Jak nauczyć się otwierania zamków jeśli nie chcę dołączać do gildii złodziei? Thorben może mnie nauczyć jeśli przyniosę mu księgę Lehmara, ale gdzie ona jest? Sprawdzałem obie skrzynie u Lehmara zaklęciem otwierania zamków i biłem go i nigdzie jej nie ma.
Ach, zapomniałem, że można niszczyć zamki za pomocą siły 
Tę księgę kradnież kradzieżą kieszonkową chyba inaczej się nie da
Albo w tej tajnej skrzyni w jego chacie
Post połączony: 2018-08-25, 02:25
Ktoś ogarnia temat łowienia ryb w tej grze? Niby wędkę można kupić ale jak to się używa próbowałem na ruskich stronach się dowiedzieć ale nie dostałem klarownej odpowiedzi
Musisz sobie znaleźć dogodne miejsce obok wody np. obok Farima i nacisnąć SHIFT+NUM8, oczywiście wędka w ekwipunku powinna być.
Dzięki to działa zostawiam mały protip Num Lock musi być zgaszony (chociaż nie wiem czy ze zwykłą 8 też działa) bo używa lampy naftowej. Tylko jedną złapałem po czym bohater się zmęczył w sumie muszę luknąć czy to się skilluje jak w Tibii xD
Post połączony: 2018-08-25, 09:17
Ktoś może wie gdzie znajdę pełną solucję Zadania Ludzie do Obozu?
Nie ogarniam tego na YT widziałem na filmika i w komentach że mają sporo innych NPCów do których ja nie mam dialogów wyjaśnię na jakim etapie jestem.
Zarządca to Valeran
W obozie mam już oprócz tych dwóch Strażników od Lorda Hagena jeszcze Gayerna (Były ochroniarz z Gospody Kardiffa), Wąż (od zadania ze skarbem w Górniczej Dolinie), Niclas (myśliwy ten na tej skarpie w kierunku jak się idzie na latarnie morską), Sagitta (Zielarka), Farim (Rybak)
Widziałem że ludzie mają u siebie jeszcze Carla kowala, Alrika tego od zakładów na walki, Talbina myśliwego z Górniczej Doliny, Eddę tą co zup uczy. Do tych wszystkich trzech podchodziłem (wyjątek Talbin) ale nie mam opcjii dialogowych myślałem że pokonanie Alrika mi coś da ale nie.
Podobno może dołączyć jeszcze parobek Maxi z dzielnicy targowej, Grimes i opcjonalny kopacz jeśli mamy retorykę, Gaan, Bartok, Snipes do tych wszystkich nie mam opcji dialogowych także wyjątek stanowi Grimes którego nie odwiedziłem dotychczas
Jestem nadal w trzecim rozdziale nie wiem czy to ma wpływ na to