Pytania i problemy techniczne 1038349 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1038349

Odpowiedzi 3676

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Witam, ma ktoś może link do tej paczki z oryginalnymi teksturami które dawały +30 do FPS'ów? Kiedyś próbowałem "dwójki" i miałem to zainstalowane, ale teraz stalkuje jakies niemieckie fora i nie moge tego znaleźć.

Edit - Problem rozwiązany

kris1175

kris1175

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za każdym razem ja włączam grę wyskakuje coś takiego. Próbowałem juz reinstalować.

Mam zainstalowane Gothic 2 Report-rev2 v.2.6 i Gothic 2 PlayerKit ver.2.6f

tekken

tekken

Użytkownicy
posty36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam pytanie. Czy idzie jakoś zmienić poziom trudności w 065?

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ja mam dwa inne pytanka:
1. Wszystko (potwory, roslinnosc, itemy) pojawiają się BARDZO blisko postaci, renderują się za blisko, i gra jest praktycznie niegrywalna, jest jakis fix na to?
2. Gram na wersji 0065, mam jakiś "Hotfix 4" z tego niemieckiego forum "world of gothic" czy jak to sie tam zwie. Co konkretnie jest zbugowane w tej wersji? Chce na przyszłosc wiedziec, kiedy cos dodac kodem itp.

tekken

tekken

Użytkownicy
posty36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze jeden problem, a wlasciwie to dwa.
Pierwszy to takowy błąd przy uruchamianiu gry http://i.imgur.com/vlCVEuj.png , zainstalowałem dx11 najnowszą wersje i zaczęło mi coś takiego wyskakiwać. Gdy jednak usune dx11,  to retu działa normalnie, wie ktoś czym to może byś spowodowane?

A drugi to dziwne spadki fps, i cofanie postaci podczas biegania, mam w miarę dobry komputer (i3 3240 gtx 750 ti 6 gb ram win 10) więc nie powinno nic takiego się pokazywać, proszę o pomoc.

Szpyciu

Szpyciu

Użytkownicy
posty50
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Brimstone włącz opcje =>optymalizacja => i nad apply changes masz jakąś opcje, ona jest od renderowania terenu itd.

Artex1988

Artex1988

Użytkownicy
posty40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.Za każdym razem jak zjeżdżam z orkami winda do demona wyskakuje Access Violation i gra się wyłącza ma ktoś pomysł jak sobie z tym poradzić?

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem odnosnie taki ze nie moge zagadac do bospera i tych innych kupcow bo poprostu wyganiaja mnie ze swojej chaty. To samo sie tyczy Kowala który kaze mi spadac. Czy tak ma byc czy to jakis blad jest ?

Cieja

Cieja

Użytkownicy
posty67
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem odnosnie taki ze nie moge zagadac do bospera i tych innych kupcow bo poprostu wyganiaja mnie ze swojej chaty. To samo sie tyczy Kowala który kaze mi spadac. Czy tak ma byc czy to jakis blad jest ?
Tak ma być, odsyłam do solucji na forum :)

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Co trzeba zrobic by ta czcionka nie była taka wielka? Wiem ze chyba trzeba bylo zmienic jakąś linijke w jakims pliku, ale 30 stron przekopałem i nie moge tego znaleźć.

Szpyciu

Szpyciu

Użytkownicy
posty50
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Brimstone opcje => 1 na goze => ostatnia opcja jest od wielkosci. I pytanie ode mnie czy ma ktoś link do wersji 062?

wicos

wicos

Użytkownicy
posty39
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
http://worldofplayers.ru/resources/42/history link do wszystkich wersji returna 2.0 proszę.

Pawlik

Pawlik

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie jest folder z zapisami gry? W folderze z grą go nie ma

tekken

tekken

Użytkownicy
posty36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze jeden problem, a wlasciwie to dwa.
Pierwszy to takowy błąd przy uruchamianiu gry http://i.imgur.com/vlCVEuj.png , zainstalowałem dx11 najnowszą wersje i zaczęło mi coś takiego wyskakiwać. Gdy jednak usune dx11,  to retu działa normalnie, wie ktoś czym to może byś spowodowane?

A drugi to dziwne spadki fps, i cofanie postaci podczas biegania, mam w miarę dobry komputer (i3 3240 gtx 750 ti 6 gb ram win 10) więc nie powinno nic takiego się pokazywać, proszę o pomoc.
Pomoże ktoś?

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam chyba buga w grze. Potrzebuje pomocy. Zaczynajac od poczatku to zabilem Dextera bez uprzedniego dialogu z nim. Oddalem Vatrasowi list, wyswietlilo sie ze quest zakonczono. No to nastepnie poszedlem do Hagena ktory mowi mi ze dalej musze pomoc magom wody, pajac jeden. No to zaczalem kombinowac. Jak żę zabilem tylko dextera a reszty bandytow nie ruszylem (zrobilem kiedys tak samo w nocy kruka i nie bylo problemu) to zaczalem szukac Grega, stoi w drodze do obozu lee. Zalaczyl sie watek tak jakbysmy dopiero zabili dextera. No ok wracam do vatrasa i zadnych nowych mozliwosci dialogu, tak samo u hagena. Czy problemem moze byc to ze z dexterem wogole nie porozmawialem o kruku ? Czy jest jakis kod zebym mogl poprostu zespownic dextera ? Nadpisuje na okraglo 3 pliki zapisu jakby jeden sie zepsul i nie mam zamiaru od nowa gry zaczynac. Prosze sliczne o porady.

Pawlik

Pawlik

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz Musisz zebrać wszystkie ornamenty i znaleźć handlarza bronią.

mtusss

mtusss

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich. Mam problem z grafiką w kilku miejscach i już próbowałem wszystkiego. Rozmazują mi się tekstury w kilku miejscach i o ile czasem da się z tym grać tak teraz natrafiłem na ścianę. Potrzebuję kogoś kto wczyta mój save i przeskoczy mi dwie "kładki" w dziurze na Pustyni Adanosa. Nie mogę grać bo w tym miejscu mi się rozmazują tekstury i nic nie widzę bo wszystko znika jak zrobię krok dalej. Proszę niech mi ktoś przejdzie to następnej lokacji która jest za zakrętem i odeśle save możliwie jak najszybciej. Z góry dzięki dla wybawcy.
P.S. wersja 0.65

https://drive.google.com/open?id=0B3O_mn5ssh4GeGlMdzd1OHFrZTg

Gyoshi

Gyoshi

Użytkownicy
posty35
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak zwiększyć dystans pokazywania się postaci? w menu opcji się nie da, a denerwuje mnie to, że postacie/potwory pojawiają się jak jestem 5 metrów od nich, wersja 0061

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zwiększyć dystans pokazywania się postaci? w menu opcji się nie da, a denerwuje mnie to, że postacie/potwory pojawiają się jak jestem 5 metrów od nich, wersja 0061

Da się. Wejdź w opcje, optymalizacja i ostatnia wartość odpowiada za render. Następnie kliknij "apply changes". Jeśli nie masz tej opcji, to zainstaluj najnowszą wersję 0065.

Gyoshi

Gyoshi

Użytkownicy
posty35
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dobra, juz wszystko w porządku, dzięki

0 użytkowników
Do góry