Skończyłem właśnie przechodzić Świątynię Śniącego i od tego momentu prześladuje mnie jedna myśl. Chciałbym poznać developera odpowiedzialnego za ową lokację, gdyż musi on być jedną z najbardziej spierdolonych osób chodzących po tym świecie. Mechaniki bossów na jej terenie są wprost przecudowne. Szamani orków odrzucający mnie BEZ ANIMACJI CZARU powtarzając go kilkukrotnie co sprawia że spadam sobie z kilkunastu metrów, a następnie trafiają mnie swoim ognistym wybuchem przez ściany - sam miód. Niesamowicie innowacyjny design walki z Nekromantą, podczas której musiałem idealnie wyliczyć kiedy skończyć go bić aby dobić go z daleka, bo inaczej jego szkieleciki zabijały mnie gdy leżałem na ziemi w trakcie jego teleportacji a ja nie mogłem zareagować xD!
Wybaczcie, że wylewam swoje żale w tym temacie ale z tego co widzę jest on jedynym któremu poświęca się uwagę. Jeśli ktoś byłby na tyle miły aby odpowiedzieć mi, czy każdy boss w dalszej części gry ma równie spierdolone mechaniki, bądź też podchodzi pod przewspaniały design ukochany przez twórców Returninga czyli "a dajmy demonowi w chuj HP i obrażeń + odbijanie obrażeń które mu zadajemy i będzie że mod jest trudny" to bardzo prosiłbym o wypowiedź, bo chciałbym wiedzieć czy opłaca mi się męczyć czy już lepiej rzucić tego "najlepszego moda do G2" jak najprędzej. Nie ukrywam nowe elementy fabuły mnie ciekawią, ale to że autor za utrudnienie uznaje przedłużanie walki do 20 minut i powtarzanie ciągle tej samej sekwencji ruchów jest niedorzeczne.