Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8020676 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8020676

Odpowiedzi 37317

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie, znajdę jakąś w. miarę dobra broń obuchową 1h w 1r? do kamiennych golemów itd.

Drugie pytanie, jaką gildie najlepiej wybrać dla woja pod siłę 1h, skłaniam się ku SŚ, ale Najemnicy mają te kłucie broni z Rudy, lepsze pancerze, dużo woj traci kiedy wybierze SŚ a nie najemnika?

Zezzol

Zezzol

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do kogo mam iść przy zadaniu "Niespodziewane spotkanie" od Ur-Karrsa?

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
1. Do ilu % uczyć się walki 2h ?
2. Czy da się zrobić pustynie Addanosa w 2 rozdziale grając strażnikiem miejskim ?

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Do kogo mam iść przy zadaniu "Niespodziewane spotkanie" od Ur-Karrsa?

Salandril ma specjalny zwój leczenia.

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Letho
Do 100%
Da się, tylko po co?

Godlo

Godlo

Użytkownicy
posty92
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Do ilu % uczyć się walki 2h ?
2. Czy da się zrobić pustynie Addanosa w 2 rozdziale grając strażnikiem miejskim ?
@Letho
1. Broni 2h ja się uczyłem jakoś do około 80 % potem wykorzystałem all bonusy i się musiałem chyba 1 cz tam 2 % douczyć
2. Da się ale to nie jest konieczne, lepiej zrobić w 3 rozdziale na spokojnie :)

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś wie do czego są książki "Opowieści starożytnych"? Czy oddać je Galahadowi? Nawet nie da się ich przeczytać.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Adu W wieży z Joem jest młotek na 90 obrażeń.  A wojownik 1h powinien wystrzegać się SŚ - do samego dołączenia trzeba mieć wyuczone 30% w 2h, więc to lekkie marnotrawstwo, do tego SŚ oferują tylko bronie 2h na start. Z kolei strażnik miejski dostaje za wykonanie zadania z hersztami bandytów bardzo dobrą jednorękę. Równie mocny jest miecz z rudy najemnika. Podsumowując, postać pod siłę i 1h wybiera najemnika lub paladyna, 2h najemnika lub świątynnego.
@darek0100 Potrzebne byłyby kandydatowi na Maga Ognia.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

polak47

polak47

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pomoże ktoś? Po zdobyciu mieszka Nigela od bandytów, nie mam z nim żadnych nowych opcji dialogowych, zależy mi na zdobyciu punktu retoryki od niego oraz żeby handlował ze mną. Jak to zrobić?

Megasxxl

Megasxxl

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam pewien problem.
Jestem aktualnie na 3 rozdziale i chciałem sobie przyreperowac oczko boskie i miałem dwa dialogi (Prawdopodobnie przyczyna tego buga) Najpierw wybrałem ten z okiem innosa żeby się udał tam do kręgu, A następnie w zadaniu z rudą magiczną dla vipera, żeby mi tego szkieletowa przywołał. Po pierwszej kwesti już sie zbierał i podciągał spódnice gdy tu nagle zagadałem drugi raz własnie z tym viperem i gościu się cofnął. przywołał. pogadałem z tym od vipera, nie zwróciłem uwagi na xardasa i ciągnąłem, wątek zadaniowy dalej gdy spostrzegłem się, że xardas nie udaje się na krąg a ja 20 zapisów dalej i nie mogę wczytać. Próbowałem zagadać z jednym drugim, czitami go zbić i zobaczyć czy pójdzie ale nic. Czy ktoś ma jakieś propozycje rozwiązania?

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Megasxxl te dwa zadania nie powinny mieć na siebie wpływu, z okiem innosa na pewno zrobiłeś WSZYSTKO , tak jak być powinno? Uwolnienie benneta, gadka z pyrokarem itd? "Ten gość od vipera" - Aleph to krótka piłka , dajesz kość on go przywołuje , po zabiciu zombie xardas wstaje i tyle , nic więcej się nie dzieje. Weź może z GVE+ coś wykombinować, tzwn znajdź tego Q i z 1 zamień na 0 żeby gra widziała go jako niewykonany.

Marcino254

Marcino254

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka. W misji "Mroczna Sieć" znalazłem pierścień Lothara i dałem go Vatrasowi, a on teraz chce jakąś rzecz z, którą ten mag miał styczność. O co chodzi? 

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 @Marcino254 - kopiuj wklej od ruskich: Rozmawiamy z Hodges. Jest tchórzem i żeby go przemówić, potrzebujemy 50 retoryki. Potem Hodges da nam magiczny zwój. Idziemy do Vatras i pokażemy mu. Zapyta ... co byś pomyślał? Oczywiście, poczekaj jeszcze jeden dzień. Czekamy, potem rozmawiamy z Vatrasem, a on da nam runę, która teleportuje nas do mordercy Lothara.

Przygotuj się dobrze przed użyciem runy, zabierz ze sobą eliksiry czystej regeneracji życia, manę (jeśli jesteś magikiem) i wytrzymałość (jeśli jesteś wojownikiem). W miejscu upadku zwykłe mikstury nie będą działać, aby stopniowo przywrócić życie i manę. Musisz walczyć z czarnym magiem, przeciwnik do trzeciego rozdziału jest dość poważny, ale w niewielkiej lokacji jest wiele kolumn, za którymi możesz się schować i leczyć. W walce wręcz zaleca się zwiększenie wytrzymałości (zbroja, biżuteria kostiumowa na wytrzymałość + serce golema bagiennego). Zabijamy maga, bierzemy jego głowę i ponownie używamy runy przekazanej nam przez Vatrasa. Zwracamy głowę maga Maga Hagena i zamykamy misję. W nagrodę da ci coś dobrego - tarczę paladyna, hełm paladyna, przepis na poświęcone strzały (zalecane łucznikom), runę paladyna "

Marcino254

Marcino254

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde i tu się pojawia problem z retoryką, której mam 30 :D Ale dzięki dalej już sobie poradzę.

tomasz961114

tomasz961114

Użytkownicy
posty37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiecie może czy da się pobić Regisa (misja od Valentino) tak, żeby nie płacić kary u Andre?

Megasxxl

Megasxxl

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiecie może czy da się pobić Regisa (misja od Valentino) tak, żeby nie płacić kary u Andre?
Wyciągasz go za bramy albo tak by nikt nie widział.

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej Hej szybkie pytanko
Kto uczy w II Rozdziale pozyskiwania rogów ze smoczego zębacza??

Jak rozwiązać zadanie apropo wyczarowania kobiety w zamku

ciastko200

ciastko200

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejka, grając pod zrecznosc lepiej is w 1h czy 2h?

Drugie pytanie, jak juz gadalem ze smokiem po pokonaniu kruka to co dalej robic? Bo nic o pustyni adanosa nie mialem..

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nauczyć się czytać, następnie odwiedzić temat  z solucja i poradami i wykorzystać nabyta umiejętność czytania.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zapadła komuś w pamięci lokalizacja jakichś ksiąg? Kunszt południowców (tą na 2h,  1h znalazłem już w starej wieży Xardasa), księgi Stonnosa, Chromaniny.. cokolwiek co dawalo by Retoryke, bo brakuje mi 2 punktów do 50. Wszystkie posiadane księgi przeczytałem, w Khoronis co od kupców się dało kupić kupiłem. Kilka bonusów wcześniej niestety zdupiłem, uroki przechodzenia po raz pierwszy. Rozdział 3, mocno mi zależy na wykonaniu zadania Mroczna Sieć i Lasu Asasynów

0 użytkowników
Do góry