Średnie-dobre oceny ? Chyba gówniano-przeciętne, wystarczy poczytać recenzje, średnio-dobre oceny to jest 7-8, 5-6 to jest gówno-przeciętność, bo 3-4 to jest już gniot totalny. Nie jestem fanem gothiczka to raz. Ta gra nie miała w ogóle klimatu(tj 2 i 3). Piranie zmieniają klimat i właśnie próbują mówić teraz że się starają itp itd bo wiedzą że ich poprzednie gry to było gówne i nadszarpnęli ostro zaufanie fanów i nikt im nie wierzy obecnie w nic. Risen 3 nieco lepsze oceny niż 2 XD XD XD Risen 2 w porównaniu do 3 był jeszcze grywalną grą, fabuła miała jakiś tam sens i dało się przy tym wysiedzieć chwilę dłużej, w 3 już za to grać się nie dało bo fabuła, postacie i dialogi były na kurewsko żenującym poziomie.
Ja widzę że wy tutaj macie kółeczko wzajemnej adoracji i fani gówno-gier od PB, ich ostatnia dobra gra to był dodatek do Gothica 2. Risen 1 był kalką z G1 i G2 w innej oprawie graficznej i ze zmienionym światem i historią, ale ile tam było zadań na tej samej zasadzie to masakra. Zresztą do dziś PB powtarza ciągle te same utarte schematy bo na nic nowego nie mają pomysłu.
Czy to jest jakieś subkonto Tizgara? 
Nie, widzę nie masz argumentów żadnych żeby obronić tą swoją gównogrę.
Podsumowując: ELEX będzie syfem, skąd to wiem ? Wystarczy spojrzeć na ich ostatnie 4 gry które były gównem-przeciętnością.
Człowieku...może wyjdziesz się przewietrzyć?
Rozumiem wszystko, ale żeby oceniać grę przed premierą. Nosz to trzeba być mistrzem. A odnośnie Risenów i Gothica 3 wałkowane było po kilkaset razy w jakich warunkach robili G3 i R3 oraz po cząści R2, ale do ciebie to widać nie dociera.
A jak twierdzisz, że PB są w stanie zrobić grę jakościowo podobną do Wiecha to gówno wiesz o robieniu gier.
Oczywiście że są, tylko na mniejszą skalę xD nikt nie oczekuje od nich gry takiej samej wielkości, ale może być ona np 3 czy nawet 4 razy mniejsza ale trzymać podobną jakość wszystkiego w niej zawartego, jakby chcieli to by mogli, problem jest że im się nie chcę lub nie potrafią, bo nie mają pomysłów i/lub wiedzy.
Oczywiście że grę już oceniam, przecież PB nie wymieniło całe ekipy, nie zatrudniło 200 nowych ludzi itp itd aby ta gra miałaby być czymś innym, bitch please, przecież dostaniemy kolejny shit na poziomie Risena 2 i 3 albo jeszcze gorzej, za rok wejdziecie tutaj i wspomniecie moje słowa i będziecie pastwić się nad tym jakim Elex jest gównem.
Chociaż chwila, paru osobom na tym forum takie gówno wystarczy