ELEX 588916 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 588916

Odpowiedzi 1525

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Średnie-dobre oceny ? Chyba gówniano-przeciętne, wystarczy poczytać recenzje, średnio-dobre oceny to jest 7-8, 5-6 to jest gówno-przeciętność, bo 3-4 to jest już gniot totalny. Nie jestem fanem gothiczka to raz. Ta gra nie miała w ogóle klimatu(tj 2 i 3). Piranie zmieniają klimat i właśnie próbują mówić teraz że się starają itp itd bo wiedzą że ich poprzednie gry to było gówne i nadszarpnęli ostro zaufanie fanów i nikt im nie wierzy obecnie w nic. Risen 3 nieco lepsze oceny niż 2 XD XD XD Risen 2 w porównaniu do 3 był jeszcze grywalną grą, fabuła miała jakiś tam sens i dało się przy tym wysiedzieć chwilę dłużej, w 3 już za to grać się nie dało bo fabuła, postacie i dialogi były na kurewsko żenującym poziomie.

Ja widzę że wy tutaj macie kółeczko wzajemnej adoracji i fani gówno-gier od PB, ich ostatnia dobra gra to był dodatek do Gothica 2. Risen 1 był kalką z G1 i G2 w innej oprawie graficznej i ze zmienionym światem i historią, ale ile tam było zadań na tej samej zasadzie to masakra. Zresztą do dziś PB powtarza ciągle te same utarte schematy bo na nic nowego nie mają pomysłu.

Czy to jest jakieś subkonto Tizgara? :lol2:

Nie, widzę nie masz argumentów żadnych żeby obronić tą swoją gównogrę.

Podsumowując: ELEX będzie syfem, skąd to wiem ? Wystarczy spojrzeć na ich ostatnie 4 gry które były gównem-przeciętnością.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie, po prostu Tizgar tak samo opierał swoje widzimisie o chuj wie co, bo gdzie nie spojrze to Risen 3 ma oceny od 6,7 wzwyż, Risen 2 ma od 5 do 7 a Ty mi pierdolisz o głupotach xD Tizgar tak samo uwazał, że jeśli on coś uwaza za chujowe to dla calego swiata tez jest chujowe xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przecież to wszystko to są kupione recenzje xD Wystarczy zagrać w obie i nie wiem skąd te oceny, tu masz normalne recenzje ludzi którzy zagrali w tą grę a nie serwisów które dostały kasę aby je napisać:

http://www.metacritic.com/game/pc/risen-3-titan-lords/user-reviews
http://www.metacritic.com/game/pc/risen-2-dark-waters/user-reviews

Zagrałem w obie części po 20h, te recenzje które można znaleźć na jakimś gryonline czy gdzieś indziej które dają po 7-8-9 to jest jakaś jedna wielka pomyłka, nie wiem, może oni grali w inne gry ?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Średnie-dobre oceny ? Chyba gówniano-przeciętne, wystarczy poczytać recenzje, średnio-dobre oceny to jest 7-8, 5-6 to jest gówno-przeciętność, bo 3-4 to jest już gniot totalny. Nie jestem fanem gothiczka to raz. Ta gra nie miała w ogóle klimatu(tj 2 i 3). Piranie zmieniają klimat i właśnie próbują mówić teraz że się starają itp itd bo wiedzą że ich poprzednie gry to było gówne i nadszarpnęli ostro zaufanie fanów i nikt im nie wierzy obecnie w nic. Risen 3 nieco lepsze oceny niż 2 XD XD XD Risen 2 w porównaniu do 3 był jeszcze grywalną grą, fabuła miała jakiś tam sens i dało się przy tym wysiedzieć chwilę dłużej, w 3 już za to grać się nie dało bo fabuła, postacie i dialogi były na kurewsko żenującym poziomie.

Ja widzę że wy tutaj macie kółeczko wzajemnej adoracji i fani gówno-gier od PB, ich ostatnia dobra gra to był dodatek do Gothica 2. Risen 1 był kalką z G1 i G2 w innej oprawie graficznej i ze zmienionym światem i historią, ale ile tam było zadań na tej samej zasadzie to masakra. Zresztą do dziś PB powtarza ciągle te same utarte schematy bo na nic nowego nie mają pomysłu.

Podsumowując: ELEX będzie syfem, skąd to wiem ? Wystarczy spojrzeć na ich ostatnie 4 gry które były gównem-przeciętnością.

Człowieku...może wyjdziesz się przewietrzyć?  :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Rozumiem wszystko, ale żeby oceniać grę przed premierą. Nosz to trzeba być mistrzem. A odnośnie Risenów i Gothica 3 wałkowane było po kilkaset razy w jakich warunkach robili G3 i R3 oraz po cząści R2, ale do ciebie to widać nie dociera.
A jak twierdzisz, że PB są w stanie zrobić grę jakościowo podobną do Wiecha to gówno wiesz o robieniu gier.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przecież to wszystko to są kupione recenzje xD Wystarczy zagrać w obie i nie wiem skąd te oceny, tu masz normalne recenzje ludzi którzy zagrali w tą grę a nie serwisów które dostały kasę aby je napisać:

http://www.metacritic.com/game/pc/risen-3-titan-lords/user-reviews
http://www.metacritic.com/game/pc/risen-2-dark-waters/user-reviews

Zagrałem w obie części po 20h, te recenzje które można znaleźć na jakimś gryonline czy gdzieś indziej które dają po 7-8-9 to jest jakaś jedna wielka pomyłka, nie wiem, może oni grali w inne gry ?

