Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8390937 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8390937

Odpowiedzi 37317

bratt94

bratt94

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanko.

"Hej, mam pytano do Was, mianowicie jestem w 4 rozdziale i muszę odpalić zaklęcie niepamięć na Ur-shaka. Problem sie pojawia, że zaklęcie tego nie mam a Ignaz nie żyje. Doradzicie gdzie mogę go kupić/znaleźć/stworzyć??
Gram łowcą smoków wiec nauka zaklęcia od guru odpada ;//"

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam
Czy opłaca się uczyć tych przeszywających strzał ??? co one robią dmg zwiększają czy co ???

Jeśli grasz pod zreke i łuk, to nawet musisz sie tego nauczyć. Ogólnie to przebijają pancerz przeciwnika, np. Trolla, dzięki czemu zadajesz DMG. No i oczywiście zadajesz go więcej innym wrogom.
ok dziękuje za odpowiedź

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
@bratt94 spróbuj w GD w obozie Netbeka u jednego z sś, Salandrila, Sagitty albo tego handlarza ziołami w zachodnim lesie [(nie przychodzi mi nic do głowy, a nuż będzie u niego) zakładając, że wszystkich napopularniejszych handlarzy obszedłeś]
Edit: Jeśli wybrałeś naukę u Gallahada jako nagrodę, to u niego powinien być jakiś zwój.

Księżycowe kamienie można znaleźć w najczęściej zadawanych pytaniach.

dawidos

dawidos

Użytkownicy
posty97
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bratt94 sprobuj kupic u Lutero, a jesli on nie ma to pozostaja Ci kody.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No też myślałem, że to nie będzie problem jeśli jestem nekromantą, ale niestety. Nie mam jak się dobrać do skrzyni, bo nie umiem otwierać zamków :P

To dlaczego się tego nie nauczyłeś ? :D grasz pierwszy raz w Returna ? :D osiągnij 100 siły i otwieraj zamki siłą :D

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest szansa na zrobienie 2 zbroi z płytek pełzaczy w 1 rozdziale? Jeśli tak to gdzie znajde pełzacze oprócz: u dextera, pod słonecznym kręgiem jaskinia z 1 pełzaczem, obok wykopalisk magów wody 2 pełzacze. ??

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wydawało mi się, że przy wykopaliskach i jaskini pod słonecznym kręgiem tych pełzaczy było więcej. Pamiętaj, że w mniejszej piramidzie można otworzyć ukrytą część jaskiń. Do tego jeszcze jaskinia z runą do Próby Ognia.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Ethardos von Wilde

Ethardos von Wilde

Użytkownicy
Innosycki Palladin
posty10
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Innosycki Palladin
ZA GOMEZA! Jeśli owe zapytanie miało już gdzieś miejsce na formu, w którykolwiek dziale z góry przepraszam, lecz poświęciłem na szukanie odpowiedzi na ten problem parę godzin... bez skutku... chodzi mianowicie o dołączenie do gildii zabójców jako strażnik miejski. Andre ani Ramierez na przestrzeni 1 jak i 2 rozdziału nie mieli o tym żadnych kwestii. Wykonałem wszystkie 4 podstawowe zadania w Milicji i 5-te dodatkowe z Peckiem, szpiegiem bandytów. W jednym poradniku czytałem, że zapytać o morderców mamy Lorda, ale skąd u licha mam się o nich dowiedzieć?! Do kogo zwrócić się najpierw? Mimo tego, że z Nieznajomym w karczmie poprowadziłem poprawny dialog (dostałem +1 retoryki), a po sprawozdaniu Gerbrantowi z tegoż zlecenia (nie byłem wtedy członkiem żadnego stronnictwa) nie drążyłem spawy kim był tajemniczy rozmówca, to jednak teraz idąc na miejsce śmierci Wambo o właściwej godzinie po krótkiej  rozmowie z Asmalem (+100 exp) ten zabija mnie z powodu mojej frakcyjnej przynależności. Zmiana armorka przy dialogu nie pomaga. Mam skrytą nadzieję, że to nie jest jakiś paskudny bug, bo nie chciałbym  tracić ponad 50 h levelowania na hardzie. Liczę na was... współtowarzysze gry! Gdyż mi już skończyły się pomysły  :facepalm:

PS: A i nigdy nie używałem kodów, jak coś  :/

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao dziękuje bardzo, nie wiedziałem że mogę to przejście otworzyć w mniejszej piramidzie na wykopaliskach.

Ile mogę utargować wypłaty u Onara i ile potrzebuje do tego retoryki jeśli się wogule da?

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
Brak dialogu nt. wyspy Etlu po pobiciu Melhiora. Jakieś pomysły?

Księżycowe kamienie można znaleźć w najczęściej zadawanych pytaniach.

