Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8255017 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8255017

Odpowiedzi 37317

American Dream

American Dream

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@darek0100
Poza tym po co chcesz to robić? Strata cennych składników: surowe mięso - składnik na ciasto, po którego zjedzeniu dostajemy premię do siły, ryby - ciasto na zręczność

Pierwsze słyszę o cieście. Problem ze smażeniem rozwiązany połowicznie. Od kiedy mam patelnię, mogę usmażyć na kuchence. Dalej nie mogę na ognisku oraz na patelni przy ognisku.

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
Brak dialogu nt. wyspy Etlu po pobiciu Melhiora. Jakieś pomysły?

Księżycowe kamienie można znaleźć w najczęściej zadawanych pytaniach.

Nerlix

Nerlix

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktos moze poradzic jak mozna szybciej kopac rude ?

bratt94

bratt94

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bratt94 spróbuj w GD w obozie Netbeka u jednego z sś, Salandrila, Sagitty albo tego handlarza ziołami w zachodnim lesie [(nie przychodzi mi nic do głowy, a nuż będzie u niego) zakładając, że wszystkich napopularniejszych handlarzy obszedłeś]
Edit: Jeśli wybrałeś naukę u Gallahada jako nagrodę, to u niego powinien być jakiś zwój.

Niestety wszystkie wymienione osoby obskoczyłem przed skorzystania z pomocy na tym forum. Owszem u Gallahada wybrałem opcje nauki zaklęć (wg mnie najlepsza opcja). Niestety wszystkie osoby jak już posiadają zaklęcia to tylko SNU, które jest mi zbędne. Mimo wszystko dzięki za chęć pomocy ;).

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
Ustaw w opcjach brak animowanych okien, wtedy tylko przytrzymujesz enter i się kopie. Szybciej się nie da. Najlepiej mieć śpiwór przy sobie, żeby szybko energie odnawiać.

bratt94

bratt94

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bratt94 sprobuj kupic u Lutero, a jesli on nie ma to pozostaja Ci kody.

Lutero niestety nie posiada żadnych zaklęć bynajmniej w rozdziale 4. Obawiam się, że faktycznie kody pozostają. Pytanie teraz czy użycie kodów uniemożliwi mi ukończenie gry. Z tego co wyczytałem, pojawia się wiele błędów. Ponadto jeszcze blokuje możliwość ukończenia gry(osobiście nie sprawdzałem).. Ktoś wie jakie niosą dokładne konsekwencje użycia kodu w Gothic 2 Returning 2.0 ?? Bądź czy istnieje jakaś inna możliwość przywołania zaklęcia??

burzaa

burzaa

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejka, mam pytanie. Wybieram się na aktywować portal na Pustynie Adanosa. Ale w świętyni, w której uaktywnia się teleport jest dużo ognistych demonów, którym nie biję żadnego dmg. Jak je zabić?
Up

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy Sylvio zleca nam zabicie orków nad lodową jaskinią?
Co zrobić z Necromiconem jako Najemnik jest jakaś misja z tym?

bratt94

bratt94

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Owszem, szybszą opcją kopania rudy jest skrócenie animacji pojawiania się chmurki dialogu.
W pliku Gothic.ini znajdującym się w folderze "system" zmień animatedWindows=1 na animatedWindows=0

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
Brak dialogu nt. wyspy Etlu po pobiciu Melhiora. Jakieś pomysły?
@bratt94 nie trzeba wchodzić w pliki gry, jest to w opcjach jak już wcześniej napisałem.
@burzaa przecież padła już odpowiedź, że trzeba zabić go magią bądź srebrnym mieczem (chyba, że się gra pod zręczność to księżycowym ostrzem np. też można)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Makro na klawiaturze plus wyłączenie animowanych okienek czy jakoś tak i idzie jak burza

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

0vers

0vers

Użytkownicy
posty19
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Orientuje sie ktos gdzie jest skrzynia raczki ? Ukradlem jego sakwiewke w forcie Azgan i po oddaniu jej dostalem klucz do skrzynki , ktora nie mam pojecia gdzie jest. POtrzebuje zrobic najlepsza szpade...

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podbijam.
Proszę pomóżcie z tymi dwoma pytaniami bo nie wiem co robić :)
Właśnie zacząłem 3 rozdział i mam pytanie co do eliksiru z polnych i leśnych jagód. Ktoś gdzieś pisał, że można poczekać i NIE ROBIĆ KOMPOTÓW po to żeby mieć potem jagody na eliksiry. Rzecz w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć recepty szukałem już wszędzie. Czy one wgl istnieją? Może jednak robić te kompoty babuni ;p

Pytanie drugie. Dlaczego Matteo nie uczy mnie wyrobu nowych pierścieni od rozdziału trzeciego? ukończyłem z nim misję w rozdziale drugim i mam opcję robienia pierścieni z żelaza. Ale co z nowymi? będzie dopiero od 4 rozdziału czy jak?

burzaa

burzaa

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejka, mam pytanie. Wybieram się na aktywować portal na Pustynie Adanosa. Ale w świętyni, w której uaktywnia się teleport jest dużo ognistych demonów, którym nie biję żadnego dmg. Jak je zabić?
Ponawiam pytanie