To nie działa, na poprzedniej stronie też dałem linka do metacritica i AngryJoeShowa i po prostu nie widzieli mojego postu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@Simen  akurat w kwestii bardzo słabych ocen zgadzam się z wami, zachodnie media bardzo źle przyjęły Riseny, lepiej oceniano je w Polsce i w Europie, ale mimo wszystko....zresztą gry PB zawsze były robione pod Europejczyków. Nie da się jednak ukryć, że ogół recenzji był słaby..(sprzedaż też o czymś świadczy, przy ponad milionie kupionych Risenów 2, Risen 3 wypadł bardzo, bardzo słabo).

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nawet jeśli Risen 2 i 3 były słabe/średnie, to nie należy skreślać tego producenta. Może wyciągnął wnioski i coś jednak z tego będzie. Chciałbym tez zauważyć, że sam Gothic nie jest hitem, jest jedynie popularny w centralnej europie...

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Risen 1 był najlepszy z całej seri. Druga gorsza, ale dało się grać. W trójkę już dałem sobie spokój, trochę za dużo pierdolenia o duszach. Z pirackim klimatem wg mnie był nie głupi pomysł, aczkolwiek dużo to nie pomogło.
Co do ELEXA to mogę wyrazić tylko oczekiwania, ale widzę, że niektórzy już oceniają tą grę  :lol2:. (Może  w betę grali, chuj mnie to.) Uważam, że jest to słuszna decyzja w sprawie tworzenia zupełnie nowej gry. Skończyły się średniowiecze i czas na postapokaliptyczny klimat. Przede wszystkim studio PB ma możliwość spróbować sił i stworzyć coś naprawdę nowego. Jakby mieli robić Risena 4 to bym chyba spadł ze piętra.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Człowieku...może wyjdziesz się przewietrzyć?  :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Rozumiem wszystko, ale żeby oceniać grę przed premierą. Nosz to trzeba być mistrzem. A odnośnie Risenów i Gothica 3 wałkowane było po kilkaset razy w jakich warunkach robili G3 i R3 oraz po cząści R2, ale do ciebie to widać nie dociera.
A jak twierdzisz, że PB są w stanie zrobić grę jakościowo podobną do Wiecha to gówno wiesz o robieniu gier.

Oczywiście że są, tylko na mniejszą skalę xD nikt nie oczekuje od nich gry takiej samej wielkości, ale może być ona np 3 czy nawet 4 razy mniejsza ale trzymać podobną jakość wszystkiego w niej zawartego, jakby chcieli to by mogli, problem jest że im się nie chcę lub nie potrafią, bo nie mają pomysłów i/lub wiedzy.

Oczywiście że grę już oceniam, przecież PB nie wymieniło całe ekipy, nie zatrudniło 200 nowych ludzi itp itd aby ta gra miałaby być czymś innym, bitch please, przecież dostaniemy kolejny shit na poziomie Risena 2 i 3 albo jeszcze gorzej, za rok wejdziecie tutaj i wspomniecie moje słowa i będziecie pastwić się nad tym jakim Elex jest gównem.

Chociaż chwila, paru osobom na tym forum takie gówno wystarczy

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

ELEX
#389 2016-02-20, 20:57(Ostatnia zmiana: 2016-02-20, 21:04)
Ja to widzę u was wielki ból dupy, bo PB postanowiła zmienić klimat gotycki/średniowiecze na piratów.  Może po prostu macie zjebane nastawienie do takich klimatów pirackich?

Mi się akurat podoba ten klimat, w Risenie nie. Ja akurat mam takie zdanie, że PB nie potrafi robić gier jak na dzisiejsze czasy (chodzi o w miarę przyzwoite gry, w które zagrać się da, nie tylko pod względem oprawy graficznej). Nie wiem czy nie wyszłoby to nawet lepiej, gdyby nie starali się robić chuj wie czego.

@Werewolf patrzysz na oceny, a Unity też gdzieś tam miało takie 5-6, i co z tego? Gra była nudna, słabiutka i szczerze to chyba najgorsza z całej serii pod względem fabuły. Nawet schematyczne AC1 podobało mi się bardziej. Jak większość ludzi na świecie zachwala Minecrafta, to ty też?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie, ja zachwalam gry ktore mi sie podobaja. Oczywiscie, AC Unity z calej serii byl najslabszy (choc mnie gralo sie gorzej w Dwójke i Revelations), ale to nadal znosna gra.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Dali 2 nowe screeny. Są brzydkie, otwierajcie spoilera na własną odpowiedzialność :ayfkm:
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie są brzydkie :P

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Aż zgodzę się z Werewolfem :P

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

ELEX
No niezłe, podkręcili kontrast w photoshopie.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Nie są brzydkie :P
Są bardzo brzydkie. To już Skyrim z 2011 bez modów ładniej wyglądał.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie dla mnie.

KOMPUTER:
Spoiler

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Szczerze to gówno mnie obchodzi grafika, niech zrobią coś w co będzie można normalnie grać.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
To nadal wygląda jak ten sam silnik i dx9 co gothic 3-risen 3

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
22-24 kwietnia Nordic Games zaprezentuje nam ELEX. Powinniśmy dostać pierwszy trailer, gameplay i porcję screenów. Pewnie też trochę nowych informacji. Zobaczymy jak wiele miesięcy po Gamescomie prezentuje się gra, zwłaszcza, że PB zakończyło już pracę nad systemem walki.

0 użytkowników
Do góry