to powita nas swoim "Witam." i pożegna "Do zobaczenia.", wypowiedzianymi przyjacielskim tonem. Ja bym usunął mu to powitanie i pożegnanie od czwartego rozdziału bo są trochę nieklimatyczne, jeśli weźmiemy pod uwagę akcję jaka się wtedy dzieje i stan emocjonalny Miltena.
9. To samo co pisałem wyżej o Nyrasie, Baal Lukorze i bandytach Quentina można również zastosować przy członkach Starego Obozu od czwartego rozdziału. Gildie Kopacz, Cień, Strażnik i Magnat są do nas wtedy wrogo nastawione i nie da się tego nijak zmienić, możemy z nimi jedynie walczyć, więc dodałbym żeby umierali od razu po pobiciu, bez potrzeby dobijania. Nie zmieniłoby to za bardzo gameplayu, jedynie usprawniło, bo dobijanie każdego pojedynczo jest po prostu uciążliwe.
10. Gdy użyjemy zwoju zamiany w zwierzę, to po odmianie ubiera nam się automatycznie najlepsza broń krótkiego zasięgu i dystansowa, zamiast takich jakie mieliśmy aktywne wcześniej, przed zamianą. Jeśliby się dało, to pasuje to zmienić (tylko bronie, najlepsze pancerze nie ubierają się po odmianie ze zwierzaka). Jeśli już przy tym jesteśmy, to podczas używania sprzętów kowalskich/wykuwania miecza, nasza aktywna broń się dezaktywuje, jeśli by się dało to pasuje naprawić również to.
11. Po drodze z obozu Sekty do Górskiej Fortecy (mniej więcej nad jaskinią czarnych goblinów) znajduje się spora gromada jaszczurów, jeden z nich jest zbugowany. Jest on po prostu pod teksturami i wychodzi z nich dopiero gdy chce nas zaatakować.
12. Dialog z Lesterem gdy mamy go powiadomić o spotkaniu czwórki przyjaciół jest strasznie dziwny. Jest dosłownie posklejany z różnych innych dialogów. Nie wiem czy brakuje tam normalnych dialogów czy co, ale gdy powiemy mu, że Stara Kopalnia została zalana, odpowiada znudzonym głosem Rączki "i co z tego?" (dialog wzięty z rozmowy z Rączką gdy mówimy, że chcemy dołączyć do SO), potem jak mówimy mu, że magowie ognia zostali zabici, ten się wydziera "nie łatwo to będzie teraz odkręcić", co też brzmi jakby miało być gdzieś indziej, a jest wklejone tutaj, bo niby co odkręcić, chyba nie śmierć magów. Potem jak mówimy, że ma się odbyć spotkanie przyjaciół, ten mówi, że zostanie w Fortecy i później tekst "mistrz Y'Berion zwykł mawiać(...)" co jest spoko, tyle że dosłownie ten sam tekst mówi nam gdy go pytamy jak dostać się do kamienia ogniskującego, wcześniej, gdy jesteśmy w Fortecy razem z nim po kamień. No i ten tekst jest nawiązaniem do tego, że mamy użyć na kamieniu telekinezy. Jakbyś mógł to sprawdź czy nie ma normalnych dialogów Lestera do tej rozmowy, bo jest kompletnie z dupy wzięta pod względem dubbingowym. Chociaż pewnie nie ma normalnych dialogów. Podejrzewam, że nie nagrali po prostu rozmowy i potem zastąpili ją randomowymi tekstami.
13. Co do błędów w rozmowach to chyba najpopularniejsze są te z Saturasem, gdy opowiada pierwszy raz o Xardasie. Mówi nam, że barierę tworzyło trzynastu magów, mimo że w praktyce było ich dwunastu (Milten dołączył do magów ognia już pod barierą, po odejściu Xardasa). W tej samej rozmowie mówi nam również, że bariera powstała przed podziałem na kręgi wody i ognia, co też jest nieprawdą (ten błąd i liczbę magów potwierdzają same Piranie). Tylko, że nie wiem czy te błędy można jakoś zmienić, bo chyba wycięcie tamtych dialogów nie wchodzi w grę.