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie

Już wiele ludzi na to odpowiadało.
Odpowiedź brzmi: Trzeba użyć jakiejkolwiek broni zrobionej ze srebra

burzaa

burzaa

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam zły post zacytowałem. Chodzi mi o uzyskanie odpowiedzi na temat:
Z tego co wyczytałem to można przynależeć do wszystkich dodatkowych gildii, aby wypełniać wszystkie misje. Pytanie tylko czy przed rozmową u xardasa idąc drogą nekranty mam je wykonać czy mogę już po ? Nie poblokuje mi to dostępu do np. gildzi magów wody ? Pytam bo pierwszy raz przechodzę returninga, a nie chce popelnic błędu żeby nie wczytywać nie wiadomo z jakiego miejsca, a chciałbym jak najwięcej wypełnić nowych nieznanych mi misji.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bratt94 sprobuj kupic u Lutero, a jesli on nie ma to pozostaja Ci kody.

Lutero niestety nie posiada żadnych zaklęć bynajmniej w rozdziale 4. Obawiam się, że faktycznie kody pozostają. Pytanie teraz czy użycie kodów uniemożliwi mi ukończenie gry. Z tego co wyczytałem, pojawia się wiele błędów. Ponadto jeszcze blokuje możliwość ukończenia gry(osobiście nie sprawdzałem).. Ktoś wie jakie niosą dokładne konsekwencje użycia kodu w Gothic 2 Returning 2.0 ?? Bądź czy istnieje jakaś inna możliwość przywołania zaklęcia??

Bodajże przywołanie itemu, który znika po użyciu, jest w porządku, nie powinno Ci to zbugowac gry

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam zły post zacytowałem. Chodzi mi o uzyskanie odpowiedzi na temat:
Z tego co wyczytałem to można przynależeć do wszystkich dodatkowych gildii, aby wypełniać wszystkie misje. Pytanie tylko czy przed rozmową u xardasa idąc drogą nekranty mam je wykonać czy mogę już po ? Nie poblokuje mi to dostępu do np. gildzi magów wody ? Pytam bo pierwszy raz przechodzę returninga, a nie chce popelnic błędu żeby nie wczytywać nie wiadomo z jakiego miejsca, a chciałbym jak najwięcej wypełnić nowych nieznanych mi misji.

Nie wydaję mi się, że można być nekromantą i magiem wody równocześnie.
A jeżeli chodzi o dołączenie do innych gildii czyli
złodziei
zabójców
kupców
To zrób to zanim zostaniesz nekromantą bo potem sobie zablokujesz.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Ethardos von Wilde

ZA GOMEZA! Jeśli owe zapytanie miało już gdzieś miejsce na formu, w którykolwiek dziale z góry przepraszam, lecz poświęciłem na szukanie odpowiedzi na ten problem parę godzin... bez skutku... chodzi mianowicie o dołączenie do gildii zabójców jako strażnik miejski. Andre ani Ramierez na przestrzeni 1 jak i 2 rozdziału nie mieli o tym żadnych kwestii. Wykonałem wszystkie 4 podstawowe zadania w Milicji i 5-te dodatkowe z Peckiem, szpiegiem bandytów. W jednym poradniku czytałem, że zapytać o morderców mamy Lorda, ale skąd u licha mam się o nich dowiedzieć?! Do kogo zwrócić się najpierw? Mimo tego, że z Nieznajomym w karczmie poprowadziłem poprawny dialog (dostałem +1 retoryki), a po sprawozdaniu Gerbrantowi z tegoż zlecenia (nie byłem wtedy członkiem żadnego stronnictwa) nie drążyłem spawy kim był tajemniczy rozmówca, to jednak teraz idąc na miejsce śmierci Wambo o właściwej godzinie po krótkiej  rozmowie z Asmalem (+100 exp) ten zabija mnie z powodu mojej frakcyjnej przynależności. Zmiana armorka przy dialogu nie pomaga. Mam skrytą nadzieję, że to nie jest jakiś paskudny bug, bo nie chciałbym  tracić ponad 50 h levelowania na hardzie. Liczę na was... współtowarzysze gry! Gdyż mi już skończyły się pomysły  :facepalm:

PS: A i nigdy nie używałem kodów, jak coś  :/

Zabij bydlaka i się nie przejmuj. W grze nic nie zepsujesz bo wątek gildii zabójców jest nie potrzebny do przejścia. Jedyne co cię ominie to bitwa w lesie z bandytami.

A poprawne drugie dołączenie do gildii zabójców dostępne tylko dla psów jest mniej więcej takie :

1.Dołącz do gildii złodziei.
2.Pogadaj z Ramirezkiem i dowiesz się o zabójcach.
3.Pogadaj z Lordem Endim Andre Andersonem.
4.Poagaj z Cassio
5.Pogadaj z Gillianem.
6. Idź do rap kanciapy obok telenoweli i przyjmij ofertę zabójcy.

Dobrą alternatywą dla gildii zabójców jest olanie ich.

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie a jak to bylo w returnie z rozpoczeciem 4 rozdzialu? jak ze zwyklym gothiciem tzn po rozmowie z pyrokarem, lecimy do GD i juz 4 rozdzial czy jakos inaczej jest? czy cos tam pyrokar jeszcze mowi, ze magowie wody potrzebuje pomocy i wysyle przed GD i smokami do jarkendaru zeby tam oczywscic swiatynie itd?

0 użytkowników
Do góry