ELEX 590037 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 590037

Odpowiedzi 1525

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy

hardom

ELEX
#360 2015-12-10, 20:24(Ostatnia zmiana: 2015-12-10, 22:19)
Chciałem się tu wypowiedzieć w sprawie elexa i historii piranhi.Gothic 1 był bdb grą ze świetnym klimatem i fabułą, 2 wdg mnie była lepsza bo jednak wszystko bardziej rozbudowane , większy świat , fabuła trzyma poziom. Trójka jest wdg mnie najlepszą gra ale dopiero po pathach, wiem że większość ludzi się z tym nie zgadza ale tutaj jest to nie istotne. Ważne jest to co było dalej odejście od jowood , czasowa strata praw do gothica i Risen. Risen miał to być ich nową serią , która znów będzie populara, ja rozumiem że nowy wydawca i pewnie było z tym sporo kłopotu, więc nie mogli zbytnio eksperymentować i użyli sprawdzonej formuły i gra wyszła całkiem niezła choć nie tak dobra jak gothicki i była po prostu ich kopią ,ale całkiem udaną. Z tego co wiem miała dobre recenzje i chyba też sprzedaż. No to skoro teraz  staneli na nogi mogli poeksperymentowac , rozwinąć się. Ale nie PB zamiast wziąść jakiś nowy przyszłościowy silnik to ciągle używa tego starego z gothica 3, zamiast wrócić do średniowiecznych klimatów fanatasy oni brneli w średniowiecze, zamiast powiększyć zespół to oni zostawili go nadal taki mały bo jak to mówił ktoś z PB w jakimś wywiadzie : w takim małym im sie dobrze pracuje i nie powiększą go. To właśnie brak chęci rozwoju i słuchania fanów zgubił phiranie wdlg mnie. Czemu od lat nie zmieniają silnika , czemu nie poprawią animacji ,czemu nie wrócą do klimaty średniowiecznego fantasy,czemu nie powiększą zespołu , czemu nie zrobią porządnych postaci i fabuły i kiedy przestaną wciąż kopiować gothica ??? Dla mnie piranha bytes się skończyła. No bo co to za firma która okłamuje fanów ( zapowiedź mrocznego risena 3, trailer risena 3 z rycerzem , ich zapewnienia , że słuchają fanów). Ja kompletnie nie rozumiem ich postepowania , ok np mogę zrozumieć że nie czują sie na siłach do Gothica 5 , ale czemu nie poprawią tego co szwankuje od lat np. animacji ?? Czemu nie zatrudnią od tego nowych ludzi?? Dla tego wlg. mnie elex to będzie porażka . Nie oszukujmy się Elex to kolejna podróbka gothica na starym silniku, ze słabymi animacjami i w dziwacznym uniwersum. Gra pewnie poziomem będzie przyponimać Risena 3 :(

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Kilka pytań i odpowiedzi dla polskich fanów.

Zamierzacie wydać demo lub ogłosić beta testy? Czy w najbliższym czasie (ten kwartał) są szanse na gameplay?
Jeszcze nie wiem, czy będzie demo. Na razie zaplanowany jest trailer zawierający wideo z gry – w tym roku. Zapowiemy wszystkie daty, gdy tylko będą znane, za pośrednictwem Facebooka i Twittera.

W zeszłym roku usłyszeliśmy wiele razy damy znać wkrótce lub jeszcze tego nie wiem. Czy w takim razie możecie teraz powiedzieć coś więcej na temat strzelania, magii i ogólnie walk w grze?

System walki wręcz jest już zaimplementowany i będzie wykańczany przez następne parę tygodni. Poza tym pracujemy nad broniami na odległość.

Jak zaawansowane jest uniwersum ELEX? Czy możemy się na temat niego wiele nauczyć z ton książek i z historii opowiadanych przez NPC? Jak się ma rozmiar uniwersum Risena do ELEX?

Jest to zdecydowanie bardziej rozbudowane uniwersum. Oprócz głównego wątku i zadań pobocznych, wiele NPC może opowiedzieć więcej na temat świata. Oczywiście pojawią się również książki, listy, nagrania z dyktafonu, zagadki i wiele minilokacji do zwiedzania.

Jak będą wyglądały romanse, czy gra otrzyma w związku z nimi PEGI 18?

