Mam pytanie odnośnie gry nekro, ponieważ jest ona bardzo kosztowna, są jakieś sposoby na zwiększenie sobie złota?.
I kiedy uczyć się sakta nomen (50 tys kosztuje)
Jeśli zostałeś czeladnikiem u Harada to kasa to nie problem. Znajdź złoże żelaza (jaskinia po lewej od wschodniej bramy miasta), weź śpiwór jeśli masz, i jedzenie do regeneracji wytrzymałości i kop ile chcesz. Wyłącz też animowane okna w opcjach grafiki. Ja gram na AB, tam można kopać 1000 rudy na dzień ale z tego masz 100 prętów, nie pamiętam jak jest w normalnej wersji. Możesz też bugować pręty na kowadle wyciągając broń/zaklęcie przy wychodzeniu z dostępnych opcji. (na AB dużo wolniejsza metoda). Jeśli nie jesteś u Harada to zawsze można tworzyć miecze których uczy Ramirez i sprzedawać u kupców, ale to zapewne daje dużo mniejsze zyski niż u Harada.
@Murgraht Ja tam zawsze olewałem kopanie złota bo i tak mając później własny obóz i samemu kopiąc ma się tony żelaza, a o przetapianiu złota potrzebnym do jubilerstwa i zadań można się nauczyć z książki w opuszczonej kopalni złota (przed wejściem do Strażnika Sfery). Jak ktoś gra na wyższych poziomach może po prostu oszczędzić PN.
Może Galahad cię nauczy na 2 kręgu. W AB uczy...