Maila mam na wp.pl, to dobry serwis?
Jeśli ma dwuskładnikowe uwierzytelnienie o którym kilka razy pisałem ci żebyś albo jak najszybciej je włączył albo zmienił maila na GMaila, to jest dobry.
W każdym bądź razie chuj, mam nauczkę na przyszłość żeby mieć różne hasła i na pewno trudniejsze bo te moje wcześniejsze to były bodajże 7 znakowe.
Jeśli nie włączyłeś dwuskładnikowego uwierzytelnienia o którym kilka razy pisałem ci żebyś albo jak najszybciej je włączył albo zmienił maila na GMaila, to masz chuja a nie nauczkę i kiedy ktoś cię znowu zhackuje (tym razem za pomocą infekcji komputera) to znowu będziesz sam sobie winien.
Na takie głupie tM możesz logować się samym hasłem. Jak ktoś je dostanie, to sobie przecież zresetujesz przez maila.
Ale ma maila, który kontroluje wszystkie twoje konta, głupotą jest logować się samym hasłem. Uwierzytelnienie dwuskładnikowe to darmowy dodatek oferowany przez dobre serwisy emailowe który polega na tym że oprócz hasła musisz mieć przy sobie swój telefon (bo wyślą ci na niego kod albo przepiszesz kod z apki na nim).
Takie serwisy to np GMail, Outlook.com, Yahoo Mail, Yandex Mail, Zoho Mail.
Pamiętaj, tym razem twoje hasło dostał amator który dał ci szansę zmienić je na mailu zanim naprawdę nabroił.
Profesjonalista zrobi to tak, że nie zdążysz już odzyskać żadnego z tych kont oprócz tych serwisów gdzie będziesz mógł się osobiście kontaktować z administracją i jakoś udowadniać że ty to ty. Zrobi to wszystko po cichu, natychmiast automtycznie usuwając wszystkie przychodzące maile od serwisów gdzie przejął ci konta. Po cichu zmieni ci też sposoby odzyskiwania hasła - zmieni odpowiedź na pytania pomocnicze, zapasowy numer telefonu, pomocnicze adresy email. Zrobi to tak szybko i zacierając ślady, że nic nie zauważysz. A na koniec zmieni ci hasło do samego maila na takie, którego nigdy nie odgadniesz. I dopiero wtedy cokolwiek zauważysz, kiedy już będzie za późno.