Nie sądzę. Nie chcemy zrobić z tego interaktywnego filmu, jesteśmy skoncentrowani na doświadczeniach związanych ze światem gry – nie będzie tego typu sytuacji mogących wyprowadzić cię myślami poza grę. W tej kwestii nie zamierzamy konkurować z Wiedźminem.

Czy możemy spodziewać się easter eggów związanych z serią Gothic? Czy spotkamy Jacka w jego latarni?

Coś się pojawi, ale nie będę spoilerować…

Skoro Wasza nowa gra to sandbox, możemy spodziewać się typowych cech tego gatunku (pochodzących z np. TES V: Skyrim) czy wciąż mamy do czynienia z typowym otwartym światem w Waszym wykonaniu, znanym z np. Gothic 3? Czy zamierzacie włożyć w nową grę wiele nowych, nieznanych u Was jak dotąd rozwiązań?

Świat gry można porównywać z Gothic 3, ale będzie bardziej koncentrował się na opowiadaniu fabuły i głównego wątku. Wolę nie nazywać tego typowym sandboksem, ponieważ ludzie będą oczekiwać drugiego GTA. To będzie prawdziwie otwarty świat RPG.

Wierzymy i trzymamy kciuki, że ELEX pobije rekordy sprzedaży, ale zawsze jest ten cień szansy, że pójdzie nie tak i gra dostanie słabe noty. Jakie plany obierze studio w takiej sytuacji?

Gdyby faktycznie mało ludzi polubiło ELEX (i to nie tylko z powodu różnych gadżetów w grze, bo to możemy zrobić lepiej następnym razem), chyba przyjdzie czas na znalezienie innej pracy…

I jeszcze parę informacji:

1. Piranie jeszcze nie wiedzą, nad czym będą pracowały po wydaniu ELEX. Mają jednak wiele pomysłów na kolejną część. Decyzja o kolejnej gry zapadnie w 2017 roku.

2. Będzie wiele zniszczonych lokacji. Kolory i muzyka będą odpowiednio budowały nastrój.

3. Piranie pracując nad ELEX mają w końcu możliwość stworzyć grę RPG z otwartym światem jaką od dawna chcieli zrobić. Tym razem doświadczymy mniej rzeczy, które będą odciągały naszą uwagę od rozgrywki, jak np. QTE, ekrany ładowania, minigry, oddzielne okna craftingu, niepotrzebne przerywniki filmowe. Piranie chcą stworzyć grę z lepszą drugoplanową fabułą, żyjący świat i mroczną intensywną atmosferę. Stąd też w ELEX będzie dużo więcej elementów znanych z Gothiców niż z ostatnich produkcji studia.

4. Projekty pancerzy nie są jeszcze skończone, ale pojawią się pełne zbroje, skórzane odzienia i inne. Ich dostępność będzie uzależniona od wyboru gildii.

5. W grze pojawią się bronie jednoręczne: miecze, topory, młoty; oraz ich dwuręczne odpowiedniki. Do dwuręcznych broni zaliczamy także: łuki, kusze, pistolety, pistolety plazmowe i oczywiście różne rodzaje amunicji. Wolna dłoń będzie mogła dzierżyć tarczę, miksturę i inny podręczny ekwipunek.

6. Muzyka w ELEX jest bardzo ważnym elementem. Będzie różnorodna oraz będzie budowała odpowiednią atmosferę zależnie od odwiedzanej lokacji.

7. Będą różne poziomy trudności, jest planowane, aby gracz mógł wybrać między dwoma odmiennymi stylami walki. W założeniach ELEX ma być tym razem grą trudniejszą. Twórcy chcą uniknąć sytuacji, w której gracz może pokonać dużego potwora bez dobrego pancerza i odpowiednio wysokiego poziomu postaci.

