Pytania i problemy techniczne 1068946 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1068946

Odpowiedzi 3676

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
Próbuje zainstalować R2.0 już piąty raz ale dalej to samo :/ Jak włączam R2.0 to mam konsolkę i w niej napisane "AST.dll not loaded". Wszystko instaluje DirectX, PlayerKit, fix2.6 vcredist x86 i x64, ale dalej to wyskakuje :/
Co może być powodem? Robiłem także 5x reinstal Gothica.

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Próbuje zainstalować R2.0 już piąty raz ale dalej to samo :/ Jak włączam R2.0 to mam konsolkę i w niej napisane "AST.dll not loaded". Wszystko instaluje DirectX, PlayerKit, fix2.6 vcredist x86 i x64, ale dalej to wyskakuje :/
Co może być powodem? Robiłem także 5x reinstal Gothica.
Ja tam musiałem zainstalować systempacka bo wywalała mi własnie ta konsola.

Maravel

Maravel

Użytkownicy
posty123
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Save  z wersji 0.62 nie będą mi działać na wersji 0.65? :x
I czy uciągnie mi returna na takim sprzęcie;
 nvidia geforce go 7300 512mb
Intel Core 2CPU T5300 2x1.73Ghz
2GB ram

Oczywiście moge zmniejszyć grafike i zasięg widzenia, wielkiej mi to różnicy nie robi :s

"Zatrute strzały trzymają kołczany z nami jest bóg Khorne,
zdobyczne buzdygany, blisko trzymamy jak łuk Thorgal,
a w kaftanach długie noże co głoszą cicho pieśń,
a swą klingą wbitą w pierś, niosą cicho śmierć."

Bury Zenek

Bury Zenek

Użytkownicy
posty49
Propsy6
  • Użytkownicy
Mam problem z RT 2.0 mianowicie, czy komuś udało naprawić się te błędy out of memory? wgrałem textures_replacer ale tylko Main, fixy do 0065, legendsavefix (choć nie wiem co miał właściwie naprawić) a mimo to gdy wejdę na targowisko to mam 4fps i po chwili wywala out of memory a przy okazji wyskakuje to co na screenie.
A, no i sprzęt:
Intel Core Q6600
Ram 4gb
Geforce GTX660

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
AST.dll not loaded, wie ktoś co zrobić w takim przypadku? Robiłem wszystko łącznie z reinstalacją itp itd i nic. Tak, odpalałem z pulpitu i nic, przejrzałem chyba pół internetu i nic.

Bury Zenek

Bury Zenek

Użytkownicy
posty49
Propsy6
  • Użytkownicy
AST.dll not loaded, wie ktoś co zrobić w takim przypadku? Robiłem wszystko łącznie z reinstalacją itp itd i nic. Tak, odpalałem z pulpitu i nic, przejrzałem chyba pół internetu i nic.

A zainstalowałeś player kita i fixa 2.6?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

A zainstalowałeś player kita i fixa 2.6?

Kolego jesteś najlepszy, jak mogłem to przeoczyć  :cool:

Bury Zenek

Bury Zenek

Użytkownicy
posty49
Propsy6
  • Użytkownicy
Miałem to samo :D może dlatego.

@Edit
Ktoś coś? Powiedzcie mi chociaż czy te tekstury 1k które są w fixie 4 do 0051 są automatycznie w 0065 albo czy da się takiego ściągnąć do tejże wersji?

gaz2210

gaz2210

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, zaczołem własnie rozgrywke w the returning i mam problem, zapomniałem zaznaczyć 4GB ramu do Gothic 2 the returning, czy jest jakis sposób by zdobyć te 4GB instalor czy nie? i czy warto bo gra często po kilku min sćina

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co za problem zainstalować po raz drugi? Zależy jaki masz komputer

Post połączony: 2017-03-14, 22:35
Post pod postem, ale :D jakieś porady dotyczące uniknięcia acces violation co 10 minut? XD najnowsza wersja 0065 z hotfixem 4     

