@Ethardos von WildeZA GOMEZA! Jeśli owe zapytanie miało już gdzieś miejsce na formu, w którykolwiek dziale z góry przepraszam, lecz poświęciłem na szukanie odpowiedzi na ten problem parę godzin... bez skutku... chodzi mianowicie o dołączenie do gildii zabójców jako strażnik miejski. Andre ani Ramierez na przestrzeni 1 jak i 2 rozdziału nie mieli o tym żadnych kwestii. Wykonałem wszystkie 4 podstawowe zadania w Milicji i 5-te dodatkowe z Peckiem, szpiegiem bandytów. W jednym poradniku czytałem, że zapytać o morderców mamy Lorda, ale skąd u licha mam się o nich dowiedzieć?! Do kogo zwrócić się najpierw? Mimo tego, że z Nieznajomym w karczmie poprowadziłem poprawny dialog (dostałem +1 retoryki), a po sprawozdaniu Gerbrantowi z tegoż zlecenia (nie byłem wtedy członkiem żadnego stronnictwa) nie drążyłem spawy kim był tajemniczy rozmówca, to jednak teraz idąc na miejsce śmierci Wambo o właściwej godzinie po krótkiej rozmowie z Asmalem (+100 exp) ten zabija mnie z powodu mojej frakcyjnej przynależności. Zmiana armorka przy dialogu nie pomaga. Mam skrytą nadzieję, że to nie jest jakiś paskudny bug, bo nie chciałbym tracić ponad 50 h levelowania na hardzie. Liczę na was... współtowarzysze gry! Gdyż mi już skończyły się pomysły 
PS: A i nigdy nie używałem kodów, jak coś 
Zabij bydlaka i się nie przejmuj. W grze nic nie zepsujesz bo wątek gildii zabójców jest nie potrzebny do przejścia. Jedyne co cię ominie to bitwa w lesie z bandytami.
A poprawne drugie dołączenie do gildii zabójców dostępne tylko dla psów jest mniej więcej takie :
1.Dołącz do gildii złodziei.
2.Pogadaj z Ramirezkiem i dowiesz się o zabójcach.
3.Pogadaj z Lordem Endim Andre Andersonem.
4.Poagaj z Cassio
5.Pogadaj z Gillianem.
6. Idź do rap kanciapy obok telenoweli i przyjmij ofertę zabójcy.
Dobrą alternatywą dla gildii zabójców jest olanie ich.