Wiem jakie jest nastawienie większości forum do ELEX, ale ja uważam, że ta gra ma na serio potencjał wrócić magią do G2NK. Przede wszystkim, Riseny były robione głównie na siłę, dlatego wyczerpały PB, ELEX chcą zrobić od premiery G2, jest więc szansa, że to polepszy jakość gry. Co więcej widać, że zbierają najlepsze elementy ze swoich gier. Brak minigierek, nie potrzebnych przerywników...to wszystko brzmi jak G2 więc na pewno imersja będzie duża a w większości gier PB imersja stała na wysokim poziomie, rzekłbym, że tej z G1 i G2 jeszcze nic nie przebiło.
Obiecują gigantyczny większy od wszystkich swoich światów, teren gry. Ja tutaj wierze im w 100%. Świat G1 był mały, ale świetnie zbudowany i ciekawy. G2 tak samo tylko, że 100x lepiej. Gothic 3 mimo swych rozlicznych wad miał piękny, gigantyczny i wspaniały do eksploringu świat, bardzo różnorodny. Z Risenem było gorzej, ale też nieźle. R2 i R3 nie miały praktycznie miast, były podzielone na lokacje, ale level design nadal trzymał poziom. Z tegoż to powodu cieszę się, że wracają do zamysłu jednego wielkiego kontynentu, o świat jestem spokojny.
Grafika pewnie będzie lepsza niż w Risenie 3 i to w grze PB mi wystarczy. System walki....starczy, że dadzą urozmaicony o nowe animacje i zdolności ten z Risena 1 bo tam był świetny  :trollface:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

ELEX
#362 2016-02-18, 14:54(Ostatnia zmiana: 2016-02-18, 15:02)
Lepiej niech ida w strone niesmiertelnosci gry. Dlatego gry takie jak Morrowind, Oblivion, Skyrim, Gothic 1, 2 sa niesmiertelne i do dzis sie w nie gra bo są mody. Jak to zrobią w Elex to hit murowany.

Nie rozumiem troche dzisiejszych twórców. Nie chcą robić pakietów modderskich bo wtedy zamiast kupic dlc mozna sobie zrobic moda, ale przeciez to mody kazdej grze zapewniaja niesmiertelnosc. Bez modów gre sie przejdzie raz, drugi, trzeci, tyle co sciezek wyboru i tyle, nic wiecej z gry sie ciekawego nie wyciagnie. A taki Skyrim? Przechodzi sie po sto razy, co chwila ktos go kupuje, co chwila do kiesy Bethesdy wpada hajs.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Piranha Bytes to straszne kłamczuszki, lepiej nie wierzyć w nic co tam nam zapowiadają (ale zapowiedzi jak na razie ciekawe  :P)

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Lepiej niech ida w strone niesmiertelnosci gry. Dlatego gry takie jak Morrowind, Oblivion, Skyrim, Gothic 1, 2 sa niesmiertelne i do dzis sie w nie gra bo są mody. Jak to zrobią w Elex to hit murowany.

Nie rozumiem troche dzisiejszych twórców. Nie chcą robić pakietów modderskich bo wtedy zamiast kupic dlc mozna sobie zrobic moda, ale przeciez to mody kazdej grze zapewniaja niesmiertelnosc. Bez modów gre sie przejdzie raz, drugi, trzeci, tyle co sciezek wyboru i tyle, nic wiecej z gry sie ciekawego nie wyciagnie. A taki Skyrim? Przechodzi sie po sto razy, co chwila ktos go kupuje, co chwila do kiesy Bethesdy wpada hajs.

Juz coś tam przebąkiwali, że będzie wsparcie dla moderów ;) A odnośnie dodatków to też chyba maja jakieś plany.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Gdyby faktycznie mało ludzi polubiło ELEX (i to nie tylko z powodu różnych gadżetów w grze, bo to możemy zrobić lepiej następnym razem), chyba przyjdzie czas na znalezienie innej pracy…

Trzymam za słowo.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

ELEX
#366 2016-02-20, 00:45(Ostatnia zmiana: 2016-02-20, 00:59)
Pierdolą jak potłuczeni, już w Risenie 3 na każdym kurwa kroku obiecywali powrót do klimatów gothica, a dostaliśmy to samo gówno co w 2, czyli jeden z najgorszych rpgów w historii który można stawiać koło ravens cry i two worlds.

Jeśli wydadzą znowu taką kaszanę jak Risen 3 to niech sobie darują. Oni nie mają takiej bazy zaślepionych fanów jak Bethesda żeby wydawać gnioty ze schematycznym, uproszczonym systemem rozgrywki gdzie każdy element gry poprawią modderzy(Oblivion, F3, Skyrim, F4). Jak nie zrobią z tego porządnej gry i nie pójdą w jakość na poziomie Wiedźmina 3, tylko w mniejszym świecie/skali nieco to po prostu mogą już zamykać to swoje studio śmieszne, bo za 3 razem fani nie dadzą się nabrać, bo przecież eurpejczycy nie są tacy głupi jak amerykańce, a baza fanów gier PB to raczej europejczycy.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pierdolą jak potłuczeni, już w Risenie 3 na każdym kurwa kroku obiecywali powrót do klimatów gothica, a dostaliśmy to samo gówno co w 2, czyli jeden z najgorszych rpgów w historii który można stawiać koło ravens cry i two worlds.