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ZA GOMEZA! Jeśli owe zapytanie miało już gdzieś miejsce na formu, w którykolwiek dziale z góry przepraszam, lecz poświęciłem na szukanie odpowiedzi na ten problem parę godzin... bez skutku... chodzi mianowicie o dołączenie do gildii zabójców jako strażnik miejski. Andre ani Ramierez na przestrzeni 1 jak i 2 rozdziału nie mieli o tym żadnych kwestii. Wykonałem wszystkie 4 podstawowe zadania w Milicji i 5-te dodatkowe z Peckiem, szpiegiem bandytów. W jednym poradniku czytałem, że zapytać o morderców mamy Lorda, ale skąd u licha mam się o nich dowiedzieć?! Do kogo zwrócić się najpierw? Mimo tego, że z Nieznajomym w karczmie poprowadziłem poprawny dialog (dostałem +1 retoryki), a po sprawozdaniu Gerbrantowi z tegoż zlecenia (nie byłem wtedy członkiem żadnego stronnictwa) nie drążyłem spawy kim był tajemniczy rozmówca, to jednak teraz idąc na miejsce śmierci Wambo o właściwej godzinie po krótkiej  rozmowie z Asmalem (+100 exp) ten zabija mnie z powodu mojej frakcyjnej przynależności. Zmiana armorka przy dialogu nie pomaga. Mam skrytą nadzieję, że to nie jest jakiś paskudny bug, bo nie chciałbym  tracić ponad 50 h levelowania na hardzie. Liczę na was... współtowarzysze gry! Gdyż mi już skończyły się pomysły  :facepalm:

PS: A i nigdy nie używałem kodów, jak coś  :/
Nie chcę cię martwić ale wydaję mi się, że do gildii zabójców trzeba dołączyć przed dołączeniem do jakiejkolwiek głównej gildii. Inaczej właśnie dzieją się takie rzeczy ;/ Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
A teraz pytania ode mnie, proszę o pomoc.
Właśnie zacząłem 3 rozdział i mam pytanie co do eliksiru z polnych i leśnych jagód. Ktoś gdzieś pisał, że można poczekać i NIE ROBIĆ KOMPOTÓW po to żeby mieć potem jagody na eliksiry. Rzecz w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć recepty szukałem już wszędzie. Czy one wgl istnieją? Może jednak robić te kompoty babuni ;p
Pytanie drugie. Dlaczego Matteo nie uczy mnie wyrobu nowych pierścieni od rozdziału trzeciego? ukończyłem z nim misję w rozdziale drugim i mam opcję robienia pierścieni z żelaza. Ale co z nowymi? będzie dopiero od 4 rozdziału czy jak?
Pytanie trzecie. Gdzie nauczyć się wydobywania rudy d o100? gram na trudnym i Snipes nauczył mnie tylko do 50. Po tym skończyła się opcja dialogowa.

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Xardas Jeśli chodzi o rudę to do 100% uczy Grimes w GD.

Adell

Adell

Użytkownicy
posty12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam szybkie pytanie-zbieram ludzi do obozu. Odprowadzilem Grimesa do przejscia do kopalni, odpalam dialog, ze jestesmy na miejscu, NPC stoja i nigdy nie docieraja do kopalni. Mam ich przeprowadzic droga obok placu wymiany czy jak?

burzaa

burzaa

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co wyczytałem to można przynależeć do wszystkich dodatkowych gildii, aby wypełniać wszystkie misje. Pytanie tylko czy przed rozmową u xardasa idąc drogą nekranty mam je wykonać czy mogę już po ? Nie poblokuje mi to dostępu do np. gildzi magów wody ? Pytam bo pierwszy raz przechodzę returninga, a nie chce popelnic błędu żeby nie wczytywać nie wiadomo z jakiego miejsca, a chciałbym jak najwięcej wypełnić nowych nieznanych mi misji.

MatiSupcio

MatiSupcio

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejka, mam pytanie. Wybieram się na aktywować portal na Pustynie Adanosa. Ale w świętyni, w której uaktywnia się teleport jest dużo ognistych demonów, którym nie biję żadnego dmg. Jak je zabić?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Hejka, mam pytanie. Wybieram się na aktywować portal na Pustynie Adanosa. Ale w świętyni, w której uaktywnia się teleport jest dużo ognistych demonów, którym nie biję żadnego dmg. Jak je zabić?

To są duchy. Trzeba mieć srebrny miecz albo bić magią wody. Ilu ludzi jeszcze tego nie wie :D ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O jakie bóstwo chodzi Pyrokarowi w 7 rozdziale? W pierwszym recie to był Baal Netbek, a tutaj nie ma opcji dialogowej.

MatiSupcio

MatiSupcio

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

To są duchy. Trzeba mieć srebrny miecz albo bić magią wody. Ilu ludzi jeszcze tego nie wie :D ?

A znajdę gdzieś w Jarkendarze srebrny miecz?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@xDeus17174  jeszcze nie bylem w 7 rozdziale (dopiero 3) te pytanie pojawialo sie cos czesto i wkurwialo pewnych osobnikow, bo pojawialo sie co 1/2strony, wiec skopiuje z 1 tematu, pewnie o to chodzi
"W 7 rozdziale po rozmowie z Pyrokarem o Opiekunach nie mam opcji dialogowych u Netbeka."
Należy porozmawiać najpierw z Lee i omówić z nim taktykę.

Post połączony: 2018-10-21, 10:27

hoze

hoze

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, zna ktoś kod na runę teleportacyjną z questa dark web? Zgubiłem ją gdzieś ;/

Edit: Albo jak inaczej dostać się do tej komnaty z bossem?

0 użytkowników
Do góry