Gwint Online- CDP Red rzuca Blizzardowi rękawice 32203 97

O temacie

Autor Kuba

Zaczęty 14.06.2016 roku

Wyświetleń 32203

Odpowiedzi 97

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ale dlaczego nie? Nie miałbym nic przeciwko mieszance Crusadera i Total War w realiach Wiecha

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczerze mówiąc przez krótką chwilkę grałem w Heartstona, ale odrzuciło mnie od tego zaawansowanie mechaniki gry
Akurat HS ma mega prostą mechanikę i jednym z jego największych atutów względem konkurencyjnych karcianek jest właśnie ta prostota i przejrzystość. Jest takie powiedzenie: easy to learn hard to master. Co do Gwinta to trzymam kciuki, by produkcja okazała się sukcesem, ale niestety to może się okazać trudne co widać na przykładzie  Witcher Battle Arena, które zostało zamknięte.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=11297

10h kampanii fabularnej z dialogami i ...eksploracja??!!

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
I kolejny raz cd project nieźle potrafi zaskoczyć :O

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Rzut izometryczny, duży świat, wybory moralne, zadania, dialogi. Do tego zmiany graficzne, w mechanice, nowe karty i ich zdolności. A Redzi mówią, że wzięli się za to po Wiedźminie 3 kiedy Gwint odniósł sukces. W rok dostajemy darmowà, dużą produkcje! To już wybaczam w sumie te mikropłatności.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
@bgb Wiesz... Redom niestety częściej wychodzi hard to learn easy to master :P

Popisuje się ciągle menda jedna...

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Duży świat, wybory moralne zadania i dialogi do gry karcianej? Troszkę to pojebane, no ale jak wolą :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Duży świat, wybory moralne zadania i dialogi do gry karcianej? Troszkę to pojebane, no ale jak wolą :)
Może chcą po prostu zaoferować coś więcej niż tylko karciankę :P

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

ile płakali niektórzy gdy dodatek do w3 miał się pojawić bo winiarnia była. poczekajcie a nie płaczcie na zapas.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Narzekasz na 10h zadań i dialogów od Redów z Wieśkiem? To w sumie jak 3 darmowy, duży dodatek.

Gwint jest popularny a sama idea gry multi jarała ludzi od początku (masa fanowskich wersji ONLINE) więc uważam, że przy tych wszystkich zmianach i planach Redów na rozwijanie produkcji spokojnie życie gry będzie dłuższe niż Witcher Areny. Zwłaszcza, że gra ma duży potencjał.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Za taką ilość contentu każda inna firma kazałaby sobie płacić hajs w postaci dlc.  A tutaj praktycznie za darmo redzi serwują taki minidodatek. (Ofc jeśli wszystkie fakty to prawda :P, ale jestem dobrej myśli. )

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Będą te mikropłatności, ale jeśli to nie bedzie takie coś co robi Ubi przy np. Unity to niech sobie będą, w końcu ktoś z tego skorzysta a jednak Redzi też musza coś zarobić nie? Ale tak czy inaczej, dostajemy za darmo 10h zabawy z Geraltem (w zupełnie nowym, odmiennym stylu) i jeszcze znacznie więcej zabawy z gwintem.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A co jest zlego w mikroplatnosciach w unity? :| Nie, zebym bronil tej gry, ale da sie ja przejsc i zdobyc NAJLEPSZE itemy bez zadnego placenia, a jedynie ciezka praca a tak wlasnie powinny wygladać mikroplatnosci.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Bo ceny za sprzęt są tak nieobotycznie wielkie, że aż prosi się o płacenie prawdziwą gotówką aby wreszcie zdobyć lepszy ekwipunek.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Prosze Cie, ja mam najlepszy sprzet w Unity a nawet nie przeszedlem 6 misji wątku głownego xD Starczy tych ,,argumentów".

EDIT:

@Kuba Czaker błagam Cie, na takie argumenty jak powyzej mojego posta nie trzeba szukać kontr-argumentów :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
A co, boisz się, że nie znajdziesz odpowiedniego "kontr-argumentu"?

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Ale mówicie o AC Unity? Bo jakoś mikropłatności mi nie pasują do pełnoprawnego tytułu a gear grinding nie pasuje mi do AC. W ogóle item progression w grze o skrytobójcach? WTF?

A nie, zapomniałem... AC to nie jest gra o skrytobójcach :F

A Gwint to F2P, więc oczywiście muszą być jakieś mikropłatności, żeby z tego jakąś kasę wyciągnąć.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Gwint Online- CDP Red rzuca Blizzardowi rękawice
#37 2016-06-17, 20:49(Ostatnia zmiana: 2016-06-18, 11:40)
A już samo to, że jest to w modelu "free to play" to super bo dostajemy za darmo urozmaiconą rozgrywkę na wiele godzin z potencjałem e-sportowym plus 10h dialogów i zadań Wiedźmina :D

Post połączony: 2016-06-18, 11:40
Z tego co czytam wynika, że tych kampanii fabularnych będzie kilka i każda bedzie miała innego protagonistę.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Zapisałem się do bety na PC. Zobaczymy czy się dostanę, jeśli tak to powrzucam troche zdjęć i może jakiś filmik :P

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
A już samo to, że jest to w modelu "free to play" to super bo dostajemy za darmo urozmaiconą rozgrywkę na wiele godzin z potencjałem e-sportowym plus 10h dialogów i zadań Wiedźmina :D

Nie wiem jaki to związek ma z aspektem F2P. Powiedziałbym nawet, że gry non F2P posiadają te cechy częściej niż gry F2P.

0 użytkowników
Do góry