Jeśli wydadzą znowu taką kaszanę jak Risen 3 to niech sobie darują. Oni nie mają takiej bazy zaślepionych fanów jak Bethesda żeby wydawać gnioty ze schematycznym, uproszczonym systemem rozgrywki gdzie każdy element gry poprawią modderzy(Oblivion, F3, Skyrim, F4). Jak nie zrobią z tego porządnej gry i nie pójdą w jakość na poziomie Wiedźmina 3, tylko w mniejszym świecie/skali nieco to po prostu mogą już zamykać to swoje studio śmieszne, bo za 3 razem fani nie dadzą się nabrać, bo przecież eurpejczycy nie są tacy głupi jak amerykańce, a baza fanów gier PB to raczej europejczycy.

Ale wiesz, że oceny gry mówią zupelnie co innego niż Ty tu insynuujesz? :|

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mówisz o ocenach Risen 3? http://www.metacritic.com/game/pc/risen-3-titan-lords

No jak dla mnie za dużo dobrego tam nie ma...

https://www.youtube.com/watch?v=3oXXA3WRNX4

https://www.youtube.com/watch?v=LBT1oEk7iBc

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

ELEX
#369 2016-02-20, 11:14(Ostatnia zmiana: 2016-02-20, 11:55)

To może najpierw przejrzyj te oceny gry ? XD przecież ocen poniżej 3-4 nikt nie wystawia, zdobywanie oceny 6 na poziomie 6 gdzie minimum to 3-4 jest mega słabe i oznacza poziom gniota. I od razu napiszę, w 2 i 3 pograłem po 20+h, nigdy więcej, te gry po prostu NIC nie oferują, wszystko jest na poziomie żałosnym, oni zatrzymali się na etapie gothica 3, jedynie z lepszą grafiką.

Chyba jesteś jedyną osobą na forum której podoba ci się Risen 2 i 3, ale w sumie ty i tak jesteś mało wymagający z tego co można zauważyć po twoich postach i tematach xD

To co jest najgorsze w Risenie 3 że po prostu NIC DO CHUJA nie poprawili względem Risena 2, gra ma nadal te same błędy, problemy(system walki) i niedoróbki oraz nadal te same elementy są mega słabe(postacie, fabuła, gameplay, optymalizacja, można tak wymieniać w nieskończoność). Ja bym nie wierzył w nic co te PB powie przed premierą ELEX'a, pobrał grę z torrentów i przekonał się samemu czy rzeczywiście cokolwiek zmienią, bo jestem pewien że nie.

W zasadzie fabuła i postacie są jeszcze gorsze niż w Risenie 2.

Pomijam to że oni są chyba jednym z niewielu studiów które po prostu na legalu wycinają w dniu premiery część gry i wrzucają to w formie DLC przy kupowaniu np preorderu. Nawet EA i Ubi tak nie robi ze swoimi grami.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

To może najpierw przejrzyj te oceny gry ? XD przecież ocen poniżej 3-4 nikt nie wystawia, zdobywanie oceny 6 na poziomie 6 gdzie minimum to 3-4 jest mega słabe i oznacza poziom gniota. I od razu napiszę, w 2 i 3 pograłem po 20+h, nigdy więcej, te gry po prostu NIC nie oferują, wszystko jest na poziomie żałosnym, oni zatrzymali się na etapie gothica 3, jedynie z lepszą grafiką.

Chyba jesteś jedyną osobą na forum której podoba ci się Risen 2 i 3, ale w sumie ty i tak jesteś mało wymagający z tego co można zauważyć po twoich postach i tematach xD

To co jest najgorsze w Risenie 3 że po prostu NIC DO CHUJA nie poprawili względem Risena 2, gra ma nadal te same błędy, problemy(system walki) i niedoróbki oraz nadal te same elementy są mega słabe(postacie, fabuła, gameplay, optymalizacja, można tak wymieniać w nieskończoność). Ja bym nie wierzył w nic co te PB powie przed premierą ELEX'a, pobrał grę z torrentów i przekonał się samemu czy rzeczywiście cokolwiek zmienią, bo jestem pewien że nie.

