ZA GOMEZA! Jeśli owe zapytanie miało już gdzieś miejsce na formu, w którykolwiek dziale z góry przepraszam, lecz poświęciłem na szukanie odpowiedzi na ten problem parę godzin... bez skutku... chodzi mianowicie o dołączenie do gildii zabójców jako strażnik miejski. Andre ani Ramierez na przestrzeni 1 jak i 2 rozdziału nie mieli o tym żadnych kwestii. Wykonałem wszystkie 4 podstawowe zadania w Milicji i 5-te dodatkowe z Peckiem, szpiegiem bandytów. W jednym poradniku czytałem, że zapytać o morderców mamy Lorda, ale skąd u licha mam się o nich dowiedzieć?! Do kogo zwrócić się najpierw? Mimo tego, że z Nieznajomym w karczmie poprowadziłem poprawny dialog (dostałem +1 retoryki), a po sprawozdaniu Gerbrantowi z tegoż zlecenia (nie byłem wtedy członkiem żadnego stronnictwa) nie drążyłem spawy kim był tajemniczy rozmówca, to jednak teraz idąc na miejsce śmierci Wambo o właściwej godzinie po krótkiej rozmowie z Asmalem (+100 exp) ten zabija mnie z powodu mojej frakcyjnej przynależności. Zmiana armorka przy dialogu nie pomaga. Mam skrytą nadzieję, że to nie jest jakiś paskudny bug, bo nie chciałbym tracić ponad 50 h levelowania na hardzie. Liczę na was... współtowarzysze gry! Gdyż mi już skończyły się pomysły 
PS: A i nigdy nie używałem kodów, jak coś 
Nie chcę cię martwić ale wydaję mi się, że do gildii zabójców trzeba dołączyć przed dołączeniem do jakiejkolwiek głównej gildii. Inaczej właśnie dzieją się takie rzeczy ;/ Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
A teraz pytania ode mnie, proszę o pomoc.
Właśnie zacząłem 3 rozdział i mam pytanie co do eliksiru z polnych i leśnych jagód. Ktoś gdzieś pisał, że można poczekać i NIE ROBIĆ KOMPOTÓW po to żeby mieć potem jagody na eliksiry. Rzecz w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć recepty szukałem już wszędzie. Czy one wgl istnieją? Może jednak robić te kompoty babuni ;p
Pytanie drugie. Dlaczego Matteo nie uczy mnie wyrobu nowych pierścieni od rozdziału trzeciego? ukończyłem z nim misję w rozdziale drugim i mam opcję robienia pierścieni z żelaza. Ale co z nowymi? będzie dopiero od 4 rozdziału czy jak?
Pytanie trzecie. Gdzie nauczyć się wydobywania rudy d o100? gram na trudnym i Snipes nauczył mnie tylko do 50. Po tym skończyła się opcja dialogowa.