Misiox

Misiox

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Czy udało się komuś rozwiązać problem z wywalającym z gry komunikatem Out of Memory?
Gra wywala co jakieś 30 min - da się grać ale jest to wkurzające.
Gram na wersji 0065, zainstalowałem pełną rosyjską wersję gry z łatką zmieniającą dialogi na angielski, rozszerzeniem pamięci do 4 GB, zaznaczyłem opcje zmniejszania liczby roślinności, wgrałem fixy 04 05 06, distance view ustawione na 200%, zwiększyłem ilość pamięci virtualnej systemu windows 10.
Podczas gry nie mam żadnych spadków FPS, jedynie wywala z gry co pewien czas.
Jakieś wskazówki/porady ????

Update:
Doinstalowałem SystemPacka przez co gra wywala po zapełnieniu około 1,3 GB ramu, wcześniej wywalało przy około 3,3 GB, więc wygląda na to że w jakiś sposób można zwiększyć ilość pamięci przyznaną dla gothica... wiecie czy da się zwiększyć ilość przyznawanej pamięci powyżej 4 GB? Jeżeli tak to jak?

Mój sprzęt:
Intel Core I7 4790k @4,5 GHz
Radeon R390 8 GB
RAM 16 GB

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Dostaje czesto bledy podczas zapisu/wczytywania gier. I wylacznie podczas tych czynnosci. Mial ktos podobny problem ?

Maravel

Maravel

Użytkownicy
posty123
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Save  z wersji 0.62 będą mi działać na wersji 0.65? :x

Da się jakoś wyłączyć tą gęstą trawę w 0.65? Bo przy instalacji nie idzie, tak jak w 0.62

"Zatrute strzały trzymają kołczany z nami jest bóg Khorne,
zdobyczne buzdygany, blisko trzymamy jak łuk Thorgal,
a w kaftanach długie noże co głoszą cicho pieśń,
a swą klingą wbitą w pierś, niosą cicho śmierć."

Misiox

Misiox

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Save z 0.62 raczej nie będzie działał, ale co za problem to sprawdzić?
Gęstą trawę można wyłączyć odznaczając tę opcję podczas instalacji returning do wersji 0.65 na pewno się da to wyłączyć bo sam to wczoraj wyłączyłem.

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Mam pewien problem. Odnosnie zmierzam w kierunku "łez adanosa". Zabilem wielkiego karalucha i jestem na dole po otwarciu bramy i mam takie cos... Gre instalowalem jeszcze raz i dalej to samo. Jakies sugestie ? Prosilbym o pomoc poniewaz nie jestem w stanie przeskoczyc poniewaz nic nie widze idac za brama..

https://zapodaj.net/b3a4edb54f405.png.html

mtusss

mtusss

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem ten sam błąd. Chyba teraz nie ma na niego patcha. Ja się nauczyłem akrobatyki i przeskoszyłem na dwa skoki tą przepaść co tam jest. A później idziesz w prawo i tyle.

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem ten sam błąd. Chyba teraz nie ma na niego patcha. Ja się nauczyłem akrobatyki i przeskoszyłem na dwa skoki tą przepaść co tam jest. A później idziesz w prawo i tyle.

A kto uczy akrobatyki w tym zbugowanym gownie ? Bo z busterem nie mam zadnej opcji dialogowej...

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cassia od 120 zręczności

sfn

sfn

Użytkownicy
posty36
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie pytanie - czy ktos posiada angielski odpowiednik pliku ktory odpowiada za napisy w statystykach postaci? Niestety sa po rosyjsku (dodam ze instalowalem RET2_Scripts_en.vdf ale to nie ten plik) chodzi o angielskie napisy gdzie mamy zycie mane itp. Bardzo bylbym wdzieczny bo z tymi ruskimi sie nie da grac, nie wiadomo co jest co.

Misiox

Misiox

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy
Rozumiem że zmieniłeś już nazwę pliku RET2_Scripts_en.vdf na RET2_Scripts.vdf.
Jak to nie pomogło to wgraj plik https://ufile.io/8d5a8 do folderu Gothic II/System

0 użytkowników
Do góry