W zasadzie fabuła i postacie są jeszcze gorsze niż w Risenie 2.

Pomijam to że oni są chyba jednym z niewielu studiów które po prostu na legalu wycinają w dniu premiery część gry i wrzucają to w formie DLC przy kupowaniu np preorderu. Nawet EA i Ubi tak nie robi ze swoimi grami.

Rozczaruje cię, ale Werewolf nie jest jedyną osoba której Risen 2 się podobał, i nie jest nas też tylko 2 (Adanos?).

Risen 3 grałem kilka godzin, jak ukończę to się wypowiem, ale wiem, że o tragedii nie ma mowy. Risen 2? Fabuła miała więcej twistów niż wszystkie pozostałe gry PB. Słabe postacie? Chyba zatrzymałeś się w grze na prologu. Risen 2 ma masę ciekawych postaci, które mają świetnie napisane dialogi. A wy zapominacie o dwóch rzeczach:

1. Oni NIGDY nie chcieli ROBIĆ RISENÓW. 1 zrobili aby wkurzyć JoWood, i wszyła świetna gra. Pozostałe części robili już z musu a przy Risen 3 mieli mało czasu, presję od strony wydawcy i chcieli zakończyć już ten cykl. ELEX chcą zrobić od wydania G2. Jeśli sądzicie, że takie czynniki nie wpływają na jakość produktu, grubo się mylicie.

2. W grach PB od zawsze najważniejsza jest imersja i klimat, a to udawało się przenieś każdej grze.

Zgodzę się, mechanika w Risenach jest bardzo słaba. Walka z potworami to katorga... ale z ludźmi jest nawet przyjemna. O ile system strzelania nawet nie był zły to animacje są rzeczywiście paskudne. Na grafikę nie narzekam bo w grach PB nie przykładam do niej wielkiej wagi, a w Risenie 3 na PS4 jest nawet ładna a level design jest świetny. Modele postaci...tu problemem jest armia klonów bo modele w Risenie 2 jak na standardy PB były super.

Chcesz aby liczące kilkanaście osób studio zrobiło grę jakościowo podobną do Wieśka? Nie rozśmieszaj mnie. Oni nie mają nawet jednego scenarzysty na tym poziomie co Redzi, bo umówmy się choć postacie były świetne to fabuły w grach PB można było określić póki co tylko jako dobre. Do tej pory mieli duże braki finansowe, najlepszą sytuacje mieli przy G3 i gdyby nie JoWood to zrobiliby Nordmar taki jaki miał być, usunęli większość bugów, zrobili sensowny system walki i wyszedłby prawdziwy hit...a nawet teraz jak pogodzić się ze sztampowością questów, kiepskim systemem walki to gra się na prawdę przyjemnie bo stworzenie świata, muzyka i wiele postaci to nadal majstersztyk nie mówiąc o ogromie gry.

Przy ELEX według ich słów, wreszcie mają wydawce który daje im pieniądze i jednocześnie nie wywiera żadnej presji, widać, że chcą zrobić coś nowego i jednocześnie wieloma mechanikami wracają do korzeni za co im brawa. Nie ma sensu oceniać gry, że jest beznadziejna nawet bez chociaż jednego gamplaya. Zwłaszcza, że od tego co nazywacie gameplayem minęło wiele miesięcy i ten system walki który wielu z was od razu nazwała beznadziejnym choć widziała go 7 sekund jest już zmieniony bo go parę tygodni temu zaimplementowali ten właściwy. Grafika...to nie ona jest najważniejsza w grach PB. Gdyby wam przeszkadzała nie gralibyście w Gothici.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

ELEX
#371 2016-02-20, 12:34(Ostatnia zmiana: 2016-02-20, 12:39)
Oczywiście że mogą zrobić grę jakościowo podobną do Wieśka tylko na mniejszą skalę, np z 2x mniejszym światem czy nawet 3x mniejszym, samo velen i novigrad by starczyło w zupełności, z odpowiednią fabułą byłby rpg na te 50-80h. Przykładowo bez takiego skellige. Napisałem, grałem w obie po 20h, jedyne co z obu gier zapamiętałem to duże cycki patty XD Tak zapada ona w pamieć i tak interesująca jest i tak interesujące postacie, fabułę i dialogi ma. Problem w tym że każdy inny rpg ma lepsze te dialogi, postacie i fabułę. Po prostu dla was wystarczy podać ładnie opakowane gówno, albo gówno podane przez PB jest takie fajne super i świetne, pograjcie w inne gry, spójrzcie na Risena jak nie na grę robioną przez PB i otworzą wam się oczy jakim gównem jest risen 2 i 3. Risen 1 jeszcze próbował stwarzać pozory dobrej gry. Tylko w połowie zaczęło się to psuć. Widziałeś gameplye/jesteś beta testerem że wiesz że chcą coś zmienić w ELEX ? Jak nie to tak nie pisz, jak dla mnie ta gra na 90% będzie kopią Risena 2 i 3 i zżynką z niego i takim samym gównem, bo ten developer nic innego robić nie potrafi.

Risen 3 jest tragedią, bo w każdej zapowiedzi mówili że naprawią błędy i problemy risena 2, wrócą do klimatów itd itd a dostaliśmy to samo gówno, tylko jeszcze gorsze, kłamstwo w żywe oczy, nic więcej.

Ja po prostu im nie ufam bo tym co zrobili z risenem 3, elexa kupię jak go przejdę na wersji z zatoki i będzie kosztował 50 zł żeby nie wydać kasy w błoto, bo za to co odjebali przy risenie 3 tylko na to te studio zasługuje.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

No chyba nie. Risen 3 z tymi 'nawiązaniami' do Gothica nie był lepszy, w dodatku zjebali te postacie tam (kyle,jack i 'błotniak/wrzód"). Z tego co widzę to oni co roku przy nowej grze piszą o powrocie do klimatów Gothica, a chuja prawda i wychodzi co innego. Zresztą Elex jest bardziej scf z tego co widać, będzie tu jeszcze mniej z Gothica niż w Risenie (o ile tego oczekujesz), chociaż zadowalasz się byle gównami (Mad max - najchujowsza gra 2015 roku, albo prawie).

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

No chyba nie. Risen 3 z tymi 'nawiązaniami' do Gothica nie był lepszy, w dodatku zjebali te postacie tam (kyle,jack i 'błotniak/wrzód"). Z tego co widzę to oni co roku przy nowej grze piszą o powrocie do klimatów Gothica, a chuja prawda i wychodzi co innego. Zresztą Elex jest bardziej scf z tego co widać, będzie tu jeszcze mniej z Gothica niż w Risenie (o ile tego oczekujesz), chociaż zadowalasz się byle gównami (Mad max - najchujowsza gra 2015 roku, albo prawie).

Fallout był gorszy :P

Post połączony: 2016-02-20, 12:49
A i @Jurigag  nigdy nie napisałem, że Risen 2 czy Risen 3 to gdy świetne ;). Bo przy innych RPGach wypadają strasznie słabo, co nie oznacza, że mi grało się bardzo przyjemnie i dostrzegam w tych grach na prawdę dużo plusów.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

ELEX
#374 2016-02-20, 13:01(Ostatnia zmiana: 2016-02-20, 13:09)
No, tak samo jak mi w two worlds grało się przyjemnie, ale jak spojrzę na niego logicznie po zagraniu(przeszedłem całego) i na inne rpgi to ta gra jest niesamowitym crapem. To że w grę gra się przyjemnie i można dostrzec jakieś plusy( w każdej się da) nie znaczy że jest dobra.

Ja mam rozumieć że te łuki i kusze będą takie jak w crysise, a bronie jednoręczne i dwuręczne takie jak w falloucie ?

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Po prostu dla was wystarczy podać ładnie opakowane gówno, albo gówno podane przez PB jest takie fajne super i świetne, pograjcie w inne gry, spójrzcie na Risena jak nie na grę robioną przez PB i otworzą wam się oczy jakim gównem jest risen 2 i 3.

Risen 2 był spoko, fabuła może trochę za krótka, ale gra jak dla mnie była dopracowana, nie widziałem jakichś większych bugów. Propsuje Kuba Czaker, walka z potworami może nie była idealna, ale z ludźmi mi się podobała.
Według mnie dwójka miała "to coś", był ten klimat który się pamięta, soundtracki też odpowiednio dobrane budujące fajną atmosferę. Ponadto dzięki znajdźkom, ukrytym skarbom czuć było piracki klimat. Jak będę miał okazję to chętnie wrócę do tej gry.

Oczywiście że mogą zrobić grę jakościowo podobną do Wieśka tylko na mniejszą skalę, np z 2x mniejszym światem czy nawet 3x mniejszym, samo velen i novigrad by starczyło w zupełności, z odpowiednią fabułą byłby rpg na te 50-80h

Chyba nie wiesz o co prosisz.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ja to widzę u was wielki ból dupy, bo PB postanowiła zmienić klimat gotycki/średniowiecze na piratów.  Może po prostu macie zjebane nastawienie do takich klimatów pirackich?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Mac Dun racja :ok:

Najlepsze jest to, że w gruncie rzeczy Risen 2 zebrał średnio-dobre oceny a Risen 3 nieco lepsze (choc wiadomo, nie poziom ocen Wiedzmina 3) i klimat piracki wielu osobom sie podobal, ale niepocieszeni fani beda zaklinac rzeczywistosc jaka to chujowa gra, bo im sie nie podobala :lol2: Juz widze jak Piranie płaczą i dąsają bo jakiś fan gothiczka nie bedzie chcial kupic ich nowej gry bo Risen sie nie podobal. Na pewno ich to bardzo zaboli :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Średnie-dobre oceny ? Chyba gówniano-przeciętne, wystarczy poczytać recenzje, średnio-dobre oceny to jest 7-8, 5-6 to jest gówno-przeciętność, bo 3-4 to jest już gniot totalny. Nie jestem fanem gothiczka to raz. Ta gra nie miała w ogóle klimatu(tj 2 i 3). Piranie zmieniają klimat i właśnie próbują mówić teraz że się starają itp itd bo wiedzą że ich poprzednie gry to było gówne i nadszarpnęli ostro zaufanie fanów i nikt im nie wierzy obecnie w nic. Risen 3 nieco lepsze oceny niż 2 XD XD XD Risen 2 w porównaniu do 3 był jeszcze grywalną grą, fabuła miała jakiś tam sens i dało się przy tym wysiedzieć chwilę dłużej, w 3 już za to grać się nie dało bo fabuła, postacie i dialogi były na kurewsko żenującym poziomie.

Ja widzę że wy tutaj macie kółeczko wzajemnej adoracji i fani gówno-gier od PB, ich ostatnia dobra gra to był dodatek do Gothica 2. Risen 1 był kalką z G1 i G2 w innej oprawie graficznej i ze zmienionym światem i historią, ale ile tam było zadań na tej samej zasadzie to masakra. Zresztą do dziś PB powtarza ciągle te same utarte schematy bo na nic nowego nie mają pomysłu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Średnie-dobre oceny ? Chyba gówniano-przeciętne, wystarczy poczytać recenzje, średnio-dobre oceny to jest 7-8, 5-6 to jest gówno-przeciętność, bo 3-4 to jest już gniot totalny. Nie jestem fanem gothiczka to raz. Ta gra nie miała w ogóle klimatu(tj 2 i 3). Piranie zmieniają klimat i właśnie próbują mówić teraz że się starają itp itd bo wiedzą że ich poprzednie gry to było gówne i nadszarpnęli ostro zaufanie fanów i nikt im nie wierzy obecnie w nic. Risen 3 nieco lepsze oceny niż 2 XD XD XD Risen 2 w porównaniu do 3 był jeszcze grywalną grą, fabuła miała jakiś tam sens i dało się przy tym wysiedzieć chwilę dłużej, w 3 już za to grać się nie dało bo fabuła, postacie i dialogi były na kurewsko żenującym poziomie.

Ja widzę że wy tutaj macie kółeczko wzajemnej adoracji i fani gówno-gier od PB, ich ostatnia dobra gra to był dodatek do Gothica 2. Risen 1 był kalką z G1 i G2 w innej oprawie graficznej i ze zmienionym światem i historią, ale ile tam było zadań na tej samej zasadzie to masakra. Zresztą do dziś PB powtarza ciągle te same utarte schematy bo na nic nowego nie mają pomysłu.

Czy to jest jakieś subkonto Tizgara? :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry