Gwint Online- CDP Red rzuca Blizzardowi rękawice 32242 97

O temacie

Autor Kuba

Zaczęty 14.06.2016 roku

Wyświetleń 32242

Odpowiedzi 97

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Moja talia na razie się regeneruje. Jednak to nie jest gra dla mnie, ale dla trybu fabularnego bez wątpienia powrócę bo to Redzi i od nich każdą historię wezmę.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Regeneruje?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Taki żart apropo armii.

Po ludzku: Nie grałem od roku :D

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Szkoda. Liczyłem na rozsądną partyjke, to znaczy taką że zmiótłbym Cię z powierzchni ziemii. xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Może po fabularce się wciągnę bardziej, rozbuduje talię to się zagra :P

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
do tego czasu będę miał wszystkie karty, więc raczej zniweluje to Twoje szanse na wygranie ze mną. :D

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=12202

Trochę nowości. Widać, że zastosowali bardziej komiksowy styl wizualny, liczyłem na coś ala "Pillars of Eternity", ale jako iż przez parę lat innej fabuły  od Redów nie dostanę to nie ma co narzekać :P

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
@Kuba

Jak miałem wątpliwości co do tej kampanii tak teraz muszę przyznać, że ja to kupuje. To może być ciekawe. xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Gwint Online- CDP Red rzuca Blizzardowi rękawice
#68 2017-08-23, 00:02(Ostatnia zmiana: 2017-08-23, 09:09)
Nie umiem mieć wątpliwości do projektu który zawiera słowa "fabuła" "CD Projekt Red".

Post połączony: 2017-08-23, 09:09
Najnowsze nieoficjalne doniesienia podają jako czas przejścia ok. 15 godzin (!!!!)
Według tych samych doniesień dodatek ma więcej linijek tekstu niż...Serca z Kamienia.
WOW

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jako naczelny hyper tego projektu, ciekawostki:

- zwiedzimy 5 zróżnicowanych, ręcznie rysowanych map w tym królestwo Lyrii

- będziemy mogli odgrywać tyrana lub dobrotliwego, sprawiedliwego władce, nasze decyzje będą miały wpływ na naszych ludzi, będą nas mogli opuszczać i ginąć z tego powodu

- wybory tak jak u Redów, te błache i te ważkie, niektóre konsekwencje poznamy po dłuższym okresie czasu

- pojawią się rysowane cutscenki z udźwiękowieniem

- 10-15h, ale z wykonaniem wszystkich zadań, może być ich jeszcze więcej

- pojawią sie powiązane z motywem Meave karty dostępne tylko dla kampanii

-będziemy zbierać sporo sprzętu, katy, surowce czy przedmioty specjalne

- eksplorując spotykamy postacie i możemy je rekrutować do armii

- dostaniemy system obozów które będzie można rozwijać, dostaniemy opcje rekrutacji jednostek (kart) i dobierania wyposażenia dla królowej

- przedmioty do ekwipunku będziemy też mogli zdobywać a one poprawia umiejętności postaci

- gra w Gwinta będzie zmodyfikowana, w niektórych potyczkach dostaniemy nowe zasady które będą wyjasnione fabularnie

- nie zawsze tryiumf w partii oznacza zwycięstwo, już w trakcie potyczek zasady będą się zmieniać

- będą też miasteczka które będziemy odwiedzać i rekrutować sojuszników, tak samo jak w misjach i po przez dialogi

- z pozyskanych jednostek można wytwarzać nowe karty i składać całe talie

- premiera w listopadzie, niewykluczone, że jeszcze za czasów trwania bety

A po premierze dodatku do Gwinta trafi nowa frakcja, nowi liderzy i nowy tryb.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
A po premierze dodatku do Gwinta trafi nowa frakcja, nowi liderzy i nowy tryb.

Wzbudziłeś moje zainteresowanie. Co obstawiasz? Mamy już Królestwa Północy, Nilfgaard, Skellige, Potwory i Scoiatel. Co jeszcze by się nieźle wpasowało? Jestem cholernie ciekawy, może masz jakieś sugestie? xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Moim zdaniem (skoro frakcja wychodzi po dodatku) będzie to Królestwo Rivii i Lyrii ;) Które poznamy przecież w dodatku. Ewentualnie Ofir.

Sam dziś z nudów odpaliłem gierkę, trochę zmian, pograłem Nilfgaardem i choć wygrałem jedynie raz i to przez utracone połączenie gościa (acz jedna runda była moja) to...bawiłem się całkiem fajnie. Nie zaangażuje się w tą grę, nie będę grał w turniejach, ale sporadyczna gra, kto wie, przekonuje się trochę.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Przychylam się, że to jednak Lyria i Rivia. Choć należy jej królestwo w poczet królestw północy, to jak sprawdziłem dostępne dla nich karty, to nie znajduje się nic co jest powiązane z tym królestwem. Tak więc punkt dla Ciebie, Kuba za trafność. :D

Ja się też nie angażuje, zresztą ta gra nie jest jak blizzardowy Hearthsone, czy inna tego typu karcianka. Nie wymaga ciągłego zaangażowania, można na luzie grać, bo CDP Red nie wypuszcza co i rusz 4122944912489 packów kart (najczęściej w odstępie 3-4 miesięcy)  jak to robi Blizzard.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

Nawet w samym W3 Nilfgaard był trochę OP, w zasadzie dało się nim wygrać każdą rozgrywkę, chyba że rozdanie było wyjątkowo chujowe, czego nie można powiedzieć o innych frakcjach.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak

WinterKing Kereth

Gwint Online- CDP Red rzuca Blizzardowi rękawice
#74 2017-08-24, 16:30(Ostatnia zmiana: 2017-08-24, 16:36)
@Zucklov

Tymczasem ja dalej zgarniam kupony Scoiatel...

@Kuba

Jak chcesz zagrać to zostaw mi na PW swojego taga na gogu, dodam Cię i zagramy sobie.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Nawet w samym W3 Nilfgaard był trochę OP, w zasadzie dało się nim wygrać każdą rozgrywkę, chyba że rozdanie było wyjątkowo chujowe, czego nie można powiedzieć o innych frakcjach.

Każdy chce być jak Emhyr  :trollface:

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Emhyr został i tak nieźle osłabiony, to tak swoją drogą. Kiedyś Emhyr z golemami był na porządku dziennym, teraz już mniej.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Szperając po internetach doszukałem się wiadomości, że każda frakcja ma dostać swoją kampanię. Co brzmi dosyć dziwnie, zwłaszcza w kontekście Potworów (czyżby podróże Dzikiego Gonu? To byłby sztos).

Na dodatek mają pojawić się wydarzenia sezonowe.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Szperając po internetach doszukałem się wiadomości, że każda frakcja ma dostać swoją kampanię. Co brzmi dosyć dziwnie, zwłaszcza w kontekście Potworów (czyżby podróże Dzikiego Gonu? To byłby sztos).

Na dodatek mają pojawić się wydarzenia sezonowe.

Wszystko zależy od tego, czy w kampanii potworów za główną twarz (tak jak Meve w obecnej kampanii) wybiorą Eredina i Dziki Orszak, czy może psotawią na np. Ukrytego. Jako że potworom ciężko jest zrobić kampanie to najpewniej Eredin.

W wypadku Nilfgaardu na pewno będzie to Emhyr - Voorhis i Calveit to cesarze przyszłego pokolenia, choć byłbym niezmiernei zaskoczony innym wypadkiem spraw. Nie wiem jak wygląda sprawa z Północą, ale w wypadku Scoiatel dałbym w końcu może szanse temu biednemu Iorwethowi co go wycięli z Wiedźmina 3. :(

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Emhyrowa kampania to byłaby idealna pełna strategia.
Historia o Eredinie mogłaby pokazać różne światy, może nawiązania do Cybera?
Nie obraziłbym się także na fabułę właśnie o Iorwethcie (super pomysł), ale także o podróży Regisa do Nilfgaardu (jedno z zakończeń KiW) czy przygodach Geralta i Vesemira przed W3.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry